*edited by mod Posted August 26, 2015 Posted August 26, 2015 Gulas od pilecih srca + pire. Mornar i dalje zakiva.
Razzmatazz Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Zvuči kao kompromis nudista i sadomazohista :) Nije li malo suvo to bilo?
Vapad Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 (edited) Ma otkud, nisam slikao odozdo ali ispadne sasvim korektno, hrskavo ali ne pretvrdo, kada uzmeš u ruku uvija se taman, a jaje je unutra još malo pa rovito (ja tako volim, može i baš rovito), sir dodaje na svežini. Pitanje je tačne količine ulja, dobre temperature i pomeranja/okretanja u pravo vreme. Prvi put kada sam pravio hleb nije dobro nalegao pa se jaje ispod razlilo i nije bilo kako sam zamislio, posle kada sam promenio hleb i veličinu rupe, i malo ga pritisnuo da naleže sve bilo ok glede jajeta ali imao sam drugi problem, bilo premalo ulja i prevelika temperatura pa se hleb istostirao mnogo pre no što je jaje bilo spremno. Sada radim drugačije, stavim malo mulja pa razmažem sa tostom da i on upije, i dodam još po zeru mulja u rupice, razbijem jaje i tek onda uključim ringlu, na max(3), kada počne da beli odozgo smanjim na 2, dodam opet zrno ulja pored tosta i pomerim ih na to ulje, zvuči previše ali nije, tiganj je skoz suv praktično, kada sam zadovoljan donjom stranom okrenem i isključim ringlu, dam tridesetak sekundi i to je to. Edited August 27, 2015 by Vapad
garcia Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 ... Sada radim drugačije, stavim malo mulja pa razmažem sa tostom da i on upije, i dodam još po zeru mulja u rupice, razbijem jaje i tek onda uključim ringlu, na max(3), kada počne da beli odozgo smanjim na 2, dodam opet zrno ulja pored tosta i pomerim ih na to ulje, zvuči previše ali nije, tiganj je skoz suv praktično, kada sam zadovoljan donjom stranom okrenem i isključim ringlu, dam tridesetak sekundi i to je to.
Vapad Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 (edited) Hahahaha, ne kapiram da li je ovo dobro ili ne ali blesavi osmeh si potrefio Edited August 27, 2015 by Vapad
aram Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 voli dete rol virsle, pa bolje da jede domace nego iz pekare
yolo Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 zasto svi ljudi koje sam upoznao koji imaju neki porodicni koren u makedoniji prave najbolje testo na svetu?
garcia Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 (edited) zasto svi ljudi koje sam upoznao koji imaju neki porodicni koren u makedoniji prave najbolje testo na svetu? koren je u sirotinji. 'leba' je oduvek bio najjeftiniji vid ishrane a pobeda protiv gladi je kad imas dzakove brasna u ostavi. Edited August 27, 2015 by garcia
sandine Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Vudi virsle,tri vrste senfa,ren,braon sos i hajnc kecap.
Recommended Posts