Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

vako treba tj. ovo se zove ispravna proporcija :lala:
taaaaaako :potvrdno_klima_glavom:negooo, sad mi se jede, pluh
  • Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

ma niš specijalno ;-) renne pripada struji zvanoj "skandalozno je šećeriti dinju i jagode"
I ja oficijelno pripadam toj struji, ali krisom ponekad zasecerim (smedjim secerom samo).

amelija, ja tebe krivim sto se u posljednjih mjesec obzderavam rezancima s makom i orasima.a sad i duda s strudlom <_<

smedjim secerom
:)hm, di su kulinarske nedoumice:smeđi šećer = žuti šećer?
ih bre indy, ništa je taj odnos mak-testo kod tih tvojih ozijavako treba tj. ovo se zove ispravna proporcija :lala:strudla-sa-makom.jpg
:Hail:(Ova ozi makovnjaca i nije losa obzirom da je od supermarketske sorte).

smedji secer = zuti secer = beli seceru zabludi ste ako mislite da je zdraviji i tako mozete da umirite samo svoje savesti i nista visejednom recju secer je secer.

Edited by ivy

@Amelija, na engleskom je brown sugar.

nije isto ajvi, neki nerafinisani seceri imaju izvjesnu kolicinu minerala. ali u maloj kolicini u kojoj secer terba koristiti mala je i korist od toga, a steta od viska secera veoma nadilazi korist, naravno.melasa ima nesto bas mnogo kalcijuma, npr. ali ko bi se obzderavao njome.

Edited by morgana

isto.

@Amelija, na engleskom je brown sugar.
znam, i na španskom jena nemačkom pak ima i braon šećer, a ima i sirovi šećer, a ima i sirovi šećer iz trske /i svi su braonkasti-žućkasti/ko bi ga znao, bemligauglavnom, meni je braon/žuti/kojigod ukusniji od belog, prosto i naprostoa znam da šećer kao takav nije zdrav, niti sam to ikada tvrdila(niti sam ikada bila opsednuta zdravom ishranom)

Edited by Amelija

na nemačkom pak ima i braon šećer, a ima i sirovi šećer, a ima i sirovi šećer iz trske /i svi su braonkasti-žućkasti/
Isto je tako na engleskom. Nisam mislio na sirovi (to retko koristim, mada ga imam), vec bas smedji (ili zuti, ako hoces).Da li je bolje, ili nije - verovatno i da nije narocito bolje, ali sam navikao. Inace, u 95% slucajeva ne secerim voce niti dinju, osim ako je bas-bas neophodno.

Šunka, pančeta, gauda...Dok je bilo hleba i njega.Sada "mezim" bez.Verujem da će mi trebati jedno litar vode večeras.

zavrsio poso za danas, fala kurcu, sto kazuovce suvo meso, sjenicki sir, divan sitan pelat paradajz i dunjevacugledam u frizideru 3 kile telece pleckice, naseckane za gulas i razmisljam kako ce to da brboce satima u kotlicu, dok burbon u meni tihuje. sranje u petak, sranje u ponedeljak, a u subotu sve kako treba i kako Bog zapoveda.

Edited by Marko M. Dabovic

lokalni skripavi sir i kajmak sa $evera :wub:ne pijem, ne pusim, ne drogiram se. ne mogu jos i aflatoksina da se odricem. suvise zdrava hrana nije zdrava za mozak.

Edited by morgana

pomorandza i banana, od svega po jedno. moj je zivot shvicarska <_<