renne Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 Danas su im za nijansu preslane i kao da im je zafalilo belog luka, ili sam ja prehlađena baš, pa mi receptori malo čudno rade. :) Pa što se ne javi?
svashtabezneshto Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 Pa što se ne javi? Nisam bila ja, dragi mi je doneo. Hteo je da obraduje svoju bolnu ljubu, a kako je bio u blizini.. :)
renne Posted October 20, 2016 Author Posted October 20, 2016 A dobro onda :) Pojedoh dve za pet minuta, vrh
namenski Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 U Bingu ima uvek. A mogu i ja da ti kupim, više sam tamo nego ovde Daleko mi, ali hvala u svakom slucaju :) Namenski, ovo juriš To! Sad imam znake raspoznavanja, a cenim i nadam se da ce ga biti i na ovoj strani.
Dr Arslanagić Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 movde niti imam prave sljive, niti imam zelene orahe a cak i za krec nisam siguran...
adam Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 (edited) Ajd sad ozbiljno, kako nema? sljiva ima al su one ogromne okrugle bordo-ljubicaste, otprilike velicine omanjih jabuka. tesko da od toga moze slatko. tesko da bi stalo vise od pet komada u teglu. orasi se do pre desetak godina nisu mogli naci po radnjama osim pred bozic - neljusteni, u kesama, pomesani sa bademima, lesnicima i brazilcima. otkako je krenula prica sa zdravom hranom i otkako su krenuli mastovitiji kuvarski programi, ima ih i u supermarketima i u zdravim hranama, samo to su stari orasi a ne mladi koji se mecu u slatko. mladi se beru s drveta dok su jos zeleni - u rukavicama, naravno, da se ne oboje ruke dok se ljuste i krckaju. plod je beo i ima opnu koja je prilicno gorka pa mora da se skine. zajeban posao al vredi. sve u svemu, taj orah bi morao sam da uzgajim. kod kuce makar znam par ljudi koji imaju drvo u dvoristu pa bih mogao da se ogrebem. edit - nejasan Edited October 20, 2016 by adam
adam Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 mogu i stari orasi u sljivu mogu, ne kazem da ne mogu, al mladi su mnogo lepsi. a i bilo bi jako bezveze da tako dobar recept nestane, da se zaboravi.
maheem Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 (edited) Adam car :) Danas jeo samo gotova jela, konzerve i tegle :( Edited October 20, 2016 by maheem
banatjanin Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Adam je car, a ja sad ozbiljno moram da napravim to slatko od šljiva sa mladim orasima, da obaram goste s nogu i radujem decu našao recept, orase bi met'o matore, ali gde da nađem šljive sad...? ....ej živote, ženo bez morala :-(
renne Posted October 22, 2016 Author Posted October 22, 2016 Domaći rezazanci u sosu od ml.mesa, paradajza, čilija, bosiljka, peršuna, maslinki Raviole u spanaću
yolo Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 (edited) meni je najdraze slatko ikad slatko od sljiva (s krecom, naravno) gde je u svakoj sljivi cetvrt zelenog oraha s kog je odstranjena ljuska (ona bela, gorka). moja strina je to pravila do pre par godina ali sad je zaista omatorila za tu ujdurmu a niko je nije nasledio. tuga. ja bih rado naucio da ga pravim ali ovde niti imam prave sljive, niti imam zelene orahe a cak i za krec nisam siguran... no sad kad vec pricamo o tome pada mi na pamet da moram zapisati recept dok je strina jos ziva i zdrave glave. pa mozda nekad i napravim. aaaa plus meleon. to je moja baba radila i njene pajtosice. znam da sam pizdeo sto moram da cekam da se slatko koliko toliko prohladi da bi mogao da zaronim u serpu od 50 litara a taj sirup jezivo ume da opece usta kad je vruc. i baba je pizdela jer je zentala da li cu da "inficiram" slatko pa ce da se hvata plesan i kvari, plus je mislila da cu da overim. mislim da svoje probleme sa secerom mogu da pripisem jedno 70% tom slatku - kad se otvori nova tegla, ne staje se dok se ne dodje do pola. ladna voda sa bunara da se ispira slatko iz grla pa udri. fora sa krecom je sto impregnira meso sljive tako da ostane cvrsto na jedan fenomenalan nacin. normalno bi od sljiva napravio dzem da ih kuvas bez toga. Edited October 22, 2016 by yolo
Recommended Posts