pacey defender Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 ejzha.jpg na dobrom sam putu da se navučem kad nemam vremena, a teo bi aziju, uzmem i apdejtujem instant nudle, neke Mi Goreng koje pravi Indomie su mi najbolje (sramim se priznati...) danas, ubacio u vodu šaku zamrznutog treša od plodova mora, par suvih šitaki, prokuvao, začinio onim instant kesicama koje idu u paketu, dodao nudle, 3 minuta, skinuo sa vatre, ubacio malo isečenog kineskog kupusa. u tiganj pored ubacio 100 grama mlevene svinjetine, dodao 5 začina, fiš sos, kineski čili, bluk i soja sos, upržio. u činiju meto nudle sa supom, odozgo iseckan praziluk, kuvano jaje, svinjetina i udri po duploj porciji falio mi korijander Upravo napravio nešto slično, zbog nedostupnosti nekih sastojaka. Nisam kupio instant nudl kesicu, već sam samo koristio soja sos, pirinčane rezance (made in serbia) i domaće spremljenu ljutenicu (još davno sam blendirao crvene ljute paprike, beli luk, crveni luk i đumbir, pohranio u dozere, rknuo u zamrzivač i sada vadim kada zatreba). Koristio obične šampinjone. Umesto 5 začina koristio dostupne sastojke: orašćić, cimet, kurkumu, garam masalu, kumin, Bez belog luka. Perca mladog luka umesto praziluka. Treća činija
Dagmar Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Na temu fejk azijske kuhinje, ja napravila neki standardni paprikaš, paprika-krompir- meso, i nešto mi bilo dosadno to da jedem. Uz dodatak malo kokosovog mleka i nekih začina, dobija se nešto što ja zamišljam da je kari, Azijati se sigurno ne bi složili, ali meni Ok.
pacey defender Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 (edited) Baš pre nekoliko dana pričam sa prijateljicom kako se poboljšala ponuda prehrambenih inostranih proizvoda. Kada je 24kitchen krenuo da se emituje preko kabla, teško si mogao da nađeš gomilu sastojaka. Pre par dana gledam Remsija. Kaže "sušene upržene gambore možete da nađete u svakom supermarketu". Sad se smejem, ali za dve godine će verovatno biti dostupno i u Srbiji. Ekvivalent tome pre četiri godine bi bila limenka kokosovog mleka a pre dve godine mango čatni. Edited January 30, 2016 by pacey defender
Dagmar Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Baš pre nekoliko dana pričam sa prijateljicom kako se poboljšala ponuda prehrambenih inostranih proizvoda. Kada je 24kitchen krenuo da se emituje preko kabla, teško si mogao da nađeš gomilu sastojaka. Pre par dana gledam Remsija. Kaže "sušene upržene gambore možete da nađete u svakom supermarketu". Sad se smejem, ali za dve godine će verovatno biti dostupno i u Srbiji. Ekvivalent tome pre četiri godine bi bila limenka kokosovog mleka a pre dve godine mango čatni. Pa bez 24 kitchena teško da bi neko i mogao da proda te stvari, sve i da ih je nabavljao i ranije. Ja sam bar pre desetak godina obilazila oko tih egzotika delova u supermarketima po sistemu blank vidnog polja. Prosto kao što ne obraćam pažnju ni na deo sa pampersima, niskoalergijskim proizvodima, čokoladama bez šećera i tome slično. Sad već druga priča, imam uvek kući neko kokosovo mleko, zaostalu kesu karija, papir od riže i tome slične stvari, povremeno kad mi dođe opskrbim se iznova pa pravim suši, spring rolls ili kari, dalje od toga nisam još stigla.
pacey defender Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Da, tačno je da je 24kitchen doprineo tome da ljudi uopšte pogledaju neke rafove. Ja sam se ograničio na otkrivanje proizvoda koji su do nedavno ovde bili nedostupni, ali je tačno da su neki uvoženi i pre 5 godina pa je promet bio nikakav.
ivy Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 joooj ja nemam kokosovog mleka vec mesec dana jer mi je daleko veliki tempo a nigde drugde u gradu ga nema(ladno nema po malim maxijima ovde) i jako mi nedostaje,kriziram Na temu fejk azijske kuhinje, ja napravila neki standardni paprikaš, paprika-krompir- meso, i nešto mi bilo dosadno to da jedem. Uz dodatak malo kokosovog mleka i nekih začina, dobija se nešto što ja zamišljam da je kari, Azijati se sigurno ne bi složili, ali meni Ok. pa to je isti princip jela samo sa drugim zacinima
maheem Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 Nedavno kad mi je trebalo nisam mogao nigde naci coconut milk pa sam smuckao kokosovo brasno sa pavlakom za kuvanje :D Lucki gradovi su zakon, ima cega oces super kvaliteta i po pristupacnim cenama
darling Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 pastu sa sardinama. iznenadjujuce dobra... tkako? mislim da sam videla kod gordona remzija, al nisam se jos usudila. inace, ja sira i krompira.
yolo Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 tkako? mislim da sam videla kod gordona remzija, al nisam se jos usudila. inace, ja sira i krompira. kupi sveze srdele, odvoj filete svojerucno, nacedi limuna, seckana persuna, bibera, mulja skuvaj pastu sjedini i dobro mesaj jab tako, onako iz glave
yolo Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 pica orient u piceriji mama rosa u pirotu sastojci: testo, dinstana jagnjetina, pirotski kackavalj, sos od plavog patlidzana i sira ...
ivy Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 kuuulll ..to je moja vrsta kuhinje ne prasetina,kisela paprika,pecena cvekla
darling Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 kupi sveze srdele, odvoj filete svojerucno, nacedi limuna, seckana persuna, bibera, mulja skuvaj pastu sjedini i dobro mesaj jab tako, onako iz glave ihaj, kad imam srdelice, onda mi je steta da ih tracim na pastu :) ovo aramovo je sa sardinama. cekamo majstora od paste da nam isprica.
Recommended Posts