Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :)

Posted

stavim pirinač u mikrotalasnu sa vodom 1:2.5, na 18 minuta. izvadim i dodam obično mleko+kokosovo mleko i ostavim da to pirinač lepo upije. najbolje je kokosovo mleko koje ima i malo pavlake. ja dodam i kašiku šećera. meni je to dovoljno

E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;)

Posted

videla sam pre neki dan ali me je cena momentalno odbila. imaš onu malecku konzervu, to je baš mleko. ona malo veća, u nekim rozikastim tonovima je pavlaka. možeš i nju da kupiš. ja pavlaku volim da stavim u kafu

Posted

E ajde stvarno da otvorimo topic za kuvanje mikrotalasnoj.Moze i sa imenom izvesnog forumasa skorog vlasnika iste ;)

slobodno otvori :)

Posted (edited)

kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz :lolol:

edip. ali mrem. mrem! :rolf:

Edited by gospa buba
Posted

oki. uradicu tako. jel znas mozda sta je ono kokos krema sto se prodaje u maksiju i kosta 700 dinara, kad smo vec u kokosu do lakata? :)

ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!?  pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. 

/mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-)

Posted

kazesh djole majkemi. pa nije valjda da uturaju rezance kroz :lolol:

edip. ali mrem. mrem! :rolf:

ovo za sledeci furunaski urunak da se pravi u velikom kazanu

ja cu da pletem rezance kroz virshlle!

Posted

O pa video ja ovo odavno po internetima kulinarkama i tako to...

Posted

kako kažu šipćari: makaroni me kremvice (virshlle)

Posted

Nova carnexova pašteta sa dimljenom slaninom.  Može da prođe.

Posted

ja sam malo izucavala te varijante kokosovih mleka i kremova /ali samo teorijski, kod mene u maksiju toga nema, ima samo u univeru i to jedna vrsta, i mislim da je od one fele sto kaze beta da je kao pavlaka/ jer ga maksimalno rabe ro fudisti, za one njihove torte i kolace. od tog krema prave cak i slag, kazu da se nakon stojanja u frizideru preko noci krem dovoljno stvrdne i da ga je mikserom moguce pretvooriti u slag... ja sam to mleko kao pavlaku koristila za sladolede, kolace i torte, nisam bas stigla do slaga /jer nisam nasla kokos krem/ a sudeci po ceni necu ni stici :-) mada, videla sam klip gde opisuju kako se od svezeg kokosa dobija kokosova voda, mleko, brasno, krem i ulje ?!?  pa mi se cini da cu to najpre probati ..ipak je malo jeftinije od ovih drugih varijanti. 

/mada, iskrena da budem, meni je ukus slatke pavlake i putera ipak bolji od tih ''kao mlecnih'' kokosovih derivata. da nije zbog zdravlja, nikad se ne bih zamajavala kokosovim mlekom i kremom. kokosovo ulje je skroz ok, kokosovo brasno takodje, a to mleko i pretpostavljam i krem, je nesto bez cega bi se moglo ziveti, tj mlecni prozivodi su ipak ukusniji od kokosovih :-)

od ovoga moze slag,ja pravila :p http://steviarebaudiana.rs/webshop/termek/79-

a od mleka,onog iz maxija, moze krema sa jajima..ja sam pravila rozadu- samo jaja i kokosovo mleko

a od svezeg kokosa moze mleko ali nije tako gusto,vise je kao voda i moze krem(ono sto se stvrden na povrsini) ali treba gomila za neku kolicinu..

Posted

fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosa i njegovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedini kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosu posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne... 

Posted

fala. iskreno, ne razumem famu oko kokosi i njihovih proizvoda. do pre pet godina u nasem delu sveta jedina kokos koji smo znali bili su cupavci i baunti, a sad je kokos carobni lek za sve. takodje razmisljam i kad je u pitanju zdravstveni aspekt, kako moze biti bolje mleko iz konzerve (deklaracije su pune eova) od bilo kog domaceg pomuzenog mleka. a nisam sigurna ni da su kulture koje zive na kokosi posebno poznate ko ne znam kako zdrave il dugovecne... 

:mellow:  :o