December 21, 2024Dec 21 Loše vreme vadi pogrešne ljude, loši ljudi prave pogrešno vreme. Dobri ljudi me vole i greju slatkišima.
December 21, 2024Dec 21 Moja mama lista slike tvojih jela, gugla začine, namirnice i njihove kombinacije, pa me ozbiljno pita: ''Je li, iz koje zemlje je ovo dete aram, nije naše?''
December 21, 2024Dec 21 6 minutes ago, Klara said: Okruglo 70. ❤️ ok, nismo. ali smo bliži nego ti i ja
December 22, 2024Dec 22 spremam se da krkam nedeljni rucak, pijuckam dzin tonik, kuckam i cekam da se malo ladne pa da navalim. nasao kod brace kineza staru koku (al bukvalno, pisalo na pakovanju old hen), jutros potrpo u lonac s povrcem i krchkalo se tri i po sata. procedio, u tepsiju sunuo pirinac, prelio delom supe, namleo bibera mashallah i u rernu. zakuvao ostatak s domacim rezancima a meso ostavio sa strane. ima za par dana i mesa i supe i rize. meso tamno, tvrdje al fino kuvano, spada s koske. uz to grcko kiselo mleko. posle dremka uz tv, bice neki stari bozicni QI da odmaram mozak. volim nedelju.
December 24, 2024Dec 24 Erzac škembići. Sve isto, po receptu, slaninica, luk crni, beli, začini, paradajz, plus jedna Maggi Perkelt kocka, zgusnuto kašikom prezli i umesto škembeta , tostirane Bukovače seckane na trakice. Hleb Ražani/Kukuruzni, iz pekača. Liči.
December 24, 2024Dec 24 Navali, narode, vruće kiflice sa Valkmak kremom. 🤤✨ @Valk Edited December 24, 2024Dec 24 by Klara
December 24, 2024Dec 24 Na četvrtoj sam, postaje opasno. Ali smrzla sam se, čistila sneg i sad mi je tako lepo leglo vruće pecivo, aooo. Mak krem je otkriće. : D Našla sam na Coolinarika sajtu recept za mađarski fil od maka, pa ću uporediti prvom prilikom.