darling Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 dobro. da ne brinem dalje zbog skorbuta izazvanog jednolicnom ishranom ;) Link to comment
Venom Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 S obzirom da je njegovo prekjuce nase juce, onda je njegovo danas nase sutra, opasnost nije prosla, posto ce opet jesti. Link to comment
duda Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 zmrznuta kineska mešavina (povrća), bačena u vok na vreo ghi, bukvalno samo na 3 minuta, začinjena samo krupnom solju 1 vr' nisam mogla da strignem da slikam od glada, mada super izgleda samo je fora u tome da se kesa malo istreska da bi se povrće lepo usitnilo i tako usitnjeno ubaci u vrelu masnoću Link to comment
Indy Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Oklen ti ghi? Kako se to kupuje? Link to comment
duda Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 pravim ga sama mnogo volim da spremam na ghiju i uvek imam zalihu, zato uzmem lepo po kile putera i polako Link to comment
Frank Pembleton Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 pravim ga sama mnogo volim da spremam na ghiju i uvek imam zalihu, zato uzmem lepo po kile putera i polako Jel to ono ukuvavanje pa skupljanje onog cvrstog dela? Link to comment
duda Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Jel to ono ukuvavanje pa skupljanje onog cvrstog dela? ma ne bre, nego samo lagano krčkanje otopljenog maslaca (bitno da bude lagano da ne izgori) dok masa ne postane providna a neki otpad se nataloži na dnu posude ima pun yutub tjutoriala http://youtu.be/wkZgIN4cZYc Link to comment
Frank Pembleton Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 ma ne bre, nego samo lagano krčkanje otopljenog maslaca (bitno da bude lagano da ne izgori) dok masa ne postane providna a neki otpad se nataloži na dnu posude ima pun yutub tjutoriala http://youtu.be/wkZgIN4cZYc Pa to sam i mislio bretm ;) Link to comment
duda Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 pa onda si pogrešno poentiraotm na ''čvrsti deo'', koji se zapravo baca jbg, numem da čitam misli ;) Link to comment
Frank Pembleton Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 pa onda si pogrešno poentiraotm na ''čvrsti deo'', koji se zapravo baca jbg, numem da čitam misli ;) Hihi mislio sam skupljanje radi bacanja .... Link to comment
ivy Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 dudo koliko dobijes gia od pola kile maslaca? Link to comment
duda Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 (edited) bogme nisam merila, nemam pojma a i ne ukuvam ga baš svaki put jednako onako po osećaju, dosta se smanji možda za trećinu ed. meni je ghee super za sva prženja, pogotovo kada je povrće u pitanju, tu mi je nezamenljiv to je zapravo prečišćavanje maslaca, da se iz njega elminiše sve (pre svega ostatsi belančevina) osim čiste masnoće onda ta masnoća koja ostane odlično podnosi visoke temperature, nema dima i stvaranja kojekakvih kancerogenih otpadaka kada pržim meso, onda je svinjsak mast tu nezamenljiva kada sam živela u taškentu, videla sam da lokalci rade slično sa uljem od pamuka iznesu u dvorište (ne kućno, nego između zgrada) neke velike kazane, podlože vatru i udri tu se takvi smrdljivi dimovi razvijaju da je to strašno ali tvrde da je ok ono što ostane, tj. čisto ulje koje je stabilno i na visokim temperaturama Edited February 10, 2015 by dùda Link to comment
gospa buba Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 a shto kuvash na taj dji, osim shto volish? shta je ideja? Link to comment
Recommended Posts