Amelija Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 vako treba tj. ovo se zove ispravna proporcija :lala:taaaaaako :potvrdno_klima_glavom:negooo, sad mi se jede, pluh
Indy Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 ma niš specijalno ;-) renne pripada struji zvanoj "skandalozno je šećeriti dinju i jagode"I ja oficijelno pripadam toj struji, ali krisom ponekad zasecerim (smedjim secerom samo).
morgana Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 amelija, ja tebe krivim sto se u posljednjih mjesec obzderavam rezancima s makom i orasima.a sad i duda s strudlom <_<
Amelija Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 smedjim secerom:)hm, di su kulinarske nedoumice:smeđi šećer = žuti šećer?
Indy Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 ih bre indy, ništa je taj odnos mak-testo kod tih tvojih ozijavako treba tj. ovo se zove ispravna proporcija :lala: (Ova ozi makovnjaca i nije losa obzirom da je od supermarketske sorte).
ivy Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 (edited) smedji secer = zuti secer = beli seceru zabludi ste ako mislite da je zdraviji i tako mozete da umirite samo svoje savesti i nista visejednom recju secer je secer. Edited April 19, 2013 by ivy
morgana Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 (edited) nije isto ajvi, neki nerafinisani seceri imaju izvjesnu kolicinu minerala. ali u maloj kolicini u kojoj secer terba koristiti mala je i korist od toga, a steta od viska secera veoma nadilazi korist, naravno.melasa ima nesto bas mnogo kalcijuma, npr. ali ko bi se obzderavao njome. Edited April 19, 2013 by morgana
Amelija Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 (edited) @Amelija, na engleskom je brown sugar.znam, i na španskom jena nemačkom pak ima i braon šećer, a ima i sirovi šećer, a ima i sirovi šećer iz trske /i svi su braonkasti-žućkasti/ko bi ga znao, bemligauglavnom, meni je braon/žuti/kojigod ukusniji od belog, prosto i naprostoa znam da šećer kao takav nije zdrav, niti sam to ikada tvrdila(niti sam ikada bila opsednuta zdravom ishranom) Edited April 19, 2013 by Amelija
Indy Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 na nemačkom pak ima i braon šećer, a ima i sirovi šećer, a ima i sirovi šećer iz trske /i svi su braonkasti-žućkasti/Isto je tako na engleskom. Nisam mislio na sirovi (to retko koristim, mada ga imam), vec bas smedji (ili zuti, ako hoces).Da li je bolje, ili nije - verovatno i da nije narocito bolje, ali sam navikao. Inace, u 95% slucajeva ne secerim voce niti dinju, osim ako je bas-bas neophodno.
wall Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Šunka, pančeta, gauda...Dok je bilo hleba i njega.Sada "mezim" bez.Verujem da će mi trebati jedno litar vode večeras.
Аврам Гојић Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 (edited) zavrsio poso za danas, fala kurcu, sto kazuovce suvo meso, sjenicki sir, divan sitan pelat paradajz i dunjevacugledam u frizideru 3 kile telece pleckice, naseckane za gulas i razmisljam kako ce to da brboce satima u kotlicu, dok burbon u meni tihuje. sranje u petak, sranje u ponedeljak, a u subotu sve kako treba i kako Bog zapoveda. Edited April 19, 2013 by Marko M. Dabovic
morgana Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 (edited) lokalni skripavi sir i kajmak sa $evera :wub:ne pijem, ne pusim, ne drogiram se. ne mogu jos i aflatoksina da se odricem. suvise zdrava hrana nije zdrava za mozak. Edited April 20, 2013 by morgana
gospa buba Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 pomorandza i banana, od svega po jedno. moj je zivot shvicarska <_<
Recommended Posts