assück Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 najavljen na nau kukingu, opuzenski brudet sa talentom:realno, jedino sto sam, uslovno receno, zajebao je nivo ljutine: po receptu je trebalo ljuta papricica a ja sam, poucen ranijim iskustvima sa susenim ljutim paprikama ucelo stavljenim u jelo, koristio premijinu ljutu alevu papriku (bas je ljuta). e sad, da sam stavio recimo ravnu kasicicu aleve, umesto pune, ne bi zobali ovo po sistemu "jedu, jedu i placu". osim toga, super! nezacinjena palenta je super kao balans.
renne Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 meni ta premia uopšte nije ljuta, ja kupio i zajebao se, morao da dokupljujem horgoš
cmrlj Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 (edited) @assucka da probas ove, meni su te omiljena ljutina na domacem trzistu?i da se vratimo temi, nesto mi pao secer. sleva nadesno: cokoladni tart s malinama, cokoladni tart, tart sa kruskama.Uploaded with ImageShack.us Edited December 28, 2012 by cmrlj
Lancia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 bukovace sa karamelizovanim crnim lukom i krckavom slaninicom + crno pivce.
Dr Arslanagić Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Jučerašnji kruv poškropljen maslinovim uljem pa na njega naslagan red svinjske pečenice i po dobra komadina Aristaeusova Dunavca pa metuto u rernu. Po vađenju iz rerne obasuto rukolom.Pio bih i vino uz to ali moram da radim.
gospa buba Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 bukovace sa karamelizovanim crnim lukom i krckavom slaninicom + crno pivce.kako karamelizujemo crni luk? zelim, a ne znam.
henrik larsson Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Raznim sugestijama i prinudama ga ubediš da je karamela, a ne crni luk.
aram Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Raznim sugestijama i prinudama ga ubediš da je karamela, a ne crni luk.
yolo Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 bakalar na crvenosi sigurna da ti nisu uvalili krunpir paprikas?i da se vratimo temi, nesto mi pao secer. sleva nadesno: cokoladni tart s malinama, cokoladni tart, tart sa kruskama.javlja mi se rogenart?
aram Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 (edited) kako karamelizujemo crni luk? zelim, a ne znam. iseckamo kilo luka na listice, ne previse tanke. istopimo u tiganju pola putera i dodamo jos toliko mulja pa sunemo taj lukac unutra. posolimo i na tihu vatru pustimo da dobro omeksa a onda rknemo kasiku secera. mesamo da se ne zalepi za dno, kad dobije lepu braon boju i pocne da se jako lepi, podlijemo crnim vinom i/ili balsamicom i malo to pustimo da reducira. moze se dugo drzati u tegli u frizideru, slobodno napravi ovu kolicinu. Edited December 30, 2012 by aram
cmrlj Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 si sigurna da ti nisu uvalili krunpir paprikas? :Djesam, moja mama ne zna sta je krompir paprikas.i da, drogenart.
gospa buba Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 iseckamo kilo luka na listice, ne previse tanke. istopimo u tiganju pola putera i dodamo jos toliko mulja pa sunemo taj lukac unutra. posolimo i na tihu vatru pustimo da dobro omeksa a onda rknemo kasiku secera. mesamo da se ne zalepi za dno, kad dobije lepu braon boju i pocne da se jako lepi, podlijemo crnim vinom i/ili balsamicom i malo to pustimo da reducira. moze se dugo drzati u tegli u frizideru, slobodno napravi ovu kolicinu.kapiram. maximum luka, minimum ubedjivanja. tako ce biti -_-
Recommended Posts