Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

znaš kakve su, spolja krckave, unutra se tope u ustima, a limun ih malo otvori, taman da možeš boga oca dizedeš

Posted (edited)

prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis?

Edited by munze
Posted
5 minutes ago, munze said:

prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis?

Sveže italijanske kobasice, ove su sicilijanske al limone. Jedan mladi bračni par Italijana ovde kod mene ih pravi, samo tri vrste, klasične, al limone i al finocchio i sve su odlične.

Izbockati ih čačkalicom, posuti sokom od pola limuna i ostaviti da odstoje 20-tak minuta. Uključiti rernu da se greje na 180°C. U 3 kašike prezli umešati malo bibera, kašičicu sušenog origana, prstohvat soli, kašičicu susama i kašiku rendanog parmezana. Svaku kobasicu raseći uzduž, otvoriti i pritisnuti malo nožem da se zaravni. Premazati činiju u kojoj će se peći maslinovim uljem, kao i svaku od kobasica, pa ih uvaljati u one prezle. Peći oko 20-25 minuta, poslednjih 5 uključiti gril. Kad ih izvadiš iz rerne ostaviti da odstoje 5-10 minuta i poslužiti uz neki prilog, nama ostalo od juče ljubičastog kupusa sa jabukama i dodali svež krastavac.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
18 minutes ago, Lancia said:

brooka :fantom:

aj dođi

ti nemoj, bio si, a nisi se javio

• Haha 1
  • Tužno 1
Posted

Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi :nobles:

Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa 

1 - Copy.jpg

2 - Copy.jpg

• +1 9
Posted
21 hours ago, Haralampije said:

Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi :nobles:

Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa 

1 - Copy.jpg

2 - Copy.jpg

Najslađi su improvizovani obroci.

• +1 2
Posted (edited)

QM8ECCR.gif

Spoiler

ybyh0n.jpg

in glorious ptpimg.me rezoluciji 

Edited by Haralampije
  • +1 1
  • Wub 1
Posted

omajgad shta im se desilo :ohmy:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

• Haha 1
Posted (edited)

tebi je bar znano, termicka obrada u kontrolisanoj sredini :D

Edited by Haralampije
Posted
46 minutes ago, Haralampije said:

QM8ECCR.gif

Hide contents

ybyh0n.jpg

in glorious ptpimg.me rezoluciji 

Sta je ovo, kako se to sprema?¿

Posted (edited)
3 minutes ago, Lancia said:

Sta je ovo, kako se to sprema?¿

Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo krompira,malo luka, malo sveze ribe i par zacina

Edited by Haralampije
  • +1 1
Posted (edited)
2 minutes ago, Haralampije said:

Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo kromira, malo sveze ribe i par zacina

Zato i pitam :D ok to su sastojci, kako ih tretiras?

aa ima na netu :zeka:

Edited by Lancia
Posted
1 minute ago, Lancia said:

Zato i pitam :D ok to su sastojci, kako ih tretiras?

Elem, posto smo rodjaci, evo uopcenog tutorijala: jelo je jednostavno kao i sva dobra jela, ribari su uvek imali malo luka, krompira i sveze ribe za lipu marendu. Na mulju izdinstas 1-2 glavice cluka, lagano, ne da pregori, nato dodas 4-5 cevova bluka iseckanog na ploskice, persuna, i biber u zrnu. Na to ide krompir isecen na tanke ploske cca 500-600 gr. i kapar (more i crne masline), zalijes sa 2-3 dcl dobrog suvog belog vina i krckas jedno 15 min. Dodas 1 kasiku vegete ( znam, svetogrdje, al ispadne ukusnije).Ne poklapati sud! Kad je krompir vec malo odmekao stavis komade ribe ( skarpina, brancin, orada, grdobina...sta vec imas od bele kvalitetne), dodas lovor, zalijes sa vrelom vodom da riba ogrezne samo do pola i krckas jos 25-30 min. bez poklapanja suda .Dodas jos persuna za kraj, posolis ako treba jos malo i ako imas gambore dodas 5 min  pred kraj i njih ( ja ih danas nisam imao, nije pod must). Pure sex :nobles:

• +1 3
  • Wub 1
Posted

e da, zaboravih, ako imas divnih usoljenih incuna ubaci par kom. da se istope