Sandradjer Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 1 hour ago, Eleniko said: Okeeej tek sad vidim koliko sam bez qrca krenuo u svatove tj zalutao u praznike Ne zali se . Krkanluk ti je bogovski 2 1
Shan Jan Posted January 1 Posted January 1 18 hours ago, Klara said: Aaaaa, moja baka je imala isti ovakav stolnjak! <3 Kako si uspela da uocis stolnjak? 2
barfly Posted January 3 Posted January 3 Mislim da su njemu ove piramide zabranjene. Verovatno bi morao da se penzioniše od njihovog uticaja.
arheolog1981 Posted January 4 Posted January 4 Kasni doručak, omlet sa baby spanaćem, čeri paradajzom i mocarelom 7 1
Popular Post Ras Posted January 5 Popular Post Posted January 5 (edited) Kada sam jutros uz kafu razmišljao o ručku jedino je sigurno bilo da ću upotrebiti teleću plećku, a razmišljao sam o nekom "gulašu" ili pak o nečemu poput lovačkih šnicli. Onda sam se prisetio aramovog rp za kobasice sa "krupno sečenim povrćem", pa sam uradio sledeće: Sve je pripremljeno od sastojaka koje sam imao u kući, osim kajmaka po koji sam svratio na pijacu. Teletinu isekao na šnicle, pa je porumeneo na tiganju i odvadio. Na isti tiganj krupno sečen c luk, paprika na kolutove, beli luk zgnječen, na kraju i sveži paradjz na četvrtine i kašika paste od paradjza. So, biber, ruzmarin, lovorov list i čili flekice. Sve zajedno propržio. Onda sam vratio meso, zalio vodom, zatvorio tiganj folijom, pekao na 180 C jedno sat i po, pa skinuo foliju da se zapeče. Rezultat: Tada sam shvatio da bi bilo dobro da imam i kajmak, pa sam kasnije obezbedio i kajmak: Dok se teletina pekla, ispekao sam i bundevu, pa opet napravio salatu sa kravljim i ovčijem sirom, orasima, zelenim miksom i narom: I što samo ja da jedem zdravo, kad može i gaser, pa sam za prilog skuvao i heljdu: I baka-Dragicina cepkana paprika (zimnica), s juga (a na sa ladu!) - sa b lukom i peršunom: Pre svega, čorba od svih vrsta luka (cluk, bluk, mladiluk, praziluk), prženo kratko na miksu m ulja i putera, začinjeno sa dosta suvog timijana i uz dodatak jednog krompra zarad teksture. Naliveno vodom, skuvano, pa izblendirano: U međuvremenu sam stigao da usisam kuću, operem jednu turu veša u mašini i mrmnem jednu jabuku, par mandarina i po neku suvu šljivu. Nakon svega, dezintegrisana čoko-šljiva Tozovactm: suva šljiva odozgo, čokolada odozdo! Saundtrak inspirisan jučerašnjom posetom jednom meksičkom restoranu u NS, gde smo na oduševljenje čuli La Pystola Y El Corazon: Edited January 5 by Ras 5 8
Ras Posted January 5 Posted January 5 7 minutes ago, Lancia said: Sad ne moram ni da jedem. Moraš, makar i na silu! Zaboravih gore da dodam dijalog: Jesam ti ranije spremao heljdu? Nisi. A i ne moraš 4 1
Svemir Zeka Posted January 5 Posted January 5 Danas sam napravila punjenu papriku za danas i sutra. Mrsnu. Bolesna sam, valjda će mi bog oprostiti.... 2
Sandradjer Posted January 5 Posted January 5 (edited) Kako da se okacim nakon @Ras-a. Odoh na drugu temu Edited January 5 by Sandradjer 1
Lancia Posted January 5 Posted January 5 1 minute ago, Sandradjer said: Kako da se okacim nakon @Ras-a. Odoh na drugu temu Uzasan je, dodje mi da mu porazbacam sve to tako lepo skockano. 5 1
Recommended Posts