Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Evo kako ja kuvam papke.

Očistim dve kile crnog luka, dve glavice belog, malo prodinstam i ubacim kašiku aleve. Stavim šest papaka, nalijev vrhom sa vodom i sva deci vina. Stavim na srednju temperaturu i zaboravim tri sata

• +1 1
Posted

Evo kako ja kuvam papke.

Očistim dve kile crnog luka, dve glavice belog, malo prodinstam i ubacim kašiku aleve. Stavim šest papaka, nalijev vrhom sa vodom i sva deci vina. Stavim na srednju temperaturu i zaboravim tri sata

Ovo bih mogao zgotoviti...

Nego pitanje svih pitanja:

Jel čupate nokte na papcima?

Mislim ovim u loncu :-)

Posted (edited)

moze postupak, ne bilo ti tesko :)

Vrlo lako.U ekspres loncu ih prokuvam pola sata (voda,vegeta,lorber,biber u zrnu) izvadim i povadim vece kosti.U dubljem tiganju na ulju proprzim celu jednu glavicu bluka,naravno seckanog,dodam papke i podlijem corbom u kojoj su se kuvali.Dinsta se na laganoj vatri jos sat vremena i dodas na kraju persunovog lista 

E da zaboravih da napomenem:kad kupujete papke,zamolite mesara da vam ih uzduzno prepolovi

Edited by Haralampije
Posted

+1000

s tim što ja to zalijem dodatnim tepihom seckanog bluka tipa minut-dva pre nego što je gotovo.

Posted (edited)

domaca supa sa domacim rezancima,svinj.pecenje,krompirici,salata od boranije sa blukom...a izmedju toga ovo:sve iz supe-junetina,pilece sitnice,bluk,cluk,krompir,zelen,celer,list kupusa

img20151018131058.jpg

Edited by Haralampije
Posted (edited)

domaći vruć ražani 'leba i hand made pileća pašteta, jednako friška

Edited by banatjanin
Posted

a1571214e531f46a7e5590c226f1b70c.jpg

Njegovo visocanstvo vrganj i njegove dalje rodjake lisicarke. Parmidjano pored i za vino onda nije rano.

Posted

Cheapo iz Ikee. Al mnogo ga volim jer je bolji od vise puta skupljih koji su dobri za skupljanje prasine pored ovoga