Ras Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) 2 minutes ago, Sandradjer said: @Ras Kako jedes te kuglice? Celu celovitu mrmnes kao susi ili? Ovaj izraz ti je vrh, pročitao sam ga pre neik dan Toplo, toplo ovo sa sušijem. Volim da gustiram ove kuglice, kao da su japanske. Edited December 29, 2024 by Ras 2
Sandradjer Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 10 minutes ago, Ras said: Ovaj izraz ti je vrh, pročitao sam ga pre neik dan Toplo, toplo ovo sa sušijem. Volim da gustiram ove kuglice, kao da su japanske. Morala sam da proverim sta su japanske kuglice
Ras Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 (edited) Oduvek su me fascinirale, ali ih nisam koristio. Čak ne znam nikog ko jeste. Ideja je jasna, treba ih ostaviti da se tope u ustima. Edit. ili prosto mrmnuti celu! Hrana je da se uživa, pa ko kako voli. Edited December 29, 2024 by Ras
aram Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 30 minutes ago, Ras said: Ovaj izraz ti je vrh, pročitao sam ga pre neik dan zaštitiću izraz tm-om 2
Sandradjer Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 18 minutes ago, Ras said: Oduvek su me fascinirale, ali ih nisam koristio. Čak ne znam nikog ko jeste. Ideja je jasna, treba ih ostaviti da se tope u ustima. Edit. ili prosto mrmnuti celu! Hrana je da se uživa, pa ko kako voli. Ma jesi li mrnuo celu ili nisi?
Svemir Zeka Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 31 minutes ago, Sandradjer said: Morala sam da proverim sta su japanske kuglice Well... 1
Ras Posted December 29, 2024 Posted December 29, 2024 9 minutes ago, Sandradjer said: Ma jesi li mrnuo celu ili nisi? Jesam. Više puta. 1 1
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 (edited) ne znam kakva su očekivanja dama na temi ali ove kuglice budu osetno manje od japanskih šta god to značilo ja ih pravim promera 1cm taman da budu 1 zalogajčić nazad na temu, sinoć jedna fina večerica - grilovana palamida sa gvozdenog tiganja - u rerni pečeno korenasto povrće - cvekla, luk, batat, celer - kuhano lišće od cvekle a la blitva pila se domaća loza, bude to lepo uz obrok sad je inače sezona palamide, to vam je ona riba iz familije tune samo osetno manja ova naša je bila oko kilogram, toliko ih ima da je prejeftino: 5e za kilogram, nema jeftinije a bolje hrane trenutno. Edited December 30, 2024 by Eleniko 3 3
Klara Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Bolero kuglof. Koliko sam otišla po kandirane pomorandže dok se topila čokolada za preliv, kuglof je već bio posut šećerom u prahu i isečen. To sve alavo, nestrpljivo! Recept: 3 jaja 120 g šećera 2 vanilin šećera 100 g čokolade za kuvanje 60-70 g pekmeza od šljiva, kajsija ili narandže 100 ml ulja 250 ml soka od narandže (+ rendana korica narandže - ja nisam rendala, prestala sam da rendam ''naše'' citruse, jbš hemiju kojom prskaju voće :( ) 150 g oštrog brašna 1 prašak za pecivo 30 g kakaa 180 g mlevenih oraha Čokolada se otopi i ostavi da se malo ohladi (ja sam moju seckala). Mikserom se dobro umute jaja i vanilin šećer, da se smesa udvostruči. Doda se otopljena čokolada, pekmez, ulje, sok (i korica narandže), pa se umuti mikserom, nakon čega se dodaju suvi sastojci (brašno + prašak za pecivo, kakao, mleveni orasi) i umuti. Podmazati kalup, sipati smesu i staviti u zagrejanu rernu (170 stepeni) na 50-60 minuta. Ili probajte 165 stepeni na 40-50 minuta. Može se pokriti folijom da se gornji deo kuglofa ne prepeče i ne potamni. Kuglof nije suv, pa ne očekivti suvu čačkalicu prilikom probe koliko je pečeno, proceniti po korici. : ) Pre okretanja kalupa, ostaviti kuglof unutar kalupa oko 10-15 minuta. I posle dekorišite kako želite ili AKO STIGNETE PRE GLADNIH OČIJU, prelijte malo čokoladom. Mada lep efekat daju samo šećer u prahu i rendana korica citrusa. 3
Popular Post x500 Posted December 31, 2024 Popular Post Posted December 31, 2024 Stiglo je i suseno meso Slanina, pecenica, cureci kbatak, junetina i kobasice 4 6
Klara Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Aaaaa, moja baka je imala isti ovakav stolnjak! <3 1
Eleniko Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 17 minutes ago, x500 said: Stiglo je i suseno meso Slanina, pecenica, cureci kbatak, junetina i kobasice Okeeej tek sad vidim koliko sam bez qrca krenuo u svatove tj zalutao u praznike 1
Recommended Posts