Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

a daj, nece te ubiti mslo preciznosti, daj bar odokativno koliko krompira, koliko brasna, koliko putera? kakvo treba da bude testo? meni za mekike bude skoro tecno, verujem da to mora ipak malo tvrdje. i kako ga, da prostis, nadevas?

kapiram da imas neki sistem, mojne da ja izmisljam :)

Posted

Ajd odokativno. Pet belih krompira, dva žuta od jajeta, 25 grama putera i jedno 400g brašna. Pola kesice bejkig pavdera. Mada brašno zavisi od vodenosti kropira. Pa da se ne lepi dovoljno je. Kad se više ne lepi razvucem rukama, isečem komade po želji. Malo ispljeskam, stavim nadev i preklopim

Posted (edited)

Jednom sam pravio nešto slićno sa starim hlebom. Iskidao ga na sitne komade i ostavio da odstoji u mleku. Onda zveknuo par jaja u to i i muljao rukama dok nisam dobio koliko toliko homogenu masu. Pržio u tiganju kao prženice a stavljao po šnitu čačkavalja u sredinu. 

Edit: i komade kulena.

Edited by Bujodrag
Posted

danke renne :)

budem probo za vikenad

Posted

Ništa nisam razumela, ali probaću pa šta ispadne.

Posted

Ništa nisam razumela, ali probaću pa šta ispadne.

Tako je meni uvek i šta mi fali. ^_^

Posted

Ajd odokativno. Pet belih krompira, dva žuta od jajeta, 25 grama putera i jedno 400g brašna. Pola kesice bejkig pavdera. Mada brašno zavisi od vodenosti kropira. Pa da se ne lepi dovoljno je. Kad se više ne lepi razvucem rukama, isečem komade po želji. Malo ispljeskam, stavim nadev i preklopim

to je skoro pa ko za gomboce, samo ga pljeskash i przish? jelda? pitam zbog zato da ne pamtim ovo, nego samo da proglasim da znam :D

Posted

Pa da, negde i napisah da je kao za knedličke

Posted

Pa da, negde i napisah da je kao za knedličke

tenks. znachi mi, otkad nauchih za knedlichke, a da ne mora da se interventno krechi posle :lolol:

Posted

Eto. 

A ja ga za gulaš uvek sečem na kockice.

Posted

Eto. 

A ja ga za gulaš uvek sečem na sitne kockice.

+1

nema renne pojma