Svemir Zeka Posted January 17 Posted January 17 Content, a ne infekcija Samo pogled mi izaziva mučninu 1
Eleniko Posted January 17 Posted January 17 časlav mi je rekao da je bolje da odheftam nekog, recimo tebe.
arheolog1981 Posted January 17 Posted January 17 Dade mi kolega ideju za domaću nutelu. Blago rečeno više nikada ni nutelu ni drugi krem neću kupiti 200 grama lešnika, ispečenih na 170 stepeni 10-15 minuta u Air Fryer ili rerni 4 medjoul urme Jedna i po kašika kakaoa Malo vode Kada se lešnici ispeku ostaviti malo da se prohlade i ubaciti u blender ili food processor. Blendirati do 10 minuta zavisno od kvaliteta blendera odnosno dok se lešnici ne pretvore u puter. Dodati kakao, dobro izmešati i onda dodati urme. Ja već u ovoj fazi dodam malo vode jer je smesa pregusta. Blendirati 1-2 minuta na maloj brzini dok se sve ne sjedini u krem Dodati još malo vode zavisno od toga koliko želite da bude gust krem Ukus je savršen, urme se uopšte ne osećaju ako to nekog brine 1
arheolog1981 Posted January 18 Posted January 18 Danas vege dan, nit mi se jede nit sprema meso Izgnječeni grašak sa nanom a la Džejmi Oliver: Dva srednja krompira 450g zamrznutog graška Šaka sveže nane, samo lišće 50g putera Iseći krompir na kocke i kuvati u slanoj vodi dok skoro potpuno ne omekša. Dodati grašak i kuvati još dva minuta pa dodati nanu. Nakon minut skinuti sa vatre i procediti. Vratiti u šerpu i izgnječiti ili staviti u blender dok se ne dobije ujednačena masa Kada je gotovo dodati puter i soli i bibera po ukusu Odličan prilog uz ribu i meso a može i samo kao što se da viđeti Kad sam već otvorio nanu odlučio sam da napravim sok od jabuke, nane, spanaća i krastavca... inače, ne znam dal ima mnogo lepših mirisa od mirisa sveže nane Jedna zelena jabuka, šaka listova nane, dve šake spanaća ili baby spanaća, sok od jednog limuna, pola krastavca. Iseći krastavac na kolutove, jabuku na četvrtine i sa svim ostalim staviti u blender. Dodati malo hladne vode ako je pregusto. Kad je sok gotov sipati u čaše i dodati malo leda PS: ja ne gulim ni jabuke ni krastavac 1
morgana Posted January 18 Posted January 18 On 17. 1. 2025. at 18:11, arheolog1981 said: Dade mi kolega ideju za domaću nutelu. Blago rečeno više nikada ni nutelu ni drugi krem neću kupiti 200 grama lešnika, ispečenih na 170 stepeni 10-15 minuta u Air Fryer ili rerni 4 medjoul urme Jedna i po kašika kakaoa Malo vode Kada se lešnici ispeku ostaviti malo da se prohlade i ubaciti u blender ili food processor. Blendirati do 10 minuta zavisno od kvaliteta blendera odnosno dok se lešnici ne pretvore u puter. Dodati kakao, dobro izmešati i onda dodati urme. Ja već u ovoj fazi dodam malo vode jer je smesa pregusta. Blendirati 1-2 minuta na maloj brzini dok se sve ne sjedini u krem Dodati još malo vode zavisno od toga koliko želite da bude gust krem Ukus je savršen, urme se uopšte ne osećaju ako to nekog brine duze ce ti stajati, a da se ne pokvari ako umjesto vode dodas malo ulja. i kasika bude dovoljna. 1
aram Posted January 19 Posted January 19 Supica od praziluka i šargarepe, posuta parmezanom Onda jedna zimska krompir-krastavac salata Sasvim dovoljan obrok, ali pošto smo mi stoka mesožderska napravio i svinjske medaljone sa suvim šljivama, njih nisam ni slikao. 5
arheolog1981 Posted January 19 Posted January 19 2 hours ago, aram said: Onda jedna zimska krompir-krastavac salata Davaj recepta
aram Posted January 19 Posted January 19 10 minutes ago, arheolog1981 said: Davaj recepta Prvo sam imao na umu neku drugačiju salatu, isto krompir i krastavac osnova, ali i jogurt. A ovde danas nekakav minus ceo dan, nekako mi nije to bilo za zimu. Elem, kilo sitnih krompirića, tzv. baby potatoes oprao, isekao uzduž na pola, i stavio da se kuva u hladnu posoljenu vodu. Za to vreme pripremio dresing: 60ml maslinovog ulja, 40 ml belog balsamico sirćeta, kašiku paradajz paste, dve kašike sosa od nara, kašičicu kurkume, kašičicu suvog harisa začina, kašičicu sumaka, pola kašičice mlevenog kumina, malo soli. Sve to dobro izmešao da se napravi emulzija, pa umešao narendanu koru limuna, sitno naseckanog peršuna i malo manje mirođije, jedan vrlo sitno naseckan crveni luk i šaku takođe najsitnije moguće naseckanih suvih kajsija. Krompir se taman skuvao, procedio ga i ostavio da se malo ohladi, više osuši ustvari. Jedan dugački krastavac iseckao na tanke polumesece, dodao u dresing i njih i krompir i pažljivo promešao. Posuo još malo tucanom paprikom, posle fotke se setio da dodam i mrvljeni tostirani lešnik. Posle one supe od šargarepe i praziluka je ovo sasvim dovoljan obrok, ali jebi ga, mi stoka mesožderska te sam napravio i medaljone od sv. filea sa suvim šljivama. Flambirane. 1
Recommended Posts