belch Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 štrukle s makom iz pekare aca navučena sam for life Link to comment
darling Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 nisam htela da saznam da to postoji. pricaj, sestro, kakve su :) ima ih svakog dana pre podne? Link to comment
belch Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 oko deset (i posle oko 11 ) ih je bilo 990 dinara kilo savršeni Link to comment
nezvanova Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 povodom maka, nadvezacu se na drugom topiku :-), a za mulje, mojih two cents - nisam bas isprobavala mnoga, a pogotovo nisam probala puno domacih mulja, tek ponesto grckih. a ova nerafinirana industrijska, donosili su mi ili sam sama donosila poslednjih godina od kako sam promenila ishranu odasvuda, uglavnom ona na kojima pise ''organsko'', cini mi se da smo ih uglavnom kupovali u free sopovima... i nisu bila losa, ali ni jedno ne bih mogla da izdvojim kao narocito. jedino ulje kojim smo se i sin i ja odusevili, smo konzumirali u Pizi, u njihovoj Ikei, ali nismo zapamtili marku i proizvodjaca. Takodje je pisalo da je organskog porekla /ne znam ni kako drugacije moze biti nerafinirano mulje, al' ajde/ ali taj ukus i miris je nam ostao nezaboravan.on se posle nije vise svracao do pize, pa ostadosmo bez odgovora koji je proizvodjac i koja marka mulja u pitanju.... Link to comment
banatjanin Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 recimo, većina ne zna da mulje ima rok trajanja od oko 15 meseci, posle toga mu bespovratno opadne kvalitet - i nutricionistički i organoleptički. pretvara se u .... pa nakakvu masnoću. to često nije i rok koji se poklapa sa onim istaknutim na boci, jednostavno jer ne počinje da bide i štetno po zdravlje, pa propisi to tolerišu. dakle, jurite sveže kad kupujete po marketima. obično je ovo period kada se ljudi oduševljavaju uljima, jer je sad većina dobra, fino mirišu. tamna boca, na hladnom kad otvorite i što brža potrošnja - to valjda znate. što duže stoji, to postaje lošije. i nema pomoći. Link to comment
Marcus Wulffings Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) Jučerašnje jedenje u tipičnom restoranu Aires Criollos, Callao y Santa Fe, bilo je odlično, pogotvu posle groblja, bifo de lomo, nema konkretnijeg od toga, plus papas fritas, ko hoće može i regularna salata Uz sve to još i njihovi prilozi od trava, paradajza i peršuna, toliko sočno da hleb nije potreban Promovišu i to vino Trapiche, samo 140 pezosa, zaista povoljno... Edited February 11, 2015 by Marcus Wulffings Link to comment
Amelija Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 ali sva ta staaaara ulja, dooomaćććaaa, kao nekad su bila opako oksidirana. kao i sva domaća ulja po Dalmaciji, Crnoj Gori i Grčkoj. znam da taj miris vraća u detinjstvo, ali to je jednostavno loše. ali tako lepo mirišu :( (su mirisala tj) Link to comment
Amelija Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 štrukle s makom postoji li recepat? :svinjče: Link to comment
gospa buba Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 postoji li recepat? :svinjče: ja doshla da vidim shta ti jedesh, a ti nisi ni pochela :o Link to comment
darling Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) postoji li recepat? :svinjče: eo ti dobar recept za strukle. meni izgleda nesavladivo. ima i dalje divnih mirisnih (domacih )ulja. mozda nisi imala srece da naletis na njiih?! ja sam juce nacela flasicu ovog genijalno je, mirisljavo, zeleno, lizala sam svaku kap s tanjira, zao mi bilo da zgubim cak i mrvicu. Edited February 11, 2015 by darling Link to comment
nisam ja Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 ju, ju, bolesno dobro izgleda Link to comment
Аврам Гојић Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 eo ti dobar recept za strukle. meni izgleda nesavladivo. koji deo ti je prepreka? Link to comment
darling Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) na primer onaj, da kad prodje sve najgore - rastezanje kora, treba da potopim strukl u vodu i da ocekujem da ce ostati u jednom komadu i da ce izroniti. u mojoj glavi ta prica nema srecan kraj. za uplasene od struklsona, evo recepta s precicom. Edited February 11, 2015 by darling Link to comment
Аврам Гојић Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 isparanoisala si se, veruj mi, svako testo ispliva, a stegnuce se cim potopis u vrelu vodu. Link to comment
Marcus Wulffings Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) Posle mesišta pravac Palermo Soho, jer treba sve te proteine šetnjom ubaciti u mišićnu masu, uzbrdo Avenidom Santa Fe... u nekoj od sporednih uličica ka Palermu prolazim pored mesare i privlačnog izloga: ...kao stvoreno za yolo-a... zatim na skveru Costa Rica y Armenia ispijam na brzinu jedan espreso - Bartok Bar Koju ulicu dalje, Plaza Serrano, u jednom od gomile fićka ispijamo buteljku Alta Viste, samo 180 pezosa, nije loša kombinacija Edited February 11, 2015 by Marcus Wulffings Link to comment
Recommended Posts