February 13, 20169 yr Pre par meseci videh da se u Londonu otvorio "Sesame", restoran iza kojeg stoji Ottolenghi, a koji služi uličnu hranu bliskog istoka. Jelo koje mi je privuklo pažnju je Paprika & Cardamom Chicken. U pitanju je grilovano pileće meso posluženo u pita hlebu sa humusom, seckanom salatom, zhougom i kiselim kupusom. Zapravo, pažnju mi je privukao upravo kiseli kupus, odnosno ribanac. Poprilično neočekivana pojava u ovoj kombinaciji. Danas sam se konačno iscimao i priredio ovo na gajbi. Moram da priznam da me je iznenadilo koliko ribanac daje dobar kick celoj ovoj priči. Pita hleb i hummus sam kupio. Recept za seckanu salatu i zhoug sam našao u Ottolenghijevom "Jerusalemu". Zhoug je pasta jemenskih jevreja koja se dobija blendiranjem zelenih čili papričica, svežeg korijandera, peršuna, belog luka, kardamoma, kumina, karanfilića, limunovog soka, šećera i maslinovog ulja. Ribanac sam propržio sa crnim lukom i kimom, pa krčkao jedno čuku vremena u pilećoj supi. Piletinu marinirao u paprici, kardamomu, belom luku, limunovom soku, šećeru i maslinovom ulju, pa izgrilovao. Ispade do jaja. Baš vredi probati. Sad me još više zanima original sa fotografije.
February 13, 20169 yr najvolem jela jednostavna, a savrsena :) nego sta, mi izvrnuli svo povrce iz frizidera u corbu, rknuli biber uzrnu da prsti, aleve paprike i masala.
February 13, 20169 yr to, nista bez kasike. a leba da se topka unutra i najvolem kad mi sin triput trazi da mu dospem
February 13, 20169 yr egg rolls (bez eggs) + slatki cili sos jedino je motanje malo smor al vredi truda.
February 13, 20169 yr ispekao derbyshire fruit loaf. najprostiji kolač na svetu a rajski. 500 gr suvog voća (turio kajsije, urme, borovnice, brusnice, smokve) potopiti u erl grej čaj preko noći 1 šolja tog čaja u kome ste držali voće 300 gr mekog brašna T400 2 jaja 2 kašike džema od pomorandže 100 gr šećera cimet, karanfilić pola praška za pecivo sipati smesu u modlu za pitu, i u rernu na 150 stepeni na sat i 45 minuta. ne može i ne sme brže, izgoreće voće. ne otvarati prvih sat vremena. Edited February 13, 20169 yr by Аврам Гојић
February 14, 20169 yr Jbg mislio sam da ce mi biti malo samo ono ali je toliko jako da ubija i moze bez virsli komotno.