Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

@mau

dok ga nema ovde, meni to ko da ga nema nigde :D

Edited by aram
Posted (edited)

djes rezwalkeru, puska te ubila :)

Obaveze, jebiga. Nisam kuvao, ne pamtim. Ovo zakrčkao još u četvrtak; posle dva dana idealno.  :thumbsup:

Edited by rezwalker
Posted

Ima star anisa kod Kineza

Jel' imaju sečuanski biber?

Posted

Jel' imaju sečuanski biber?

Ima, obično to prodaju zajedno, na istoj tezgi.

Najlakše je da odeš na pijačicu između dva dela kineskog TC.

Posted

Palačinke. Slane, slatke, opet slane, opet...

Spavaće se sa ranisanom pored kreveta.

Posted

Ima, obično to prodaju zajedno, na istoj tezgi.

Najlakše je da odeš na pijačicu između dva dela kineskog TC.

To je to, sad može da se priprema domaći five-spice powder.

Davno sam u nekoj emisiji na TV-u gledao tipa koji putuje po Szechuanu. Tokom boravka, obišao je neko seoce gde je riba u tradicionalnoj nošnji napravila domaći five-spice koji je, potom, utrljala u svinjski pauflek. Zatim ga je propržila u woku i sklonila sa strane. Potom je u istom woku zagrejala med i dodala beli luk, đumbir i zeleni čili. Sve je to promešala, vratila meso natrag, pa nalila vinom od pirinča i soja sosom. Nešto kasnije je dodala suve šljive i shiitake. Krčkalo se, tipa, dve čuke. Vrlo jednostavan recept, a ubija. Sećam se da sam ga napravio već sledećeg dana. Tada sam se prvi put susreo sa kineskom red cooking tehnikom. 

Jel' zvuči ovo nekom poznato? Baš bi' voleo da ponovo pogledam tu emisiju - nostalgije radi - međutim, ne sećam se ni imena niti bilo čega drugog. 

Posted

Janjetina kakvu samo otomanska palata može da spremi. Sve sama najbolja krtina, kako skineš koji sloj onaj što osvane ispod se i dalje puši. Kuku...

801012805d5f981a42d68e5b0475dcdc.jpg

Posted

Palačinke. Slane, slatke, opet slane, opet...

Spavaće se sa ranisanom pored kreveta.

pa ja uvek tako spavam :(

Posted (edited)

Supica od pilecih sitnica+junetina,celer,luk,bluk,mesana zelen,domaci rezanci.Potom sam sa zadovoljstvom glabao pilece glave ,noge,bubce i vratove (mejdejka  :naughty: ),potom jagnjeci butic i kiseli kupus.Sve lepo natopljeno sa 3 Morave  :piggy:

120a456.jpg

ee8fb34.jpg

180799d.jpg

31344a2.jpg

Edited by Haralampije
Posted

Teleći kotlet sa pečurkama u pivu i prepečenom palentom

ed36211163fe4bf2097b37aded7217e1.jpg

Posted

Supica od pilecih sitnica+junetina,celer,luk,bluk,mesana zelen,domaci rezanci.Potom sam sa zadovoljstvom glabao pilece glave ,noge,bubce i vratove (mejdejka  :naughty: ),potom jagnjeci butic i kiseli kupus.Sve lepo natopljeno sa 3 Morave  :piggy:

Ma nisam ja neka gadljiva (vratove, bubce i one baš noge sa noktima ne jedem, doduše), nego oni preseci od jezika izgledaju kao volvoks, kolonija bičara.