Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

cvarci podgrejani u mikrotalasnoj i svez hleb

Posted

Pre par meseci videh da se u Londonu otvorio "Sesame", restoran iza kojeg stoji Ottolenghi, a koji služi uličnu hranu bliskog istoka. Jelo koje mi je privuklo pažnju je Paprika & Cardamom Chicken. U pitanju je grilovano pileće meso posluženo u pita hlebu sa humusom, seckanom salatom, zhougom i kiselim kupusom. Zapravo, pažnju mi je privukao upravo kiseli kupus, odnosno ribanac. Poprilično neočekivana pojava u ovoj kombinaciji. Danas sam se konačno iscimao i priredio ovo na gajbi. Moram da priznam da me je iznenadilo koliko ribanac daje dobar kick celoj ovoj priči. Pita hleb i hummus sam kupio. Recept za seckanu salatu i zhoug sam našao u Ottolenghijevom "Jerusalemu". Zhoug je pasta jemenskih jevreja koja se dobija blendiranjem zelenih čili papričica, svežeg korijandera, peršuna, belog luka, kardamoma, kumina, karanfilića, limunovog soka, šećera i maslinovog ulja. Ribanac sam propržio sa crnim lukom i kimom, pa krčkao jedno čuku vremena u pilećoj supi. Piletinu marinirao u paprici, kardamomu, belom luku, limunovom soku, šećeru i maslinovom ulju, pa izgrilovao.

Ispade do jaja. Baš vredi probati. Sad me još više zanima original sa fotografije.

Sesame_40_zpsubagofbu.jpg

Posted

paprikas :)

najvolem jela jednostavna, a savrsena :)

Posted

najvolem jela jednostavna, a savrsena :)

nego sta, mi izvrnuli svo povrce iz frizidera u corbu, rknuli biber uzrnu da prsti, aleve paprike i masala.

Posted

to, nista bez kasike. a leba da se topka unutra :heart:

i najvolem kad mi sin triput trazi da mu dospem :wub:

Posted

egg rolls (bez eggs) + slatki cili sos  :wub:

jedino je motanje malo smor al vredi truda.

Posted (edited)

ispekao derbyshire fruit loaf.

najprostiji kolač na svetu a rajski.

500 gr suvog voća (turio kajsije, urme, borovnice, brusnice, smokve) potopiti u erl grej čaj preko noći

1 šolja tog čaja u kome ste držali voće

300 gr mekog brašna T400

2 jaja

2 kašike džema od pomorandže

100 gr šećera

cimet, karanfilić

pola praška za pecivo

sipati smesu u modlu za pitu, i u rernu na 150 stepeni na sat i 45 minuta. ne može i ne sme brže, izgoreće voće. ne otvarati prvih sat vremena.

Edited by Аврам Гојић
Posted

Pirotska peglana, pirotski kackavalj, jaja i virsle. Dorucak sampiona.

Posted

Jbg mislio sam da ce mi biti malo samo ono ali je toliko jako da ubija i moze bez virsli komotno.

Posted

tako sam i ja za uranak, samo je kod mene bio čaj i keks