Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

jbg,nisam ja moraš da kuvaš i da razmišljaš o hrani a ne da jedeš podgrejan roštilj...mada i to može da ispadne ok jelo kada mu se doda još nešto..npr kada se izdinsta neki cluk,crvena paprika,kukuruz šećerac,može i malo onog braon pasulja,isecka se taj roštilj,proprži da se ugreje i otopi,dobro začini,zaljuti i dobiješ npr neko punjenje za tortilje...a to cmrljino kuvanje je sve ugl jednostavno tehnički i brzinski ali sa dobrim sastojcimaali što zna da napravi da lepo izgleda to je već skroz druga priča :P nau iting-japanska jabuka

Posted

celog dana buljim u monitor, radim odkuće, pa kao ajde nešto kuvano da pojedem, a da se ne mlatim mnogo. izbunarim zamrznut paket svinjske plećke isečene na kocke, odmrznem ga.na tuču i mulju propržio dve glavice srebrnjaka, onako na krupne trake sečen, propržio osoljeno i bibereno meso, nalio sa pola litre vina koje se od ko zna kad vuče u frizu, ubacio goveđu kocku i celu glavicu celih, a oljuštenih čenova bluka. poklopio i ostavio sat i po. na kraju dodao par komadića skoč bonet čilija, da ga ljutnem.sa strane skuvao palentu vulgaris + kupus salata (a što imam taraški kupus, samog da ga jedeš)neviđeno dobro je ispalo. meso ostalo u celim kockama, a mekanim i sočnim, saft taman slatkasto slan i gust ko emulzija, ništa ne štrči.naravno, svako normalan bi bio zadovoljan jednom velikom tanjirčinom, ja sam pak olizao kastrolu. sad ću kuratz moći da radim narednih sat vremena.ali ako. :piggy:svinjo, ljubavi :wub:

Posted

Curka ispecena u brandy/cognac sosu, puding/casserole od kukuruza, peceni butternut squash i crveni luk, salata od jabuka i brussel sprouts, stuffing, gravy, the whole nine yards. Posle ide pumpkin pie sa slagom. Happy Thanksgiving! :)

Posted

sa kardamomom dinstana svinjska srca + waldorf salata.objed.

Posted

Sarma, pecenje, kavurma, gibanica, pihtije, kolaci....Srecan praznik

Posted

kompot od lichija i pivo?

Posted

turšija od luka, viršli i klozetske vode. usb on a side. powered und uslikano by rolna toletpapira!

Posted
turšija od luka, viršlI
Auuuu mene debila, jeste bas to, pa covek je reko da ce praviti utopence!Kako su ispali Pavle?
Posted

za prvu verziju sam zadovoljan. nisam hteo da cekam kupus pa sam natrpao luka i malo bibera i male virsle umesto standardnih. u sledecu teglu stavljam najbolje virsle koje nadjem, domaci ribanac i vise bibera i paprike.u svakom slucaju pojelo se pola tegle uz litar paulanera u roku od odmah :)

Posted

za prvu verziju sam zadovoljan. nisam hteo da cekam kupus pa sam natrpao luka i malo bibera i male virsle umesto standardnih. u sledecu teglu stavljam najbolje virsle koje nadjem, domaci ribanac i vise bibera i paprike.u svakom slucaju pojelo se pola tegle uz litar paulanera u roku od odmah :)

Posted

Slovačka, domaća, sveža, džigernjača izvađena iz creva pa bačena kratko na tiganj da omekša...sveža leba i kupus salate