aram Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) @mau dok ga nema ovde, meni to ko da ga nema nigde :D Edited February 6, 2016 by aram
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) djes rezwalkeru, puska te ubila :) Obaveze, jebiga. Nisam kuvao, ne pamtim. Ovo zakrčkao još u četvrtak; posle dva dana idealno. Edited February 6, 2016 by rezwalker
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Ima star anisa kod Kineza Jel' imaju sečuanski biber?
Аврам Гојић Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Jel' imaju sečuanski biber? Ima, obično to prodaju zajedno, na istoj tezgi. Najlakše je da odeš na pijačicu između dva dela kineskog TC.
wall Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Palačinke. Slane, slatke, opet slane, opet... Spavaće se sa ranisanom pored kreveta.
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Ima, obično to prodaju zajedno, na istoj tezgi. Najlakše je da odeš na pijačicu između dva dela kineskog TC. To je to, sad može da se priprema domaći five-spice powder. Davno sam u nekoj emisiji na TV-u gledao tipa koji putuje po Szechuanu. Tokom boravka, obišao je neko seoce gde je riba u tradicionalnoj nošnji napravila domaći five-spice koji je, potom, utrljala u svinjski pauflek. Zatim ga je propržila u woku i sklonila sa strane. Potom je u istom woku zagrejala med i dodala beli luk, đumbir i zeleni čili. Sve je to promešala, vratila meso natrag, pa nalila vinom od pirinča i soja sosom. Nešto kasnije je dodala suve šljive i shiitake. Krčkalo se, tipa, dve čuke. Vrlo jednostavan recept, a ubija. Sećam se da sam ga napravio već sledećeg dana. Tada sam se prvi put susreo sa kineskom red cooking tehnikom. Jel' zvuči ovo nekom poznato? Baš bi' voleo da ponovo pogledam tu emisiju - nostalgije radi - međutim, ne sećam se ni imena niti bilo čega drugog.
Muwan Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Janjetina kakvu samo otomanska palata može da spremi. Sve sama najbolja krtina, kako skineš koji sloj onaj što osvane ispod se i dalje puši. Kuku...
ToniAdams Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Palačinke. Slane, slatke, opet slane, opet... Spavaće se sa ranisanom pored kreveta. pa ja uvek tako spavam :(
Haralampije Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 (edited) Supica od pilecih sitnica+junetina,celer,luk,bluk,mesana zelen,domaci rezanci.Potom sam sa zadovoljstvom glabao pilece glave ,noge,bubce i vratove (mejdejka ),potom jagnjeci butic i kiseli kupus.Sve lepo natopljeno sa 3 Morave Edited February 7, 2016 by Haralampije
renne Posted February 7, 2016 Author Posted February 7, 2016 Teleći kotlet sa pečurkama u pivu i prepečenom palentom
MayDay Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 Supica od pilecih sitnica+junetina,celer,luk,bluk,mesana zelen,domaci rezanci.Potom sam sa zadovoljstvom glabao pilece glave ,noge,bubce i vratove (mejdejka ),potom jagnjeci butic i kiseli kupus.Sve lepo natopljeno sa 3 Morave Ma nisam ja neka gadljiva (vratove, bubce i one baš noge sa noktima ne jedem, doduše), nego oni preseci od jezika izgledaju kao volvoks, kolonija bičara.
Recommended Posts