Amelija Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 šteta je pržiti na devičanskom mulju, ljudi šteta je greh je na običnom, zašto da ne (Španci samo na njemu i prže) ja najviše volim suncokretovo, pa mast, za neke stvari definitivno je bolje maslinovo, a tek za ponekad ponešto puter sa maslom i ostalim zezalicama se ne bih akala (nemam potrebu a ne vidim ni da bih nešto postigla u životu) Link to comment
Venom Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Naravno, ali postoji i jeftino mulje. Mada moram da priznam da pre nekog vremena nisam uspeo da primetim razliku izmedju onog najjeftinijeg i tih nekih prvih boljih (od 10e za litar pa navise). Neki lokalni Italijan je prosle godine nabavio bure pa prodavao satro bio mulje iz Italije za recimo 12e i to je bilo malo drugacije. Ovo iz supermarketa, jok. U iskusenju sam da prosto za sve kupujem bocu od .75l (3-4e). Ili da se obogatim :D. Link to comment
Amelija Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 isto :D btw pa rekoh na običnom prži brate sestro koliko hoćeš, ne vidim problem :) inače mislim da sam i rekla jednom kako nema više starog hrvatskog maslinovog ulja koje mirišeeeeeeeeeeeee (a koje su svojevremeno stalno prodavale babe po Hvaru) Link to comment
Indy Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Nema više onog staaaaarog čardaka ni đerma... Svemu ovom novom je duša izvađena, to je nama naša borba dala, superefikasnost. Link to comment
aram Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) ima, ima, samo treba traziti. ja cesto nadjem ovde ulje bas od seljaka iz umbrije, isto koje moja tasta tamo kupuje. i nije ni nesto da ubija cenom, 8€ litar. ima i odlicnog kiparskog, ali to je vec oko 12€. edit: dobro, sve je to senka onog sto se napravi od one dve masline sto nam rastu u dvoristu, al to bude 5-6 litara Edited February 10, 2015 by aram Link to comment
banatjanin Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) ineteresantno (praštajte braćo i sestre što ću da vam zabodem nož u sentiment) ali sva ta staaaara ulja, dooomaćććaaa, kao nekad, ja da ti pokažem / doneli smo od seljaka iz Omiša - Tasosa - Donjeg Štoja/ koja sam probao su bila opako oksidirana. kao i sva domaća ulja po Dalmaciji, Crnoj Gori i Grčkoj. znam da taj miris vraća u detinjstvo, ali to je jednostavno loše. jbg, čak i više nego kod vina: bez tehnologije - i to sterilne i inertne - nema dobrog maslinovog ulja. Edited February 10, 2015 by banatjanin Link to comment
banatjanin Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 mulje je novi senf. Link to comment
aram Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 e pa ja da ti kazem sad... uglavnom se sve slazem, al ne dam na ovo moje umbrijsko! ne radi to naravno moja tasta sama, ona ni glavicu luka nume da isecka, ali ima srecu da ima komsiju cara koji zna sve ljude u kraju, a on je sam dobar ko leba. tako da on to obere, odnese gde zna da umeju i donese gotovo mulje. vrhunsko bude za salate i da se pojede sa hlebom i sveze mlevenom solju, za kuvanje ga nikad i nismo probali, zao nam bilo :) Link to comment
banatjanin Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) :-) ne sumnjam, Umbria je puna zadruga gde to može da se odradi, oni i najveći deo Orvieta proizvode tako, udruženi u zadruge, sa opremom koja služi svima ...ali znaš o kojim uljima sam pisao. Edited February 10, 2015 by banatjanin Link to comment
aram Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) ma znam, zato i rekoh da se uglavnom sve slazem. crnogorska seljacka sam zadnji put koristio na moru kad sam imao devet godina, kao zastitu od sunca :D edit: Orvieto mi je na dvaes minuta vozom :) aaaaa, jebem ti nemacku, ocu u italiju, AAAAAAAAA Edited February 10, 2015 by aram Link to comment
ToniAdams Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 meni tunisko mulje koje sam kupio u tunisu najbolje mulje koje sam ikada rabio. Link to comment
assück Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 meni onaj litar suncokret zejtina sto sam popio sinoc najbolji litar suncokret zejtina kog sam popio sinoc Link to comment
Indy Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Sta hvali ako malo oksidira, ko da je to lose. Link to comment
Recommended Posts