aram Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 a daj, nece te ubiti mslo preciznosti, daj bar odokativno koliko krompira, koliko brasna, koliko putera? kakvo treba da bude testo? meni za mekike bude skoro tecno, verujem da to mora ipak malo tvrdje. i kako ga, da prostis, nadevas? kapiram da imas neki sistem, mojne da ja izmisljam :)
renne Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 Ajd odokativno. Pet belih krompira, dva žuta od jajeta, 25 grama putera i jedno 400g brašna. Pola kesice bejkig pavdera. Mada brašno zavisi od vodenosti kropira. Pa da se ne lepi dovoljno je. Kad se više ne lepi razvucem rukama, isečem komade po želji. Malo ispljeskam, stavim nadev i preklopim
Bujodrag Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) Jednom sam pravio nešto slićno sa starim hlebom. Iskidao ga na sitne komade i ostavio da odstoji u mleku. Onda zveknuo par jaja u to i i muljao rukama dok nisam dobio koliko toliko homogenu masu. Pržio u tiganju kao prženice a stavljao po šnitu čačkavalja u sredinu. Edit: i komade kulena. Edited January 26, 2016 by Bujodrag
svashtabezneshto Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ništa nisam razumela, ali probaću pa šta ispadne.
wall Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ništa nisam razumela, ali probaću pa šta ispadne. Tako je meni uvek i šta mi fali. ^_^
gospa buba Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ajd odokativno. Pet belih krompira, dva žuta od jajeta, 25 grama putera i jedno 400g brašna. Pola kesice bejkig pavdera. Mada brašno zavisi od vodenosti kropira. Pa da se ne lepi dovoljno je. Kad se više ne lepi razvucem rukama, isečem komade po želji. Malo ispljeskam, stavim nadev i preklopim to je skoro pa ko za gomboce, samo ga pljeskash i przish? jelda? pitam zbog zato da ne pamtim ovo, nego samo da proglasim da znam :D
renne Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 Pa da, negde i napisah da je kao za knedličke
gospa buba Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Pa da, negde i napisah da je kao za knedličke tenks. znachi mi, otkad nauchih za knedlichke, a da ne mora da se interventno krechi posle
Bujodrag Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Eto. A ja ga za gulaš uvek sečem na kockice.
maheem Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Eto. A ja ga za gulaš uvek sečem na sitne kockice. +1 nema renne pojma
Recommended Posts