Popular Post Ras Posted October 13 Popular Post Posted October 13 Evo i rezultata: čorba od bundeve, moravska salata, pečene kruške i sir i ribić sa kajmakom. 6 5
Ras Posted October 13 Posted October 13 Tučen ko što Crnogorci tuku krompir, ili ipak nešto nežnije? 2
aram Posted October 13 Posted October 13 olupa se čekićem za meso ili tako nečim, koliko da se raspadne. mene ubiše video klipovi na tu temu već mesecima svuda, morao sam na kraju da probam. i vrlo sam zadovoljan. 1 1
Ras Posted October 13 Posted October 13 Spremao sam nešto slično. Sećam se da jesam, ali se ne sećam kako Mssm, uz pomoć YT naravno.
aram Posted October 13 Posted October 13 ja ovako: Quote Krastavac umotate u neki najlon ili stavite u kesu da ne bi prskao svuda po kuhinji, pa ga olupate čekićem za meso koliko da se raspadne, a da se ne pretvori u pire. Iseckate potom na komade oko 1cm. Bitna stavka je sledeća: stavite sve u cediljku, posolite i pošećerite, pa cediljku u neku činiju i sve u frižider sat vremena. So i šećer će za to vreme izvući višak vode. Dresing sam napravio od dva čena belog luka, kašike mrvljene paprike (ljutina po ukusu), par kašika mirina, par kašika soja sosa, kašika belog balsamica, par kašika susamovog ulja. Ovo poslednje je najvažnije, njega prosto morate imati za ovu salatu. Promešati dobro pa mu dodati krastavac, opet promešati, ostaviti da odstoji u frižideru još jedno pola sata. Kod služenja posuti tostiranim susamom. Mi jeli kao prilog uz piletinu sa pečurkama glaziranu marsalom, fino išlo. Još bolje bi išlo uz neka začinjenija mesa tipa carsko meso ili rebarca u onim nekakvim lepljivim i ljuto-slatkim sosovima. Jedino što bih tada izbegao previše ljute paprike u salati, ovako sam baš opustio ruku
Tresko Posted October 14 Posted October 14 Juče, kao primo - tomini sa medom, orasima, kruškom i ruzmarinom, lagano omekšani u rerni. 5 2
Filozof manijak Posted October 14 Posted October 14 14 hours ago, aram said: ja ovako: Zanima me zašto se tuče krastavac? Šta se to menja u ukusu za razliku od seckanog?
aram Posted October 14 Posted October 14 menja dosta. prvo, kad je izlupan, posoljen i pošećeren otpusti dosta vode što mu pojačava ukus. drugo, svaki komad zadrži deo koji je svež i krckav, ali ima i deo koji je mekan i mnogo bolje upija dresing. uostalom, probaj i videćeš. 1
Boksi Posted October 14 Posted October 14 (edited) Slice, Dice, Chop Or Julienne: Does The Cut Change The Flavor? Edited October 14 by Boksi
dunja Posted October 14 Posted October 14 Ja sam pre par dana isto pravila potaž od bundeve (plus 3-4 šargarepe), samo što sam deo bundeve zapekla u rerni, a deo izdinstala sa sve sargarepama, pa u taj lonac onda dodala bujon (od povrca). Onda sam tu dodala ociscenje kriske iz rerne i jedno dve pune supene kasike narendanog djumbira. Sve izblendala, dodala soli i bibera, i na kraju pola iscedjene pomorandze. Kao dodatak u tanjir volim da dodam ispecene semenke bundeve, dok muz voli sa kokosovim mlekom. Obe varijante su super. Inace, ne znam da li je do bundeve ili do toga sto ja ne znam kako se bundeva pece u rerni, ali meni su te kriske iz rerne imale ukus kao da sam ih kuvala. Istini za volju, nisam ni trazila po netu, vec samo ubacila i okrenula na 180. 2
Ras Posted October 14 Posted October 14 180 C je dovoljno za pečenje bundeve. Možda je jednostavno do tog primerka. 1
Popular Post Klara Posted October 17 Popular Post Posted October 17 Rolat meso-spanać-kačkavalj i makarone sa tikvicama, lukom, pavlakom i slaninicom. 10 1
Recommended Posts