Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Krompiruša i kupusnjača8f13662a8f5b7fc22a97db1c6b565a76.jpg

Hitno na moje kuvanje.

Posted

Jaooo, kako su odvratni ovi jezici!! S onim resicama! Povračaču.

Posted (edited)

Nemas pojma

Napokon u "svojoj" qjni:

2cce35cc9815e0ba59fd2aed96df61bb.jpg

36e73c7eeb9e16f65e657022ebc741f1.jpg

Edited by maheem
Posted (edited)

Danas se jela Keema Kaleji. Kheema se odnosi na mleveno meso, a kaleji na džigericu. Omiljeno je jelo kamiondžija u Indiji i Pakistanu, pa se najčešće služi u drumskim kafanama koje se zovu Dhabba

Moju sam spremao sa mlevenim i sitno seckanim jagnjećim butom, dok sam jagnjeću džigericu iseckao na kockice 1cmX1cm. Od začina sam koristio cimet, star anis, karanfilić, zeleni kardamom, muškatni cvet, kumin, drobljeni biber, malo čilija u prahu i kurkumu. Baza je klasična: crni i beli luk, đumbir i grčki jogurt. Preko ovog currya se često posluže tvrdo kuvana, sitno seckana jaja. Međutim, ovog puta sam se odlučio da napravim kajganu u koju sam dodao malo rendanog cheddara, kako bi bila kremastija, i pljusnem je kao topping. Bilo baš dobro.

IMG_1229_zpsl2lqmmdv.jpg

IMG_1230_zpszv7xf3eq.jpg

Edited by rezwalker
Posted (edited)

dobro izgleda, ima da se proba.

Ima kod mene na gajbi.  :)

Nije teško da se napravi. Gotovo sve začine možeš naći kod nas. Jedino nisam siguran za star anis i muškatni cvet. Umesto star anisa se može koristiti anis u zrnu ili fennel, dok se muškatni cvet može zameniti muškatnim orahom. Mrzelo me je da pravim parathu, pa sam skoknuo do onog Hummus marketa u Beogradskoj i kupio njihov pita hleb, koji sam premazao puterom i blago izgrilovao. Pita hleb poslužio kao escajg; jelo se rukama.

Edited by rezwalker
Posted

Ima star anisa kod Kineza

Posted

Ima star anisa kod Kineza

Odlično. Zalihe star anisa su mi u ovom trenutku na critical.

Posted

Shiitake po K und K receptu.Originalno se zove ako se dobro secam - gobe sa testeninom

bea4c48.jpg

Posted

djes rezwalkeru, puska te ubila :)

Posted (edited)

Pileći ćevap (joj kako volim što je mleveno pileće sada standardna ponuda), blanširani pa pečeni krompiri i pinot jedan nežni, lepi.

2h7lb2g.jpg

20sf9ep.jpg

Edited by Vapad