renne Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Evo kako ja kuvam papke. Očistim dve kile crnog luka, dve glavice belog, malo prodinstam i ubacim kašiku aleve. Stavim šest papaka, nalijev vrhom sa vodom i sva deci vina. Stavim na srednju temperaturu i zaboravim tri sata 1
Frank Pembleton Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Evo kako ja kuvam papke. Očistim dve kile crnog luka, dve glavice belog, malo prodinstam i ubacim kašiku aleve. Stavim šest papaka, nalijev vrhom sa vodom i sva deci vina. Stavim na srednju temperaturu i zaboravim tri sata Ovo bih mogao zgotoviti...Nego pitanje svih pitanja: Jel čupate nokte na papcima? Mislim ovim u loncu :-)
Haralampije Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 (edited) moze postupak, ne bilo ti tesko :) Vrlo lako.U ekspres loncu ih prokuvam pola sata (voda,vegeta,lorber,biber u zrnu) izvadim i povadim vece kosti.U dubljem tiganju na ulju proprzim celu jednu glavicu bluka,naravno seckanog,dodam papke i podlijem corbom u kojoj su se kuvali.Dinsta se na laganoj vatri jos sat vremena i dodas na kraju persunovog lista E da zaboravih da napomenem:kad kupujete papke,zamolite mesara da vam ih uzduzno prepolovi Edited October 17, 2015 by Haralampije
ljakse Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 +1000 s tim što ja to zalijem dodatnim tepihom seckanog bluka tipa minut-dva pre nego što je gotovo.
Haralampije Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) domaca supa sa domacim rezancima,svinj.pecenje,krompirici,salata od boranije sa blukom...a izmedju toga ovo:sve iz supe-junetina,pilece sitnice,bluk,cluk,krompir,zelen,celer,list kupusa Edited October 18, 2015 by Haralampije
banatjanin Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 (edited) domaći vruć ražani 'leba i hand made pileća pašteta, jednako friška Edited October 18, 2015 by banatjanin
maheem Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Njegovo visocanstvo vrganj i njegove dalje rodjake lisicarke. Parmidjano pored i za vino onda nije rano.
maheem Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Cheapo iz Ikee. Al mnogo ga volim jer je bolji od vise puta skupljih koji su dobri za skupljanje prasine pored ovoga
Recommended Posts