mammy two shoes Posted January 16 Posted January 16 kad se od neke hrane naduvam kao dirižabl, popijem pola kašičice kumina razmućene u čaši tople vode. odvratno je, ali imam utusak da pomaže.
mammy two shoes Posted January 16 Posted January 16 kumin. a može i čaj od kima koji se daje bebama. jednom sam probala čaj od kima i nije mi pomogao. ali kim stavljam u klot sladak kupus i od takvog variva se ne nadujem. kupus sa mesom sam poslednji put jela pre 35 godina. tada sam se od božanstvenog slatkog kupusa sa teletinom tako naduvala da mi je došlo da izbušim stomak štrikaćom iglom.
arheolog1981 Posted January 16 Posted January 16 Ne znam dal sam ikad jeo bolju piletinu, ovo je savršeno Pileći file u alu vreći: 400g pilećeg filea, ja sam konkretno uzeo mini pileći file iz Lidla 250-300 grama mešanih gljiva, nasečenih... za ovu namenu kao stvoren zamrznuti miks 7 gljiva iz Lidla. Stavim u posudu, operem nekoliko puta i one su već odmrznute i spremne za pripremu 3 kašike maslaca Šaka majčine dušice, idealno sveže ali može i suva 2 čena belog luka, naseckanog So po ukusu Čaša crnog ili belog vina U veliku posudu staviti file, pečurke, majčinu dušicu, maslac i beli luk, posoliti i dobro izmešati. Na sto staviti dva sloja široke alu folije dužine kao dve kutije cipela i sipati pripremljenu smesu. Zatvoriti foliju sa tri strane, sipati vino i onda zatvoriti skroz. Prebaciti ovako zatvorenu vreću u plitku posudu za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 25 minuta Prilog Orijenta salata (endivija, baby spanać, baby crvena blitva i radič) 1 1
igoraki Posted January 16 Posted January 16 1 minute ago, arheolog1981 said: Prilog Orijenta salata (endivija, baby spanać, baby crvena blitva i radič) Pročitao sam envidija pa se zblanuo šta jedeš 2
ivy Posted January 16 Posted January 16 sad me zanimaju te gljive iz lidla i kojih je to 7 vrsta..jel ima navedeno na kesi?
Eleniko Posted January 16 Posted January 16 20 hours ago, aram said: ne znam za te inter nete, meni soda bikarbona nikako nije nešto baš zdravo, ako ne mora. ljuske sasvim fino spadnu od gnjavljenja u ladnoj vodi i to je sasvim dovoljno. koga i dalje muči nadimanje bohnenkraut iliti čubar je majka mara za sve, od pasulja do leblebija. Zašto ovo nije na bugarskom topiću, nacija koja trpa čubriku bukvalno u svako jelo.
arheolog1981 Posted January 16 Posted January 16 42 minutes ago, ivy said: sad me zanimaju te gljive iz lidla i kojih je to 7 vrsta..jel ima navedeno na kesi? Evo ga
Eleniko Posted January 16 Posted January 16 ta zemlja van EU odakle su LIDL pečurke, 99.99% srbija. u selo gde mi je sahranjen otac, na bugarskoj granici, svako leto dođe italijanska hladnjača koja se parkira u tako da može da se poveže na struju i onda seljaci donose bukovače i vrganje u otkup, čega već bude.
dunja Posted January 16 Posted January 16 htedoh na torte i kolači ali pošto nije torta, a ni kolač, a kako će uskoro da nastupi epsko smazavanje (čekamo da se oladi), dođe ovde: 3 4
Recommended Posts