Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
4 hours ago, aram said:

pošto smo mi stoka mesožderska napravio i svinjske medaljone sa suvim šljivama, njih nisam ni slikao.

Samo njih si trebao da slikaš.

Posted

NC1PDqn.jpeg

svaka podudarnost sa prddednikom je slučajna :hihi:

• Haha 7
  • Vojvodo,serdare 2
Posted
9 minutes ago, dunja said:

NC1PDqn.jpeg

Imas visoke ambicije :D

• Haha 1
Posted

moja činija je veća od njegove :D

• +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
50 minutes ago, dunja said:

NC1PDqn.jpeg

Da znam, sad bi u fotosopu montirao njegove debele prste kako capavaju kokice :D

Posted

mi smo danas pekli seljačko pile u rerni. tj rukovodila žena koja duži pečenje piletine.

izbušen limun stavljen u dupe /:ph34r: @Svemir Zeka/, obilato posoljeno krupnom morskom solju, beli luk zaboden svuda gde je moglo a isto tako i grančice ruzmarina.

2 sata u rerni, ispečeno a ostalo sočno. rerna i dalje kida uprkos 20+ godina.

pile bilo 2,7kg, trčalo u dvorištu, 600rsd kilo, 1500 dinara sa popustom. ukus milion dolara...

uz to bio obaren spanać sa limunom muljem i blukom, kuskus i zelena salata - mešano puterica i neki mediteranski miks koji je bio svež kad da je jutros ubran

ručak posvećujemo bratu donaldu, što smo mi gori od ferizaja

pečeno pile je topčina

• Wub 2
Posted

Imao sam osećaj da će ovaj prilog iz pera Džejmija Olivera vrhunski ići uz lososa i nisam se prevario: mocarela isečena na kriške premazana pavlakom sa narendanom korom limuna, malo limunovog soka i sitno iseckanom ljutom papričicom. Na kraju preliti sa malo maslinovog ulja

IMG_20250121_204706.jpg

• +1 7
  • Wub 1
Posted
White bean chicken chili
Whitebeanchickenchili.jpg.2a1dc23301e16be036d4a2724e73665a.jpg
  • +1 6
  • Wub 2
Posted (edited)

inače sam doktorirao ove brze azijske supe

3 kocke u litar i po vode

kostur pečenog pileta i nešto malo mesa

pola pakovanja kineske suve morske trave, mogli bi se nazvati i algama, kalp

1 rendana šargarepa

nekoliko flis papir tanko slajsovanih čičoka

2 seckane grančice celera

kinesko sirće za zeleniš

sos sha cha

malo vulgaris kineskog soja sosa

obilato pečenog susama

kašika ljutog garlic chilli relisha

vreme spremanja 15 min, vreme konzumiranja 30 min, vreme uživanja 180 min.

edit - očekivao sam po mirisu supe brzinski odlazak u wc i prateći motion, ali ništa evo 6 sati kasnije.

Edited by Eleniko
Posted

haggis, neeps and tatties and a wee drum of skotch - slavi se burns night. 

haggis (obozavam, ozbiljno ukusno) neeps (swede, to skoti zovu red turnip, skraceno neeps) i tatties (potatoes, krompir) u cast skotskog pesnika (robert burns) koji je ovo voleo jesti pa mu to prijatelji posthumno uprilicili za rodjendan i primilo se. 

doduse, ja haggis zimi volim i s kiselim kupusom i barenim krompirom al to vise da bih ga sto cesce jeo.

vecerasnji viski je aberlour 12, slatkast, pitak i bez dima, uglavnom zato sto hagis valja malo zaliti viskijem pre konzumacije i iskustveno mi taj odlicno ide. 

gledace se 'local hero', nisam dugo a desava se u skotskoj. dezert sir i krekeri i za kraj crna cokolada. sve zaliveno viskijem kako dolikuje.

• +1 2
  • Wub 2
Posted
47 minutes ago, adam said:

haggis, neeps and tatties and a wee drum of skotch - slavi se burns night. 

haggis (obozavam, ozbiljno ukusno) neeps (swede, to skoti zovu red turnip, skraceno neeps) i tatties (potatoes, krompir) u cast skotskog pesnika (robert burns) koji je ovo voleo jesti pa mu to prijatelji posthumno uprilicili za rodjendan i primilo se. 

doduse, ja haggis zimi volim i s kiselim kupusom i barenim krompirom al to vise da bih ga sto cesce jeo.

vecerasnji viski je aberlour 12, slatkast, pitak i bez dima, uglavnom zato sto hagis valja malo zaliti viskijem pre konzumacije i iskustveno mi taj odlicno ide. 

gledace se 'local hero', nisam dugo a desava se u skotskoj. dezert sir i krekeri i za kraj crna cokolada. sve zaliveno viskijem kako dolikuje.

To nesto kao kavurma?

Posted

slicno al ne bas tako jako jer nema crevca. srce, crna i bela dziga, sitno seckano pa pomesano s ovsenim ljuspicama, lukom i zacinima pa ubaceno u crevo. Iznutrice al ne prejake. ja volim. 

• +1 1
  • Wub 1
  • Hvala 1
Posted

Drugi pokušaj voćnog krambla ali Džejmijeva manje komplikovana varijanta :wub: Voćna podloga 400g smrznuti šumski mix (maline, kupine, borovnice, brusnice...). Savršeno

IMG_20250125_202450.jpg

IMG_20250125_203025.jpg

• +1 3
  • Wub 2
Posted
5 hours ago, arheolog1981 said:

Drugi pokušaj voćnog krambla ali Džejmijeva manje komplikovana varijanta :wub: Voćna podloga 400g smrznuti šumski mix (maline, kupine, borovnice, brusnice...). Savršeno

IMG_20250125_202450.jpg

IMG_20250125_203025.jpg

Moja kćer napravila nešto s ovsenim pahuljicama, belancetom, bananom i malo čokolade. I super je! Lepše je nego što sam ga uslikala:

FB_IMG_1737931186723.thumb.jpg.b0e14e43634364dbff6afa1441aa72ea.jpg

• +1 1
  • Wub 4