Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Moji su pređašnji bili cool likovi "ma nema veeeeze...", zato se ja sada nerviram.Uredno podneo dokumentaciju ali šta to vredi kada se zakon odnosi samo na slučajeve do '68 čini mi se,ali ako budu morali da ga usklađuju sa evropskim,eto nove nade za " vračarskog plemića"...Pa što da ne Markuse...zar 120-130 godina na istoj zemlji ne bi trebalo da donosi plemićku titulu bar u njenoj granici:-)?

Posted

lepo kaže razz -_-

šalim se barti, nisam znala da postoji ograničenje do sredine 60-tih

Posted (edited)

Nista bolje ne prolazimo ni mi koji se ceramo za imovinu oduzetu pre. Jednom me cimnuli do Kragujevca za imovinu otetu u Valjevu i od tad se ne javljaju. Jos su iskusno razdvojili slucajeve za dedu i babu cisto da ne docekaju ni unuci nego njihovi praunuci :) Za kucu u Uzickoj nismo ni probali nista jer smo poverovali nekim senilnim babama da je pradeda to ipak prodao a da mu nije oduzeto. Ne secaju se sta su jutros doruckovale al za pre 70 godina nema zime.

edit: off u spojler

on topic

francuzio se uz pomfrit i virsle. Burginjon lepo ide na pomfrit dok onaj l' ancienne senf uzasno ide na virsle.

Edited by katamaran
Posted

izvinjavam se nije za ovaj topik ali nama su vratili sve što smo tražili (restitucija).

jeste da je bilo malo više cimanja, i jeste da je trajalo ali moja gramzibaginz familija se nije dala lako zavarati.

Posted

Moj problem je što je sve odrađeno oko '72 a zakon kaže do '68,za posle ko vas j...

Pokušavao sam,pokušavam i dalje ali mrka kapa.Ako se budu usklađivali eto šanse.Samo da napomenem da sam recimo poooveću imovinu u Skopju uspeo da odradim bez ikakvih problema što u naturi što u novcu i nešto u obveznicama...toliko o srbistanu.

Izvinjavam se za off.

Posted (edited)

somski pauflek

danas na pijaci nabasah na najbolje parce somovine koje se moze zamisliti - pauflek, kostiju nista, masnoca nista, som od 17 kila, pauflek debeo skoro pa dva cola

kupio 800 grama, odrao mu kozu s spolja, isekao na komade 3x5cm

spravio marinadu od soka limuna, limete, soli, soja sosa, mesavine kumin/korijander, aleve slatke, ljute shrirache, fish sosa, ulja (suncokretovog), ostavio pola dana u frizideru

izvadio iz frizidera pola sata ranije, poslozio na dasku procedjeno od marinade, ostavio da se ugreje na sobnu temperaturu

zagrejao jako gril tiganj koji sam prethodno malo nauljio onda smanjio vatru i dodao ribu, pazeci da se ne lepi.

ostaci marinade su se karamelizovali pa i spaljivali na tiganju, pomazuci da se stvori za oko lepa ali ipak slabasna korica na ribi. ipak priznajem da bi bilo bolje da imam neku ubitacnu fritezu ili da me nije mrzelo da grejem duboko ulje u voku, mozda 2-3 minuta ukupno bi bilo dovoljno da se napravi  prava krispy hrskava korica na ribi a ostane socno unutra. ipak bolje ovako posto nemam iskustva sa dubokim uljem. 

ispalo je super, vuklo je dosta na neki cajun, somovina nije bazdila na mulj, masnoce ni traga. vrlo plemenita i dobra riba ali treba se pobrinuti oko spremanja. ovakvi kapitalni primerci su no brainer, kada bih imao kafanu, nesto na ovom tragu bi moralo biti na meniju, s tim sto bih posebno poradio na osvajanju tehnologije da bas bude hrskava korica, verovatno neko krupno brasno od kukuruza pre potapanja u ulje ili slicno...

uz somovinu se jela salata od boranije, sos je bila ljuta shriracha koja super ide zbog kiselosti.

Edited by yolo
Posted

brraaateeee....

ima li tu holesterola i u koliko je opasno za srce?

Posted

pored ovoliko ugljenisane marinade ne bih razmisljao o holesterolu, ovo je mulitilevel smrt

Posted

nikad ne bih rekao da je ovo yolovo riba.

doručak u 12:30 omlet sa vrganjima i lisičarkama. kako sam bio smoren od mamurluka i gužve na pijaci i onda došao do tezge sa pečurkama i sve me prošlo na par minuta

Posted

kupus.png

Slatki kupus sa paradajzom i domaci pomfri.Mljac!

Posted

Pre svega grasak supica sa knedlama + topla rostovana cvekla salata, pohovan batak, pire sa blukom + cherry pie i sladoled :)