Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

@maheem pa dobro...no summa summarum i tebi je izabel najjaci utisak iz filma, pa ti mogu onda od novijih predloziti i Elle (2016) koji ima za moj ukus totalno rastimovan scenario pun nekih bizarnih i nerealnih preterivanja al ona sve to vrlo junacki iznese, eto kao meryl u florence foster jenkins.

@ajant23 onda i taj Eden mrka kapa? a bas sam se radovala da seirim parizanski andergraund...

imas neki predlog za noviji fr film, a koji bi mi se svideo?

gleda mi se Personal shopper (2016) al ne mogu nigde da ga nadjem...

Gledaj Eden obavezno, verovatno najbolji film o klabingu i house muzici koji sam gledao. Naročito ako voliš Asajasa, potpuno ista sorta filma kao Apres Mai, na primer. Ajantu je strana tema pa mu se priviđaju ironija i nekakvi polemički inpulsi. U pitanju je coming of age film, nikakav biopic, naravno.  Film je o ushićenju muzikom.

Personal shopper još nije izašao na kioscima, biće na FEST-u.

Posted

U pravu si da nisam indoktriniran, ako to misliš kada kažeš da mi je strana tema, ali to nije bitno...

Posted (edited)

gledao lalalend. kakva je bre ovo prevara? sta ce on sa toliko oskara? zasto se ovo uopste vodi kao nekakvo znacajno delo?

nikakva prica, hemija, muzika, pesme, koreografija... od omaza u scenografiji nije stiglo da se napravi nista novo. bas slabo

naspram recimo singing in the rain izgleda kao patuljak

Edited by Ravanelli
Posted

manchester by the sea

odlican. za tri koplja bolji od konkurencije iz prosle godine. sam kraj deluje kao slabije uradjen i malo van ritma sa ostatkom filma.

Posted

La la land... Jednostavno remek delo

Posted

manchester by the sea

odlican. za tri koplja bolji od konkurencije iz prosle godine. sam kraj deluje kao slabije uradjen i malo van ritma sa ostatkom filma.

+1

Isti utisak.  Za sada ovo je moj favorit za 2016. Ona scena kada se Lee susretne sa bivšom je važna i pošteno urađena, mada mislim da je Vilijams slabo tu ušla...

8/10

Posted

things to come (2016)

bilo je ovde oprečnih mišljenja o ovom filmu. lično volim ove diskretne razrade osnovne potke (ili onoga što sam ja ukačio kao potku). iako može delovati da imamo posla sa sporom gnjavažom bez sadržaja,  ja sam ipak uspeo pronaći fino nijansiranu priču o prolaznosti i, rekao bih, prirodnoj međugeneracijskoj neusklađenosti i konfliktu.

7.37/10

miss sloane (2016)

začuđujuće niska trenutna ocena na imdb-u (6.2 - wtf!?) ne sprečava me da izjavim kako se radi o sasvim pristojnom filmu koji, nakon što se prebrodi prvih dvadeset minuta, lepo drži pažnju. 

iako sam (opet!) na sredini filma pravilno skapirao kuda će nas scenario odvesti na kraju, ja sam zadovoljan ovim ostvarenjem. 

one koji se odluče da ga gledaju, snažno ohrabrujem da izdrže prvu deonicu od - kako rekoh - dvadesetak minuta gde imamo posla sa istresanjem mase konfuznih podataka koji su posle manje-više nevažni za dalji tok.

7.44/10

Posted

gledao lalalend. kakva je bre ovo prevara? sta ce on sa toliko oskara? zasto se ovo uopste vodi kao nekakvo znacajno delo?

nikakva prica, hemija, muzika, pesme, koreografija... od omaza u scenografiji nije stiglo da se napravi nista novo. bas slabo

naspram recimo singing in the rain izgleda kao patuljak

Otprilike tako...

Mora svako malo neka "prevara" da probije do zilion nagrada...

Posted

isti glavni glumac kao i u drajvu. slucajnost? ne bih rekao.

Posted

isti glavni glumac kao i u drajvu. slucajnost? ne bih rekao.

pa kako to objasnjavas?

Posted

gledao prilicno neuspesni Saltwater, cas bi da bude irski, cas italijanski a desi mu se i skroz idiotski humor. 

mogao sam savrseno da zivim u neznanju da postoji ovaj film. za sve je kriva nesanica i komarac.

Posted

Jeste, jeste, uvek su drugi krivi  -_-

Ja još nisam odgledao drajv, a vi ste krivi....

....ili bi trebalo da vam zahvalim?

Posted (edited)

pa kako to objasnjavas?

ma nikako, zezam se. nego je i drajv isto tako bio bezrazlozno ishajpovan, a slucajno (ili mozda ne  :fantom: ) ima istog glavnog glumca kao i ovaj la la land.

Edited by Nikodije