Vapad Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Obična C pileća supa sa svežim peršunom, punjene pileće grudi, (pre)kuvani (:() mladi beli krompir i zelena salata sa prelivom od limuna, mulja i senfa(divan neki senf sa balzamikom). Milina.
Frank Pembleton Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Ja volim čokolino.Da li sam ja gej? Послато са WЦ шоље усинг БВК
porucnik vasic Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Ребарца димљена сатима и сатима, млади кромпири, чизкекј са малинама.
nautilus Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 ostalo malo one pleckice od uskrsa, pa je stari izvukao par feta, u frizideru nasao komadic kackavalja. tanko istukao neke svinjske snicle. savio, pohovao. uz to smo isprzili mladi krompir i napravili salatu od paradajza i mladog luka. ispalo super a jeftino.
MachineGunEtiquette Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 onaplećkicaoduskrsa je car. samo se u nas davno pojelo.
*edited by mod Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Borsc i Buffalo krilca. Istok na zapadu i zapad na istoku.
Vapad Posted May 6, 2014 Posted May 6, 2014 pravio i jeo maločas, slično izgledalo, toliko dobro da nisam stigao da uslikam, idući put. To i dva tuborga dok gledam best of vines april-maj, leglo ko budali šamar.
Frank Pembleton Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 pravio i jeo maločas, slično izgledalo, toliko dobro da nisam stigao da uslikam, idući put. To i dva tuborga dok gledam best of vines april-maj, leglo ko budali šamar. Jel to ono raseces i i krk u rernu?
wall Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 pravio i jeo maločas, slično izgledalo, toliko dobro da nisam stigao da uslikam, idući put. To i dva tuborga dok gledam best of vines april-maj, leglo ko budali šamar. U jeee.Moram da probam napraviti, baš tako.
Vapad Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Laganica. Uzeo 400 grama belog mladog krompira, birao sam veći, i tu pogrešio, trebao je biti i manji. Da je bio manji mogla bi da se sprovede fora kada dole provučeš čačkalicu i sečeš do čačkalice, ovako sam sekao odokativno, prethodno očistivši kromiriće sa jačom stranom sunđera što je u ovom slučaju bilo sasvim dovoljno, nije se dovoljno raširio ali dobro. Iseckao sam tri čena belog luka sitno i stavio u malo maslinovog ulja, u koje sam zatim dodao nešto soli, bibera i suvih začina (mešavina začina iz provanse), ostavio sam to ulje na toplom dok sam sekao krompir, maleckom kašikom, duplo manjom od čajne, zaitio u mešavinu i na krompir, posle prešao na ručni rad, svaki prorez otvorio ubacio komadić luka i malo ulja, preteklo mi ulja pa sam ih obilato zalio, višak je ostao, mislio sam, na dasci. Prebacio ih u tepsiju sa papirom za pečenje, i dodao sa daske preostali beli luk, stavio u rernu na 220 stepeni, posle 15 minuta mi je delovalo da je prejako, kako i jeste bilo, pa sam spustio na 200, 25 minuta kasnije čitava kujna u mirisu prepečenog belog luka, a krompir tek gotov, ali baš kako treba, odozgo, odozdole je bio već malo više, pošto je sav onaj višak ulja pao dole i pržio krompir, a beli luk koji je bio na njemu je pregoreo, pošto, je l, nema ni izbliza masu ni karakteristiku krompira, preživeo samo onaj u prorezima, skinuo to, pustio da se ladne malo dok sam spremao po kuhinji ali mi mirisi nisu dali mira, najmanji je pojeden na licu mesta a ostali su nekako stigli do tanjira gde nisu ostali dugo, otišlo lagano uz pomenuto pivo. Nauk naučen. Manje ulja, sitnije luk, sitniji krompir dublje seći, tek malo namazati krompir i gledati da sav luk ode u proreze.
svashtabezneshto Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Može u te proreze malo slaninice da se stavi. Uh..
Hippie Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 (edited) Laganica. Uzeo 400 grama belog mladog krompira, birao sam veći, i tu pogrešio, trebao je biti i manji. Da je bio manji mogla bi da se sprovede fora kada dole provučeš čačkalicu i sečeš do čačkalice, ovako sam sekao odokativno, prethodno očistivši kromiriće sa jačom stranom sunđera što je u ovom slučaju bilo sasvim dovoljno, nije se dovoljno raširio ali dobro. Iseckao sam tri čena belog luka sitno i stavio u malo maslinovog ulja, u koje sam zatim dodao nešto soli, bibera i suvih začina (mešavina začina iz provanse), ostavio sam to ulje na toplom dok sam sekao krompir, maleckom kašikom, duplo manjom od čajne, zaitio u mešavinu i na krompir, posle prešao na ručni rad, svaki prorez otvorio ubacio komadić luka i malo ulja, preteklo mi ulja pa sam ih obilato zalio, višak je ostao, mislio sam, na dasci. Prebacio ih u tepsiju sa papirom za pečenje, i dodao sa daske preostali beli luk, stavio u rernu na 220 stepeni, posle 15 minuta mi je delovalo da je prejako, kako i jeste bilo, pa sam spustio na 200, 25 minuta kasnije čitava kujna u mirisu prepečenog belog luka, a krompir tek gotov, ali baš kako treba, odozgo, odozdole je bio već malo više, pošto je sav onaj višak ulja pao dole i pržio krompir, a beli luk koji je bio na njemu je pregoreo, pošto, je l, nema ni izbliza masu ni karakteristiku krompira, preživeo samo onaj u prorezima, skinuo to, pustio da se ladne malo dok sam spremao po kuhinji ali mi mirisi nisu dali mira, najmanji je pojeden na licu mesta a ostali su nekako stigli do tanjira gde nisu ostali dugo, otišlo lagano uz pomenuto pivo. Nauk naučen. Manje ulja, sitnije luk, sitniji krompir dublje seći, tek malo namazati krompir i gledati da sav luk ode u proreze. to sam i misila... puno ulja..... sinoch probala, al sam mesto toga stavila tanku krisku putera na vrh kronpira.... ispalo ukusno al ne tako zuto i lepo Edited May 7, 2014 by Hippie
Recommended Posts