MayDay Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 djordje cvarkov iz drzavnog posla kaze da u banatu prave masne cvarke velicine pesnice. :Da i naucila sam da u vojvodini svinjokolj nazivaju "zabijachke". so funny! :D
Аврам Гојић Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Ovde na salasu ga zovu Dobrilin parastos (po jednoj slavnoj krmaci)
Aineko Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Sad sam dosla na ovaj topik i necu vise nikad. Kako se pravi proja, je l to moze da se spravi ovde u Ozilendu? Jaretinu ne mogu da susim :( ali proju bih mogla da probam da napravim.
Аврам Гојић Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Kukuruzno brasno umuti sa jajima, uljem ili mascu, mlekom, i praskom za pecivo. Dodaj malo psenicnog brasna da zgusne. Treba da bude po gustini izmedju testa za palacinke i testa za hleb, da moze da se polako naliva u modle ako tako pravis. Peces oko 1 sat na 180 stepeni, dok ne porumeni korica.Na oko 500 gr brasna ide oko pola litre mleka, ili nesto jace, oko 3 jaja, jedno 3 kasike masti, malo soli, jedna kesica praska za pecivo.Dodaj sta oces, sira slanine, sitno seckan luka, sta god ti je po volji.Ja ovako a ostali ce reci drugacije. Vezbaj, nece iz prve biti savrseno.
aram Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 obicna, za uz podvarak ili sa sirom, tzv. projara?nista lakse:obicna samo kukuruzno brasno (belo ako nadjes, mnogo je bolje), na vrh noza prasak za pecivo, prstohvat secera i prstohvat soli. dolivas mlaku vodu dok ne dobijes masu malo guscu nego za palacinke. podmazes tepsiju (ako neces to nego hoces da koristis papir, dodaj malcice ulja ili maslaca u testo), pokvasenim rukama izravnas i u rernu na 250°C jedno pola sata.projara tek nesto teze, 2/3 kukuruzno, 1/3 psenicno brasno, prasak za pecivo (ovog puta ceo), neki beli sir izmrvis ne previse sitno, kisela voda obavezno, dva-tri jajeta i onda sve isto. mozes i malo jogurta, ja volim i da naseckam kisele krastavcice u nju ponekad, i tako, eksperimentisi.
Aineko Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Hvala, uradila sam skrinshotove recepata pa cu probati kad nadjem kukuruzno brasno (pitanje: jel to isto ono sto ide u palentu ili je to drugacije brasno? Ovde moze preko neta da se naruci brasno od cega hoces, i to po tri razlicita tipa, I get confused. doduse nema od potocare :( ). Javicu rezultate. (Ja sam od muke prokuvala, tj. naucila da kuvam ponesto kad sam otisla iz Srbije. Pita me drugarica "je l si to od mame naucila da pravis punjene paprike?" "Jok, od interneta.")
aram Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 pitanje: jel to isto ono sto ide u palentu ili je to drugacije brasno? Ovde moze preko neta da se naruci brasno od cega hoces, i to po tri razlicita tipa, I get confused. doduse nema od potocare :( ). Javicu rezultate.nije isto, sitnije mleveno ti treba, ovakvo:a ima i sa potocare sigurno, trazi "stone ground" :)
cmrlj Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) aaaa, jel ti valja losos krem sir kombinacija?moj red da drulim nad slikom, sad mi se ovo jede:))) Edited January 27, 2013 by cmrlj
maheem Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 (edited) samo sam te čekao :lol:super je kombinacija, fala za hint, mogao bih ovako svaki dan :). uzeo sam squadrin losos, malo je bolji rusko more al i toliko skuplji. Edited January 27, 2013 by maheem
cmrlj Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 ma skoro je duplo skuplji, a nije toliko bolji. a i ja bih mogla svaki dan da se davim u tome, kad pocnem ne znam da stanem :D
renne Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Maheme, sto ne probaš Premijin, ili kako se već pišeПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Recommended Posts