makaronee Posted August 26 Posted August 26 Za lahko letnje večernje predjelo.. mlad sirac, mekan leba, korijandr, nepržen badem i pregršt maslina. Zapravo je zanimljivije sa prženim lešnikom, ali... sve je lepše presečeno špricrom. 2
makaronee Posted August 26 Posted August 26 istekao edit.. pretpostavljam da vecina jedača zna za stos, ali je meni bilo otkrovenje onomad. naime, veoma retko naidjem na badem koji ima taj jedan neki neodoljiv carbofix cijanid букэ. ispostavlja se da je stvar elementarna - prodrzi se po-sata, saat u ladnoj vodi i etogaa.
Ras Posted August 26 Posted August 26 (edited) 4 minutes ago, makaronee said: veoma retko naidjem na badem koji ima taj jedan neki neodoljiv carbofix cijanid букэ. Ukus kao koštice kajsije? Edited August 26 by Ras
makaronee Posted August 26 Posted August 26 (edited) 1 minute ago, Ras said: Ukus kao koštice kajsije? da, kao pravi badem) nego je zanimljivo, kad blanširam badem - zbog radi skidanja opne, ne razvija se toliko. zato ladna voda.. Edited August 26 by makaronee
ivy Posted August 27 Posted August 27 Kako mislis,, kao pravi badem,,? To sto jedes nije pravi badem?
makaronee Posted August 27 Posted August 27 Suseni ocisceni badem, koji je meni dostupan - nema izrazen miris badema, kako god to zvucalo.
ivy Posted August 27 Posted August 27 (edited) Ja sam jela badem direkt sa drveta i nije imao taj smek tako da opusteno.. Taj smek ima nesto sto se zove gorki badem i ovaj jestivi kad nije zreo Edited August 27 by ivy
ivy Posted August 29 Posted August 29 Pene sa lisicarkama, suncanicama i jos nekim vrstama sa cluk, bluk i pavlakom.. Sliku ne znam da postavim sa telefona 1
askeladden Posted September 2 Posted September 2 Nabavio Romertorpf glinenu posudu,sac Njemacki.Srneci but i komadi divlje svinje preko krompira i ostalog sto ide u sac.Nagario po Gazinom na maksimum jedno sat vremena posle smanjio.Overio sam.Bolje peceno nego u Metalac pekacu.Danke Dojchland,Hvala ti za sac. 1 1 1
Klara Posted September 2 Posted September 2 On 29. 8. 2024. at 16:50, ivy said: Pene sa lisicarkama, suncanicama i jos nekim vrstama sa cluk, bluk i pavlakom.. Sliku ne znam da postavim sa telefona Sledeći put zovi mene da fotkam!
ivy Posted September 2 Posted September 2 @Klara Dodji na Durmitor da pomognes.. . Vec mi lisicarke vire iz usiju koliko ih ima 😁 1
Ras Posted September 12 Posted September 12 E jednom i ja da ispečem one krokete od tikvica a da se ne raspadaju i da nisu gnjecave (žive) i gumene. 1
morgana Posted September 12 Posted September 12 kako ih pravis? volim ustipke sa tikvicama, fetom i persunom, ne znam je li to to.
Ras Posted September 12 Posted September 12 (edited) 11 minutes ago, morgana said: kako ih pravis? volim ustipke sa tikvicama, fetom i persunom, ne znam je li to to. Otprilike to. Rendane tikvice, crni i beli luk, jaje, čili p, m ulje, brašno, kukuruzno kad imam da se masa koliko toliko drži na okupu i da - mnogo peršuna, osim što sam ovaj put imao tonu bosiljka. Na papir za pečenje, pa u rernu. Edited September 12 by Ras 1
Recommended Posts