Haralampije Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 wow! okle jezik? sa drugog topika :) http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=451&page=58&do=findComment&comment=3340474
MayDay Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Jaooo, kako su odvratni ovi jezici!! S onim resicama! Povračaču.
maheem Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 (edited) Nemas pojma Napokon u "svojoj" qjni: Edited February 3, 2016 by maheem
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) Danas se jela Keema Kaleji. Kheema se odnosi na mleveno meso, a kaleji na džigericu. Omiljeno je jelo kamiondžija u Indiji i Pakistanu, pa se najčešće služi u drumskim kafanama koje se zovu Dhabba. Moju sam spremao sa mlevenim i sitno seckanim jagnjećim butom, dok sam jagnjeću džigericu iseckao na kockice 1cmX1cm. Od začina sam koristio cimet, star anis, karanfilić, zeleni kardamom, muškatni cvet, kumin, drobljeni biber, malo čilija u prahu i kurkumu. Baza je klasična: crni i beli luk, đumbir i grčki jogurt. Preko ovog currya se često posluže tvrdo kuvana, sitno seckana jaja. Međutim, ovog puta sam se odlučio da napravim kajganu u koju sam dodao malo rendanog cheddara, kako bi bila kremastija, i pljusnem je kao topping. Bilo baš dobro. Edited February 6, 2016 by rezwalker
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) dobro izgleda, ima da se proba. Ima kod mene na gajbi. :) Nije teško da se napravi. Gotovo sve začine možeš naći kod nas. Jedino nisam siguran za star anis i muškatni cvet. Umesto star anisa se može koristiti anis u zrnu ili fennel, dok se muškatni cvet može zameniti muškatnim orahom. Mrzelo me je da pravim parathu, pa sam skoknuo do onog Hummus marketa u Beogradskoj i kupio njihov pita hleb, koji sam premazao puterom i blago izgrilovao. Pita hleb poslužio kao escajg; jelo se rukama. Edited February 6, 2016 by rezwalker
rezwalker Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Ima star anisa kod Kineza Odlično. Zalihe star anisa su mi u ovom trenutku na critical.
Haralampije Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 Shiitake po K und K receptu.Originalno se zove ako se dobro secam - gobe sa testeninom
Vapad Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 (edited) Pileći ćevap (joj kako volim što je mleveno pileće sada standardna ponuda), blanširani pa pečeni krompiri i pinot jedan nežni, lepi. Edited February 6, 2016 by Vapad
Recommended Posts