Haralampije Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) Brodet..moram da pohvalim Tognana ® posudje,neki haj end mamojeb,nista ne lepi ,teflon je 19.vek Edited February 10, 2016 by Haralampije
maheem Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 ribu, lignjoslava i hobu zajedno rkneš ili ima neki redosled?
Haralampije Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 zajedno,ovog puta okto,skusa i skarpina.bez skarpine se brodet i ne radi,ostalo moze kako oces
maheem Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 thanx, ide i to na spisak za naredne dane :)
ivy Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 omlet sa sirom,hleb od semenki i kajmak i beli luk,pogrickala sam 3 cena ono vino sa jeftinih vina
Haralampije Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 thanx, ide i to na spisak za naredne dane :) pricali smo onomad o brodetu/brudetu, ako nisi kuvao dosad,dam ti provereni recepat ;)
maheem Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) kako seckaš luk? nisam, aj šibni recepat da ne omašim štogod. ja bih to ko morske plodove za pastu :Dpo kile luka, 4 čena bluka, konzervu pelata, vino, možda voda, kila ribe. no no mešanje da se škarpina ne raspadne.prilog palenta Edited February 10, 2016 by maheem
aram Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 dam ti provereni recepat ;) si ostavljao bese negde ovde? ako nisi, ne bilo ti tesko, ili daj linak, mamojebno ovo izgleda :)
Haralampije Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 (edited) kako seckaš luk? nisam, aj šibni recepat da ne omašim štogod. ja bih to ko morske plodove za pastu :D po kile luka, 4 čena bluka, konzervu pelata, vino, možda voda, kila ribe. no no mešanje da se škarpina ne raspadne. prilog palenta Tako nekako Recept za 1 kg ribe,morske,mesane,skarpina pod nus Na ulju proprzis 3 glavice luka, pa dodas beli luk (5-6 cenova), i jednu kasiku brasna.Posle minut-dva dodajes 2dl vode i 2 dl vina kao i konzervu pelata ili paradajz sok ili pravi paradajz (koji ja izbegavam jer oce posle da bude kiseo brodet).Par listova lovora,biber u zrnu,so,malo mlevenog bibera i po prstohvat ruzmarina i bosiljka (opciono),Sve to krckas 20 minuta i onda stavis ribu.Sto si mesao - mesao,vise ne mesas da se riba ne raspadne(to znas)Kuvas na tihoj vatri jos sat vremena i to je to, Ja pravio duplu meru danas a imao sam i konzervu ceri paradajza,super su u brodetu Ako dodajete vise skuse( ja samo jednu) ukus ce biti intenzivniji (tezi) a ako deo ribe zamenite hobotnicom ili lignjama ukus ce biti blazi Edited February 10, 2016 by Haralampije
kapetanm Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Interesantno, zivinu nisam jeo ima vise od 30 godina
maheem Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Tako nekako Recept za 1 kg ribe,morske,mesane,skarpina pod nus Na ulju proprzis 3 glavice luka, pa dodas beli luk (5-6 cenova), i jednu kasiku brasna.Posle minut-dva dodajes 2dl vode i 2 dl vina kao i konzervu pelata ili paradajz sok ili pravi paradajz (koji ja izbegavam jer oce posle da bude kiseo brodet).Par listova lovora,biber u zrnu,so,malo mlevenog bibera i po prstohvat ruzmarina i bosiljka (opciono),Sve to krckas 20 minuta i onda stavis ribu.Sto si mesao - mesao,vise ne mesas da se riba ne raspadne(to znas)Kuvas na tihoj vatri jos sat vremena i to je to, Ja pravio duplu meru danas a imao sam i konzervu ceri paradajza,super su u brodetu Ako dodajete vise skuse( ja samo jednu) ukus ce biti intenzivniji (tezi) a ako deo ribe zamenite hobotnicom ili lignjama ukus ce biti blazi fala hermano :) ne: slanina, sirevi i čeri. dobro se osušila al mi previše mesnata. bar ovaj početni deo
Аврам Гојић Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Grilovani pileći file mariniran u maslinovom ulju, kuminu i soku od lajma. Integralni pirinač sa karijem i crvenim pasuljem. Za ljutinu se pobrinuo belize sos od žutog habanera, breskve i šargarepe. Tri grilovana halapenja i uz njih četvrtina crvenog luka. Čaj od majčine dušice, žalfije, nane i hajdučke trave. +1, sada sa još manje halapenja. nema više. mogao bih ovo svakog dana.
Reaktor Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Pojedoh upravo škembiće marke 1/1 (gotovo jelo). LOŠE! U pitanju je razvodnjena bela čorba, kisela preko svake mere, sa nekoliko rezanaca od škembeta. Ako umrem, znajte da sam vas sve mnogo voleo, čak i one koji su mi povremeno išli na živce. Čuvajte mi deponiju. Posadite mi na grobu samo ruzmarin.
Haralampije Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Uf, ovo izgleda odlicno, moram da napravim. Gde kupujes skarpinu? gde stignem, ova iz neke male ribarnice, naravno zamrznuta. :( na moru sam jednom pravio od sveze ribe i brodet je tada bio duplo bolji, isto kao sto riblja corba od sveze ribe ne moze da se poredi sa onom od zamrznute ribe
Haralampije Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 Pileca supica sa fish sosom + kineski kupus+mladi luk a u njoj nudle punjene mlevenom svinjetinom od buta , skampima,sitakama,djumbirom, belim lukom,persunom i przenim susamom.Ljuto ,ljuto,ljuto od mlevene paprike i harise.Nije na oko ali je ukusno
Recommended Posts