aram Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 znaš kakve su, spolja krckave, unutra se tope u ustima, a limun ih malo otvori, taman da možeš boga oca dizedeš
munze Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 (edited) prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis? Edited October 27, 2021 by munze
aram Posted October 27, 2021 Posted October 27, 2021 5 minutes ago, munze said: prevod kaze pohovane kobasice? daj recept @aram! kakve kobaje koristis? Sveže italijanske kobasice, ove su sicilijanske al limone. Jedan mladi bračni par Italijana ovde kod mene ih pravi, samo tri vrste, klasične, al limone i al finocchio i sve su odlične. Izbockati ih čačkalicom, posuti sokom od pola limuna i ostaviti da odstoje 20-tak minuta. Uključiti rernu da se greje na 180°C. U 3 kašike prezli umešati malo bibera, kašičicu sušenog origana, prstohvat soli, kašičicu susama i kašiku rendanog parmezana. Svaku kobasicu raseći uzduž, otvoriti i pritisnuti malo nožem da se zaravni. Premazati činiju u kojoj će se peći maslinovim uljem, kao i svaku od kobasica, pa ih uvaljati u one prezle. Peći oko 20-25 minuta, poslednjih 5 uključiti gril. Kad ih izvadiš iz rerne ostaviti da odstoje 5-10 minuta i poslužiti uz neki prilog, nama ostalo od juče ljubičastog kupusa sa jabukama i dodali svež krastavac. 1 1
renne Posted October 27, 2021 Author Posted October 27, 2021 18 minutes ago, Lancia said: brooka aj dođi ti nemoj, bio si, a nisi se javio 1 1
Haralampije Posted October 28, 2021 Posted October 28, 2021 Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa 9
Ras Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 21 hours ago, Haralampije said: Kakav divan obed za 5 minuta, smotani Dzejmi da mi pozavidi Na mulju kratko proprzio kolutove paprike, par liski komoraca,crne masline, krupni kapar, domacu kobaju i konzervu fileta skuse,prelio sa dva jajeta i krupno mlevenim biberom, domaci lebac iz Mulineksa Najslađi su improvizovani obroci. 2
Haralampije Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 (edited) Spoiler in glorious ptpimg.me rezoluciji Edited October 29, 2021 by Haralampije 1 1
gospa buba Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 omajgad shta im se desilo sent from novi mnogo jak bubamoto. 1
Haralampije Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 (edited) tebi je bar znano, termicka obrada u kontrolisanoj sredini Edited October 29, 2021 by Haralampije
Lancia Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 46 minutes ago, Haralampije said: Hide contents in glorious ptpimg.me rezoluciji Sta je ovo, kako se to sprema?¿
Haralampije Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 (edited) 3 minutes ago, Lancia said: Sta je ovo, kako se to sprema?¿ Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo krompira,malo luka, malo sveze ribe i par zacina Edited October 29, 2021 by Haralampije 1
Lancia Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 (edited) 2 minutes ago, Haralampije said: Ti to mozes da spremis svaki dan gospodji za rucak, hvarska gregada, malo kromira, malo sveze ribe i par zacina Zato i pitam ok to su sastojci, kako ih tretiras? aa ima na netu Edited October 29, 2021 by Lancia
Haralampije Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 1 minute ago, Lancia said: Zato i pitam ok to su sastojci, kako ih tretiras? Elem, posto smo rodjaci, evo uopcenog tutorijala: jelo je jednostavno kao i sva dobra jela, ribari su uvek imali malo luka, krompira i sveze ribe za lipu marendu. Na mulju izdinstas 1-2 glavice cluka, lagano, ne da pregori, nato dodas 4-5 cevova bluka iseckanog na ploskice, persuna, i biber u zrnu. Na to ide krompir isecen na tanke ploske cca 500-600 gr. i kapar (more i crne masline), zalijes sa 2-3 dcl dobrog suvog belog vina i krckas jedno 15 min. Dodas 1 kasiku vegete ( znam, svetogrdje, al ispadne ukusnije).Ne poklapati sud! Kad je krompir vec malo odmekao stavis komade ribe ( skarpina, brancin, orada, grdobina...sta vec imas od bele kvalitetne), dodas lovor, zalijes sa vrelom vodom da riba ogrezne samo do pola i krckas jos 25-30 min. bez poklapanja suda .Dodas jos persuna za kraj, posolis ako treba jos malo i ako imas gambore dodas 5 min pred kraj i njih ( ja ih danas nisam imao, nije pod must). Pure sex 3 1
Haralampije Posted October 29, 2021 Posted October 29, 2021 e da, zaboravih, ako imas divnih usoljenih incuna ubaci par kom. da se istope
Recommended Posts