Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Džem od malina sa čija semenkama, brz i jednostavan za pripremu. Dodati 250g malina (idealno svežih ali mogu i zaleđene) u blender sa 2-3 supene kašike meda i sokom od pola limuna. Kada se lepo izblendira dodati 3 kašike čija semenki i opet kratko izblendirati. Sipati u teglicu od 340g sa poklopcem i ostaviti u frižider na sat vremena :eat2:

IMG_20250112_105925.jpg

IMG_20250112_102355.jpg

• +1 2
  • Wub 2
  • Hvala 3
Posted

Mogu i urme umesto meda, pravim u toj varijanti - maline, urme, cija semenke. Doziranje slatkoce po zelji.

Mada nista ne blendam, nego viljuskom izgnjecim.

• +1 3
Posted

Jagnjeća sarmica u maramici.

Spremao po prvi put u životu i vrlo sam zadovoljan!

sarmica

tanjir

• +1 3
  • Wub 4
Posted

Juče sam napravila svoju vrhunsku musaku (nisam slikala)

Danas sam smutila neki sataraš, presolila i dodala neki sir da se može jesti uopšte

• +1 2
Posted
2 hours ago, Stela said:

Mogu i urme umesto meda, pravim u toj varijanti - maline, urme, cija semenke. Doziranje slatkoce po zelji.

Mada nista ne blendam, nego viljuskom izgnjecim.

Ostala mi jedna banana i nekoliko urmi pa sam napravio šejk... jedna banana, tri urme, 250ml mleka. To je toliko slatko zbog urmi da ne treba nikakvo slađenje :wub:

• +1 1
Posted

Jab reko da su banane i urme ili-ili

Ovako se nadam da si džgoljav pa su tolike kalorije od koristi 

Posted

Nisu to neke kalorije al svakako imam prostora sa 83 kile :D

Posted

Gnezdašca od vinovog lista i koješta još
vinovlist.jpg.6b7b321b5790471dc9307e2ba56fdfca.jpg

• +1 3
  • Wub 2
Posted

Sta su 'gnezdasca', je su li ovo maline?

Sve ovo je intrigantno, moze li neki manje abstaktan opis? :)

• +1 1
Posted

uvek:

Juče napravio Lancashire hotpot sa 600 grama jagnjećeg mesa i 300 grama bubrega, naivno očekujući da ostane i za danas. Pošto nije, jutros napravio pitu gužvaru, niz bradu curi, pa rešio da dodam još nešto malo za uz nju kasnije. Mrzelo me da pravim sarmice od vinovog lista, te krenuo u improvizaciju. Prvo 5-6 kašika proceđenog jogurta, Turci kažu suzme, pomešao sa kašičicom paste od belog luka i đumbira (ima recept pre par dana, sa onim palačnikama sa krastavcem), narendanom koricom limuna i malo soli i ostavio u frižider, da se prožmetm. Onda u tiganju zagrejao kockicu putera i malo maslinovog ulja, bacio na to manju glavicu luka sitno iseckanog. Kad je luk omekšao dodao i 250 grama mlevene junetine, pola kašičice mlevenog kima, pola kašičice sušene nane i četvrt kašičice mlevenog korijandera. Promešao da lepo zamiriše, dodao tridesetak mariniranih listova vinove loze isečenih na trakice, kašiku paste od paprike i kašiku paste od paradajza. Umešao i 60 grama pirinča, podlio sa malo vode. Kuvao dok pirinač nije bio kuvan, dodavao vodu tu i tamo. Onda procunjao po frižideru i ostalim delovima kuhinje i dodao šta se našlo, a to je bilo dve kašičice marmelade od gorke pomorandže, malo sosa od nara, tridesetak sušenih malina. Na tanjir par kašika onog jogurta sa belim lukom i limunovom koricom, odozgo, kao u gnezdo, meso i vinov list. Umesto hleba pita, ajvar kao salata.

• +1 1
Posted
14 minutes ago, aram said:

uvek:

Ha, cini se kao Hail Mary improv, ubaci sve sto ima and hope for the best! Izgleda super. :thumbup:

Ja ne bih mogao sve te zacine skupa, tukli bi se. :D

Posted

ne tuku se, veruj mi, male su to količine. a i meni zaista nije puno kim, korijander i nana. bluk, đumbir, limun, biber... to i ne računam u začine :D

Posted

IMG-20250113-140200.jpg

Jbga, ja sam jednostavna žena, phahah

:s_d:

• +1 1
  • Wub 8
Posted

Jel' curi mast niz lakat?

• Haha 1