August 15, 20231 yr gotovo sad, od razočaranja sam pojela 2 tanjira gnječenog graha. nedovoljno da pokrije tugu, al bolesna sam. 🤒
August 16, 20231 yr On 15. 8. 2023. at 18:42, beyoncé said: gotovo sad, od razočaranja sam pojela 2 tanjira gnječenog graha. nedovoljno da pokrije tugu, al bolesna sam. 🤒 Papula?
August 17, 20231 yr ^zbunila sam se, u mom svetu papula nije za jelo 😆 ali gugl kaže da se pire od pasulja može i tako zvati. (s tim da je ovo bila neka improv varijanta - ostalo je malo skuvanog pasulja od prethodnog dana, pa da bih ga pojačala količinski, izdinstala sam crni luk, po koju papriku i paradajz, izmiksala i dodala gnječenom pasulju dok niko nije gledao. ozgo začinila klasično.) Edited August 17, 20231 yr by beyoncé
August 17, 20231 yr uBosni papula je bareni pasulj, iznjecen i ima preliv od ulja sa blukom. U Sumadiji je papula bliza tvojoj verziji, u dinstani cluk se ubaci iznjecni pasulj. Negde ga zak i zapeku, pa na kraju lici na prebranac.
August 17, 20231 yr ja redovno pravim po bosanski, samo ga ne zovem tako. malopre nađoh i da je papula (ova bos. verzija), staaaro srpsko-makedonsko jelo https://nmd-zdravje.com/papula-staro-srpsko-makedonsko-jadene/
August 23, 20231 yr Popular Post Sledeća tura je sa mesom, da se sve lepo udruži sa hladnim jogurtom.
August 25, 20231 yr doručkovao sam izbzovan pečeni batat, preko seckana banana, pečen orah, maline i kikiriki puter Edited August 25, 20231 yr by Braća Strugacki