ivy Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) omg kakav mix baba i zaba na toj listi omg ne-juce stavila pilece belo iseceno na snicle u marinadu so,biber,mlevena papirka,majcina dusica,mulje i povrce-sargarepa,pastrnak,tikvica,parce bundeve,cvekla,5-6 cenova bluka ucelo u mearinadu so,biber,mulje,aceto balzamiko danas ispekal u rerni prvo povrce 20tak min pa dodala meso,pokrila folijom i pekla jos 20-30min otkrila sam namenu acetu balsamiku a to je pecenje sa povrcem i mariniranje istog jer mi se u salati ili negde a sirovo bas i ne svidja Edited October 10, 2014 by ivy
aram Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 e, a promocije?! :-D usput, onaj rizling završio kao pratnja sušiju od pre neki dan. mnogo dobar bio, iznenađujuće. thnx :) e bas mi drago da ti se dopao, meni sve njihovo sto sam probao bilo odlicno, a pri tom su im cene od 7 do 12€ :)
hoffnung Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 duda, ova tvoja musaka me podseti na nesto sto ja pravim: obarim na pari karfiol i brokoli proprzim na mulju belo pilece meso na kockice, moze i kao rezanci seckani poredjam ga u vatrostalnu ciniju/takvu tepsiju kao i ti prelijem besamel sosom [dodam i kari] pred kraj narednam zuti sir, mekaniji da se lepo istopi
banatjanin Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 i meni džigerica foie gras. jbg, u rudara krvave su ruke, ali jeste frka i moram da rešavam to.
frit Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) ovdi mogu jedino sit čitati e:dijete :o ala su nekad bila vremena Edited October 10, 2014 by fritifrut
duda Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) duda, ova tvoja musaka me podseti na nesto sto ja pravim: moram da pojasnim ja kada turamtm povrće u rernu, nema barenja podlijem sa samo malo vode i pod foliju, samo toliko da para probije povrće, onda otvorim i pustim da se još malo peče, onda ide preliv mnogo mi je ukusnije kada se ne bari, boranija ostane al dente, a karfiol ni u tragovima nema onaj pomalo otužni miris i ukus kao kod barenja ed. tako i sa bilo kojim povrćem barenje stop doduše, ti bariš na pari, tako da je to vrlo slično ovome što ja radim, samo što je moj način jednostavniji probaj, :) Edited October 10, 2014 by dùda
hoffnung Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) da, ja ga parim. [kuvam na pari]hvala na savetu! :)ne mogu tacno da nadjem termin koji odgovara ovoj akciji. parenje je kuvanje. barenje = kuvanje? razlika je u tome kako se nesto kuva. da li se "bari" ili se "pari" Edited October 10, 2014 by hoffnung
duda Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) da, ja ga parim. [kuvam na pari] hvala na savetu! :) ne mogu tacno da nadjem termin koji odgovara ovoj akciji. parenje je kuvanje. barenje = kuvanje? razlika je u tome kako se nesto kuva. da li se "bari" ili se "pari" ma šta će ti termin parenje ostavi namirnice nekako hrskavijim, barenje ih razbljezga Edited October 10, 2014 by dùda
hoffnung Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 tako sam i mislio. :) ali kada pogledas, ti kada paris nesto, ti kuvas. [samo nikako da provalim da li je kuvanje&barenje jedno te isto] ja iz tog razloga i radim parenje, kako bi namirnica bila sto sirovija.
duda Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) ovo je seljačka, non-lchf varijanta jela to kod mene vole da jedu gosti (domaći se već zasitili originalne varijante koja se sprema u šporetu na drva) krompir, jaja i kajmak (hardkor varijanta sa sasvim malo milerama) su sa 1100 mnv, selo u planini gde nije stiglo ni veštačko đubrivo a kamoli pesticidi patite :D ed. @hoffnunf kuvaš. da, ali vodu, a povrće ne potapaš, to je ta kvaka Edited October 10, 2014 by dùda
InvisibleLight Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 tako sam i mislio. :) ali kada pogledas, ti kada paris nesto, ti kuvas. [samo nikako da provalim da li je kuvanje&barenje jedno te isto] ja iz tog razloga i radim parenje, kako bi namirnica bila sto sirovija. poenta je da na pari kuvanjem povrce ne gubi hranjivost, vitamine, kad kuvas u vodi, deo ostane u vodi
hoffnung Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) necu vise da vas gusim, ja sve to znam isto kao i vi, samo sam pobrkao termine, ali snaci cu se vec. Edited October 10, 2014 by hoffnung
katamaran Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 Punjene mekike. Lepse od italijanskih piroski jer je ukusnije testo.
hoffnung Posted October 10, 2014 Posted October 10, 2014 (edited) @katamaran, sa cime su punjene? pecurke, sunka, zuti sir? edit: jaoj kako mi se to sada jede ovo sto sam izguglao. izgleda fenomenalno! ova prva slajba: kako su izgledale te tvoje? moja keva ovakve pravi i mi to zovemo "poderane gace" a, ovako izgledaju kada su punjene pecurkama i zutim sirom: Edited October 10, 2014 by hoffnung
Recommended Posts