October 27, 20213 yr znaš kakve su, spolja krckave, unutra se tope u ustima, a limun ih malo otvori, taman da možeš boga oca dizedeš
October 27, 20213 yr prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis? Edited October 27, 20213 yr by munze
October 27, 20213 yr 5 minutes ago, munze said: prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis? Sveže italijanske kobasice, ove su sicilijanske al limone. Jedan mladi bračni par Italijana ovde kod mene ih pravi, samo tri vrste, klasične, al limone i al finocchio i sve su odlične. Izbockati ih čačkalicom, posuti sokom od pola limuna i ostaviti da odstoje 20-tak minuta. Uključiti rernu da se greje na 180°C. U 3 kašike prezli umešati malo bibera, kašičicu sušenog origana, prstohvat soli, kašičicu susama i kašiku rendanog parmezana. Svaku kobasicu raseći uzduž, otvoriti i pritisnuti malo nožem da se zaravni. Premazati činiju u kojoj će se peći maslinovim uljem, kao i svaku od kobasica, pa ih uvaljati u one prezle. Peći oko 20-25 minuta, poslednjih 5 uključiti gril. Kad ih izvadiš iz rerne ostaviti da odstoje 5-10 minuta i poslužiti uz neki prilog, nama ostalo od juče ljubičastog kupusa sa jabukama i dodali svež krastavac.
October 27, 20213 yr Author 18 minutes ago, Lancia said: brooka aj dođi ti nemoj, bio si, a nisi se javio
October 28, 20213 yr Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa
October 29, 20213 yr 21 hours ago, Haralampije said: Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa Najslađi su improvizovani obroci.
October 29, 20213 yr Spoiler in glorious ptpimg.me rezoluciji Edited October 29, 20213 yr by Haralampije
October 29, 20213 yr tebi je bar znano, termicka obrada u kontrolisanoj sredini Edited October 29, 20213 yr by Haralampije
October 29, 20213 yr 46 minutes ago, Haralampije said: Hide contents in glorious ptpimg.me rezoluciji Sta je ovo, kako se to sprema?¿
October 29, 20213 yr 3 minutes ago, Lancia said: Sta je ovo, kako se to sprema?¿ Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo krompira,malo luka, malo sveze ribe i par zacina Edited October 29, 20213 yr by Haralampije
October 29, 20213 yr 2 minutes ago, Haralampije said: Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo kromira, malo sveze ribe i par zacina Zato i pitam ok to su sastojci, kako ih tretiras? aa ima na netu Edited October 29, 20213 yr by Lancia
October 29, 20213 yr 1 minute ago, Lancia said: Zato i pitam ok to su sastojci, kako ih tretiras? Elem, posto smo rodjaci, evo uopcenog tutorijala: jelo je jednostavno kao i sva dobra jela, ribari su uvek imali malo luka, krompira i sveze ribe za lipu marendu. Na mulju izdinstas 1-2 glavice cluka, lagano, ne da pregori, nato dodas 4-5 cevova bluka iseckanog na ploskice, persuna, i biber u zrnu. Na to ide krompir isecen na tanke ploske cca 500-600 gr. i kapar (more i crne masline), zalijes sa 2-3 dcl dobrog suvog belog vina i krckas jedno 15 min. Dodas 1 kasiku vegete ( znam, svetogrdje, al ispadne ukusnije).Ne poklapati sud! Kad je krompir vec malo odmekao stavis komade ribe ( skarpina, brancin, orada, grdobina...sta vec imas od bele kvalitetne), dodas lovor, zalijes sa vrelom vodom da riba ogrezne samo do pola i krckas jos 25-30 min. bez poklapanja suda .Dodas jos persuna za kraj, posolis ako treba jos malo i ako imas gambore dodas 5 min pred kraj i njih ( ja ih danas nisam imao, nije pod must). Pure sex