katamaran Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 cvarci podgrejani u mikrotalasnoj i svez hleb
rezwalker Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 Pre par meseci videh da se u Londonu otvorio "Sesame", restoran iza kojeg stoji Ottolenghi, a koji služi uličnu hranu bliskog istoka. Jelo koje mi je privuklo pažnju je Paprika & Cardamom Chicken. U pitanju je grilovano pileće meso posluženo u pita hlebu sa humusom, seckanom salatom, zhougom i kiselim kupusom. Zapravo, pažnju mi je privukao upravo kiseli kupus, odnosno ribanac. Poprilično neočekivana pojava u ovoj kombinaciji. Danas sam se konačno iscimao i priredio ovo na gajbi. Moram da priznam da me je iznenadilo koliko ribanac daje dobar kick celoj ovoj priči. Pita hleb i hummus sam kupio. Recept za seckanu salatu i zhoug sam našao u Ottolenghijevom "Jerusalemu". Zhoug je pasta jemenskih jevreja koja se dobija blendiranjem zelenih čili papričica, svežeg korijandera, peršuna, belog luka, kardamoma, kumina, karanfilića, limunovog soka, šećera i maslinovog ulja. Ribanac sam propržio sa crnim lukom i kimom, pa krčkao jedno čuku vremena u pilećoj supi. Piletinu marinirao u paprici, kardamomu, belom luku, limunovom soku, šećeru i maslinovom ulju, pa izgrilovao. Ispade do jaja. Baš vredi probati. Sad me još više zanima original sa fotografije.
aram Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 paprikas :) najvolem jela jednostavna, a savrsena :)
Lancia Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 najvolem jela jednostavna, a savrsena :) nego sta, mi izvrnuli svo povrce iz frizidera u corbu, rknuli biber uzrnu da prsti, aleve paprike i masala.
aram Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 to, nista bez kasike. a leba da se topka unutra i najvolem kad mi sin triput trazi da mu dospem
katamaran Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 egg rolls (bez eggs) + slatki cili sos jedino je motanje malo smor al vredi truda.
Аврам Гојић Posted February 13, 2016 Posted February 13, 2016 (edited) ispekao derbyshire fruit loaf. najprostiji kolač na svetu a rajski. 500 gr suvog voća (turio kajsije, urme, borovnice, brusnice, smokve) potopiti u erl grej čaj preko noći 1 šolja tog čaja u kome ste držali voće 300 gr mekog brašna T400 2 jaja 2 kašike džema od pomorandže 100 gr šećera cimet, karanfilić pola praška za pecivo sipati smesu u modlu za pitu, i u rernu na 150 stepeni na sat i 45 minuta. ne može i ne sme brže, izgoreće voće. ne otvarati prvih sat vremena. Edited February 13, 2016 by Аврам Гојић
Moća Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Pirotska peglana, pirotski kackavalj, jaja i virsle. Dorucak sampiona.
Moća Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Jbg mislio sam da ce mi biti malo samo ono ali je toliko jako da ubija i moze bez virsli komotno.
Sestre Bronte Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 tako sam i ja za uranak, samo je kod mene bio čaj i keks
Recommended Posts