darling Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :)
Frank Pembleton Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 stavim pirinač u mikrotalasnu sa vodom 1:2.5, na 18 minuta. izvadim i dodam obično mleko+kokosovo mleko i ostavim da to pirinač lepo upije. najbolje je kokosovo mleko koje ima i malo pavlake. ja dodam i kašiku šećera. meni je to dovoljno E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;)
beta Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 videla sam pre neki dan ali me je cena momentalno odbila. imaš onu malecku konzervu, to je baš mleko. ona malo veća, u nekim rozikastim tonovima je pavlaka. možeš i nju da kupiš. ja pavlaku volim da stavim u kafu
beta Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;) slobodno otvori :)
yolo Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 te seckane tanke kobaje me uvek podsete na arbanaski špecijalitet http://kuzhinaime.blogspot.rs/2014/12/makarona-spagetti-me-kremvice-virshlle.html
gospa buba Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 (edited) kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz edip. ali mrem. mrem! Edited October 13, 2015 by gospa buba
nezvanova Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :) ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!? pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. /mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-)
yolo Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz edip. ali mrem. mrem! ovo za sledeci furunaski urunak da se pravi u velikom kazanu ja cu da pletem rezance kroz virshlle!
Frank Pembleton Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 O pa video ja ovo odavno po internetima kulinarkama i tako to...
Marcus Wulffings Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 kako kažu šipćari: makaroni me kremvice (virshlle)
čekmeže Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 Nova carnexova pašteta sa dimljenom slaninom. Može da prođe.
ivy Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!? pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. /mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-) od ovoga moze slag,ja pravila :p http://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/79- a od mleka,onog iz maxija, moze krema sa jajima..ja sam pravila rozadu- samo jaja i kokosovo mleko a od svezeg kokosa moze mleko ali nije tako gusto,vise je kao voda i moze krem(ono sto se stvrden na povrsini) ali treba gomila za neku kolicinu..
darling Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosa i njegovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedini kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosu posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne...
Zavrzan Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosi i njihovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedina kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosi posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne... :o
Recommended Posts