Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

i_daniel_blake.jpg

Odgledao sam Ja, Danijel Blejk, (I, Daniel Blake), besplatno preko magicboxa (samo morate da se registrujete na tu platformu).

Film je zaista odličan. Uvod je nešto sporiji, ali zato kad se zakuva...Film nije za svakoga, težak je, ali treba ga pogledati. Radnja se odvija u Newcastleu.

Posted

Odgledao the quiet earth, koji bejaše spominjan na sc fi topiku, valjda. 

Dobar sa obzirom na godište, ali nisam mogao a da ga non stop ne poredim sa Z for Zachariah koji sam odgledao takođe nema mesec dana gde je zaplet identičan - Apokalipsa, 3 preživela, 2 tipa i ženka, pa trougao i sve što ide.. Ok, ovde su drugačiji uzroci, but still, praktično remake.

Posted

Jeste, gledao ga vise puta i uvek me iznova iznenadi.

Posted

kako je samo Jackie Earle Haley bio dobar u Little Children, opako dobar glumac.

Posted

+1

Ja sam gledactm pre svega: ali imam utisak da su on i sigurno jos nekoliko desetina likova kojih bi mogao da se setim, sama srz - ako tako mogu da kazem - filmaskog profesionalizma u najboljem smislu te reci.

Hocu reci, nista zvezde, nista kurobecanje, ali posao, zanat uradjeni skoro bez izuzetka savrseno, nema otaljavanja, 1 recju - glumcine.

Posted

Uhvatio na TV "Krvavi presto" poslije sto godina - Mifune bog, Kurosava u dobroj formi.

Posted

Trifoova Americka noc 1973

Cista devetka. Cak je i prilicno rigidan Godar, doduse postmortem Trifoa, to priznao.

Tavernijeovo Rasciscavanje 1981

Gde Filip Noare sa nonsalantnoscu jednog Pavla Vujisica apsolutno dominira, a mlada Izabel Iper sizi za sve pare. Jaka osmica.

Posted

Interesantan je Tavarnije. Nastavi njegov niz sa; Oko ponoći 1986 a onda sutra prošetaš do Kinoteke,

pogledaš Kasavetesovo remek-delo, Zakasneli bluz iz 1961 i tako dobiješ double bill, na temu džeza i džezera.

Posted

North_Face_%28film%29.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0844457/

Bas dobro uradjen film o istinitom dogadjaju iz 1936. i osvajanju zloglasnog vrha Alpa. Najbolje nista ne citati prethodno o celom poduhvatu..

Eiger_sanction.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0072926/

Citajuci potom o Ajgeru, naletim i na jedan od retkih Eastwoodovih filmova koji nisam gledao. Sama prica je prilicno besmislena, vise kao Bond parodija, pa je i Clint imao poluozbiljan pristup ubacujuci povecu dozu fora i doskocica. Ono sto je upecatljivo su scene pentranja (kako na treningu u Americi, tako i na samom Ajgeru), koje su impresivno snimljene. Na tome, kapa dole Clintu..

Posted

The Wackness (2008) http://www.imdb.com/title/tt1082886/

jednom da ne zazalim gledanje filma sa ovakvim opisom, coming of age, tinejdzerski sentish

jeste to tema ali je je bljuc momenat maestralno zaobidjen, ili pak barem taj feeling toliko s merom doziran da je pravo uzivanje cak i za ovakvog gledaoca. iskreno, jednostavno. zasto je tako tesko praviti ovakve filmove...