Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

20250130-182620

Pečeni patlidžan. Polovina je sečena na kocke i umešana sa drugim povrćem: paradajzom, crvenim pasuljem, leblebijama i crvenim lukom. Sve začinjeno solju, biberom i kuminom, izmešano sa maslinovim uljem, pa  u rernu na 200 stepeni oko 45 min. Najpre pokriveno folijom, a poslednjih desetak otkriveno i sa narendanim sirom preko patlidžana.

Edited by Ras

Melanzane parmigiana mi je jedno od najdrazih jela i ovo tvoje iznad me zamalo odvuklo u pravcu da kupim koji patlidzan i da spremim veceras. Umor i nemanje vremena me zaustavilo ali cu uskoro. Patlidzan treba izrezati na kriske i proprziti na maslinovom ulju prije rerne, inace zna biti vodenast i zilav. 

Na sreću, ništa od toga u ovom slučaju :lolol:

Ovo je jelo koje se, uslovno priprema u jednoj posudi. Uslovno, jer sam koristio i veliku činiju da sve sastojke izmešam i ravnomerno začinim, pre nego što sam ih složio u pekač.

I sad vidim da sam prilikom nabrajanja zaboravio pastu od paradajza, a koristio sam i svežu čili papriku. Beli luk sam izostavio, a sastojci i začini se naravno mogu varirati.

Edited by Ras

Možda nije кошерно u ovim danima iskušenja, ali jesti se - mora.

Dakle, žuti kari na_brzo

Ostala mi arhivsko pakovanje yellow-curry paste, usuo u 450 gr kokosovog mleka, dosuo ribnog bujona (skuvani hitin gambora), doveo do ključanja, ubacio pola kile bakalara za siromašne što se vika mintaj (Gadus chalcogrammus), očišćene a nebarene gambore, isključio.. u tanjire naseckao na rezance romano, korijandr, lajm i teraj!

IMG_20250131_182447_copy_747x1328.thumb.jpg.ce194c178a09da778af31e5c446ef576.jpg

Edited by makaronee
Bundeva beše već barena

Volim da se igram pa to ti je 🤭 File lososa sa marinadom od meda i senfa a kao prilog kuvana cvekla isečena na kriške i začinjena maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, majoranom i prelivena sosom od pavlake i rena

IMG_20250131_194318.jpg

Meni ovo izgledalo kao piletina sa karijem i komadići hobotnice

Još kad si napisao u startu da voliš da se igraš rekoh toeto :fantom:

Pileća supa, sa celerom, šargarepom, paradajzom, čili p, crnim i belim lukom, začinjeno solju, biberom, kuminom i korijanderom.

supa

Juneće mleveno meso sa kukuruzom i crvenim pasuljem, opet čili paprika, pasta o d paradajza i crveni i beli luk i ista kombinacija začina kao za supu.

meso

Prilozi: sveži paradajz, mladi luk i avokado blendiran sa grčkim jogurtom.

prilozi

Čips od tortilje. Deo je prrepečen u tosteru, a deo u rerni na papiru za pečenje, sa malo soli i maslinovog ulja.

tortilja

Sir sam prilikom topljenja slavno pretvorio u žvaku, pa fotografija kante za đubre izostaje. Ispomagali smo se parmezanom.

Terijaki pašticada /sa jabukama umesto šljiva/

Junetina sa lukom i jabukama, ubacila sam soja i terijaki sos, dobila ovo

Jabuke su se tokom kuvanja raspale i napravile sos. 

Nekad sam pravila ovo originalno dalmatinsko, sad nisam imala šljive

FB_IMG_1738529604429.thumb.jpg.207ddb194369b4c6634b161b08ab4a4f.jpg

Karabatak bez kosti sa povrćem (krompir, šargarepa i crni luk). Prilog orijenta salata

IMG_20250204_194156.jpg

Taljatele sa pančetom, bosiljkom i mocarelom :wub:

IMG_20250206_191650.jpg

IMG_20250206_191100.jpg

Lep tanjir, lepa hrana

20250206-202329

Palačinke sa jabukama, orasima, medom i cimetom.

Sad sam prizvala, pohovane jabuke, ijaoooo kakvom ludilo od jela 😍

11 hours ago, Svemir Zeka said:

Sad sam prizvala, pohovane jabuke, ijaoooo kakvom ludilo od jela 😍

Jabuke u šlafroku?

Da, smesa je slična, može biti i identična, a razlika je što se u šlafrok oblažu komadi jabuke, a ovde je jabuka rendana i integrisana u smesu.

Druga razlika je što se jabuke u šlafroku prže u dubokom ulju, dok sam ove palačinke pripremio na tiganju na puteru.