Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Ja tako svake godine. Keva i ja oljuštimo šljive, pa u kreč. Pa lagano kuvanje u limunu. Jedno 12 sati na tihoj vatri

Boljeg slatkog nema (osim od ružinih latica)

Posted

aaaa plus meleon.

to je moja baba radila i njene pajtosice. znam da sam pizdeo sto moram da cekam da se slatko koliko toliko prohladi da bi mogao da zaronim u serpu od 50 litara a taj sirup jezivo ume da opece usta kad je vruc. i baba je pizdela jer je zentala da li cu da "inficiram" slatko pa ce da se hvata plesan i kvari, plus je mislila da cu da overim. mislim da svoje probleme sa secerom mogu da pripisem jedno 70% tom slatku - kad se otvori nova tegla, ne staje se dok se ne dodje do pola. ladna voda sa bunara da se ispira slatko iz grla pa udri.

fora sa krecom je sto impregnira meso sljive tako da ostane cvrsto na jedan fenomenalan nacin. normalno bi od sljiva napravio dzem da ih kuvas bez toga.

ja imam par oziljaka od sirupa jer sam se kao kreten unosio u serpu da vidim kad ce biti gotovo a sirup klobuca pa s vremena na vreme prsne. kad sam bilo klinac i ostajao kod pomenute strine u vreme slatkog scena je bila uvek ista - strina i nekoliko komsinica, svaka na svom tronoscu, sede u krugu, ciste sljive, ubacuju u krec i cavrljaju. i tako od kuce do kuce... devojcicama su dale da ucestvuju, makar da vade kospice heklicom (ako me secanje ne vara) a nas decake su terale. e zato ne moze stari orah - ukusno al nema ovih slika. 

Posted

Jak doručak ;-)

....shit has hit the fan...

Posted

Ne hvali, samo nije u kadru, dve duple šljive