Jump to content

New Now eating!

Featured Replies

2 hours ago, banatjanin said:

@Haralampije kako dim sum? 

kako sam pravio?

• Replies 21k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Pa, da... Mislim, generalno, kao dim sum jeo sam rolnice, one "dumplings", ćuftice i koješta, ali nisam video da se bilo kakvi veći komadi ili nogice spremaju u tim korpicama na pari. Posebno jer vidim da je ovo tvoje glazirano sosom. 

Dakle, sve pitam, i za recept :)

12 hours ago, renne said:

ostaneš gladan

:laugh:

@ banatjanin ovde nema kuvanja na pari, vec przenja u dubokom ulju a posle se nastavlja u serpi ili voku.Ovako 

I ja sam mislila da je dim sum kuvanje na pari, onih raznih paketica ili manjih zalogaja.

Hvala @Haralampije :)

Da, tu je nastala zabuna, dim sum je potpuno druga tehnika kuvanja, ko zna zašto ovi ovaj video zovu ovako. 

Sviđa mi se, probaću

ima vise slicnih recepata za ovo na YT, vecina ovakvih a manje radjenih na pari

File pastrmke sa barenim krompirom. Peršun i beli luk umlatio u avanu. Život je lep!

A sto file? [emoji846] Mislim sto nije cela ribetina, tako si bas hteo i ti je filetirao ili..? [emoji5]

• Author

Čili stir fraj
324707efcb9f14ae6cdc8886ff523d9e.jpg

17 minutes ago, Jumanji said:

A sto file? emoji846.png Mislim sto nije cela ribetina, tako si bas hteo i ti je filetirao ili..? emoji5.png

Da sam lovio, morao bih i da filetiram.

Tako sam kupio. Odluka doneta u prodavnici, zato što je baš lepo izgledao, a i priprema zahteva minimalno vremena.

jedem sve pred sobom