Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovih dana se srndać lovi.

Edited by fikret selimbašić
Posted
1 hour ago, fikret selimbašić said:

Ovih dana se srndać lovi.

To

Posted
11 minutes ago, dùda said:

To

Daj savet,danas pazario rolovan but srnndaca.

Posted
3 hours ago, dùda said:

IMG-20210618-133907.jpg

Ajd' pogodite od koje živuljke je ova plećka.

Hint: na planini sam, pored šume :tongue:

Kako ti je ispalo? 

Pitam jer sam par puta jeo pečeno i bilo je baš suvo. 

Privlači me ideja, ali nikako da se odvažim, pa uvek bude gulaš

Posted
8 hours ago, banatjanin said:

Kako ti je ispalo? 

Pitam jer sam par puta jeo pečeno i bilo je baš suvo. 

Privlači me ideja, ali nikako da se odvažim, pa uvek bude gulaš

Pravila sam gulaš prethodni dan, od buta , ali nisam stigla da slikam od mušterija :D.

Plećku sam pekla sa dosta masti i špikovanu sa slaninom (belom) baš obilno.

I dobro je bilo, suvlje nego ostala mesa jeste, ali dobro i ukusno.

Dakle glavna stvar, ne štedite na slanini.

I pod folijom sve dok ne omekša, posle samo na kratko i jako, da dobije boju.

Ovo je ujedno savet i za @askeladden

• +1 3
  • Hvala 1
Posted

Nije now nego sinoć, ali nije se stiglo... avgolemono, grčka pileća supa sa jajima i limunom.
Meni super prijaju ovakve stvari na vrućinu.
avgolemono.jpg.3fd4dd4086a945fc98288512ead8692d.jpg

• +1 5
Posted

Daj neki recept,neko ceduljce,papirce... [emoji16][emoji102]

Nije now nego sinoć, ali nije se stiglo... avgolemono, grčka pileća supa sa jajima i limunom.
Meni super prijaju ovakve stvari na vrućinu.
avgolemono.jpg.3fd4dd4086a945fc98288512ead8692d.jpg
  • +1 1
Posted
10 minutes ago, detabo said:

Daj neki recept,neko ceduljce,papirce... emoji16.pngemoji102.png

no problemo

Avgo mu dođe jaje, lemon znamo, dakle supa sa jajima i limunom. Najčešće i sa piletinom, ponekad i sa maleckim ćufticama, ali može i skroz bez mesa. Podsetila me jedna žena na nekoj Fb grupi (ne mogu da je tagujem) a kako spadam u one koji smatraju da je po vrućini odlično jesti supice, a naročito one sa limunom, eto. Ima gomila sličnih recepata po inter netu, ja evo da priložim moj današnji, za koji uopšte ne garantujem da će sledeći put biti isti 😃
Dakle, glavicu luka sitno iseckao, bacio je na kašiku maslinovog ulja na tihu vatru. Dodao i 12 tanko ljuštilicom skinutih traka kore limuna, 7-8 zrna najkvirca i dva lista lovora. Malo prodinstao, bitno je da vatra bude toliko tiha da luk ne promeni boju. Tu će već limun tako da zamiriše da ćete biti očarani. Onda dodati i piletinu, koju već imate. Može celo pile isečeno na komade, mogu bataci, mogu ostaci neke pečene piletine, a može i samo belo meso, kao što sam ja danas imao, i to dobrih 800 grama. Ono što ovde zovu "unutrašnji fileti". To lepo skuvati, onda izvaditi trakice limuna i lovor, a dodati oko litar pilećeg bujona. Pojačati da provri, pa dodati... nešto. U originalu ide orzo, sitna pasta oblikovana kao zašiljena zrna pirinča, ili kritharaki, da budem iskren nikad nisam razumeo u čemu je razlika između ova dva. Osim toga može i pirinač, ali ja sam se danas odlučio za proso. Volim. Čašu prosa oprao, sačekao da provri, pa smanjio vatru i pustio da se proso skuva, trebalo je oko 10 minuta. Za to vreme dobro umutio krupna 4 jajeta i sok jednog ovećeg limuna. Muti se bar 3-4 minuta, da postane penasto i promeni boju u svetlu. Onda iz šerpe lagano, sve vreme energično mešajući, dosipati supu, bar dve pune čaše, može i više. Smanjiti vatru na najtiše moguće, tako da supa više i ne vri, pa sipati ova jaja i ostalo u supu. Ostaviti tako jedno 4-5 minuta, ali nikako ne sme da vri. jedan limun iseckati na najtanje moguće kolutove, da bude dva po tanjiru,oprati malo mirođije, sipati i ukrasiti time, sveže mlevenim biberom i nekim lepim maslinovim uljem. Može malo nekog prepečenog krckavog hleba uz to, a i ne mora, nama troma na ovu vrućinu bilo sasvim dovoljno za večeru a ostalo i za sutra.
Za one koji bi bez mesa, sasvim je OK i samo povrtni bujon, jaje će ga sasvim fino zgusnuti. Verovatno će vam ipak trebati još nešto da ne ostanete gladni, ali to je već vaš problem

• +1 7
Posted

divnu slatku dinju. ledenu. :heart: ništa mi drugo i ne treba.

Posted
On 27.5.2021. at 8:37, pacey defender said:

Spremio sam i pojeo celu vanglu putaneske (inćuni, kapari, bluk, masline, gambori, konzerva paradajza, špagete, svež bosiljak). 

Samo da imam kvalitno, dostupno i relativno povoljno snabdevanje morem, mislim da bih mogao skroz da izbacim meso iz ishrane. 

Dodji u Ekvador :)

• +1 3