arheolog1981 Posted January 12 Posted January 12 Džem od malina sa čija semenkama, brz i jednostavan za pripremu. Dodati 250g malina (idealno svežih ali mogu i zaleđene) u blender sa 2-3 supene kašike meda i sokom od pola limuna. Kada se lepo izblendira dodati 3 kašike čija semenki i opet kratko izblendirati. Sipati u teglicu od 340g sa poklopcem i ostaviti u frižider na sat vremena 2 2 3
Stela Posted January 12 Posted January 12 Mogu i urme umesto meda, pravim u toj varijanti - maline, urme, cija semenke. Doziranje slatkoce po zelji. Mada nista ne blendam, nego viljuskom izgnjecim. 3
Ras Posted January 12 Posted January 12 Jagnjeća sarmica u maramici. Spremao po prvi put u životu i vrlo sam zadovoljan! 3 4
Svemir Zeka Posted January 12 Posted January 12 Juče sam napravila svoju vrhunsku musaku (nisam slikala) Danas sam smutila neki sataraš, presolila i dodala neki sir da se može jesti uopšte 2
arheolog1981 Posted January 12 Posted January 12 2 hours ago, Stela said: Mogu i urme umesto meda, pravim u toj varijanti - maline, urme, cija semenke. Doziranje slatkoce po zelji. Mada nista ne blendam, nego viljuskom izgnjecim. Ostala mi jedna banana i nekoliko urmi pa sam napravio šejk... jedna banana, tri urme, 250ml mleka. To je toliko slatko zbog urmi da ne treba nikakvo slađenje 1
Eleniko Posted January 12 Posted January 12 Jab reko da su banane i urme ili-ili Ovako se nadam da si džgoljav pa su tolike kalorije od koristi
arheolog1981 Posted January 12 Posted January 12 Nisu to neke kalorije al svakako imam prostora sa 83 kile
Seabass Posted January 12 Posted January 12 Sta su 'gnezdasca', je su li ovo maline? Sve ovo je intrigantno, moze li neki manje abstaktan opis? 1
aram Posted January 12 Posted January 12 uvek: Quote Juče napravio Lancashire hotpot sa 600 grama jagnjećeg mesa i 300 grama bubrega, naivno očekujući da ostane i za danas. Pošto nije, jutros napravio pitu gužvaru, niz bradu curi, pa rešio da dodam još nešto malo za uz nju kasnije. Mrzelo me da pravim sarmice od vinovog lista, te krenuo u improvizaciju. Prvo 5-6 kašika proceđenog jogurta, Turci kažu suzme, pomešao sa kašičicom paste od belog luka i đumbira (ima recept pre par dana, sa onim palačnikama sa krastavcem), narendanom koricom limuna i malo soli i ostavio u frižider, da se prožmetm. Onda u tiganju zagrejao kockicu putera i malo maslinovog ulja, bacio na to manju glavicu luka sitno iseckanog. Kad je luk omekšao dodao i 250 grama mlevene junetine, pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice sušene nane i četvrt kašičice mlevenog korijandera. Promešao da lepo zamiriše, dodao tridesetak mariniranih listova vinove loze isečenih na trakice, kašiku paste od paprike i kašiku paste od paradajza. Umešao i 60 grama pirinča, podlio sa malo vode. Kuvao dok pirinač nije bio kuvan, dodavao vodu tu i tamo. Onda procunjao po frižideru i ostalim delovima kuhinje i dodao šta se našlo, a to je bilo dve kašičice marmelade od gorke pomorandže, malo sosa od nara, tridesetak sušenih malina. Na tanjir par kašika onog jogurta sa belim lukom i limunovom koricom, odozgo, kao u gnezdo, meso i vinov list. Umesto hleba pita, ajvar kao salata. 1
Seabass Posted January 12 Posted January 12 14 minutes ago, aram said: uvek: Ha, cini se kao Hail Mary improv, ubaci sve sto ima and hope for the best! Izgleda super. Ja ne bih mogao sve te zacine skupa, tukli bi se.
aram Posted January 12 Posted January 12 ne tuku se, veruj mi, male su to količine. a i meni zaista nije puno kim, korijander i nana. bluk, đumbir, limun, biber... to i ne računam u začine
Recommended Posts