Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Meni se svidio The Accountant

Vidim da se lome koplja oko ovog filma, pa se sjetih neke stare definicije da je razlika između A i B produkcije u tome što je kod B produkcije naglasak na zapletu, a kod A produkcije naglasak na karakterizaciji likova.

A ovde imamo upravo akcioni triler sa nesvakidašnjom karakterizacijom likova.

Posted

Meni se svidio The Accountant

Vidim da se lome koplja oko ovog filma, pa se sjetih neke stare definicije da je razlika između A i B produkcije u tome što je kod B produkcije naglasak na zapletu, a kod A produkcije naglasak na karakterizaciji likova.

A ovde imamo upravo akcioni triler sa nesvakidašnjom karakterizacijom likova.

Složio bih se oko b produkcije, a A produkciju karakteriše novac kao motiv pravljenja filma više nego bilo šta drugo, tj zarada. Barem je tako u mojim očima...

Odgledao Deepwater horizon, nisam siguran šta da mislim, solidno, prosečno, tako nešto... 

Posted

A MOST VIOLENT YEAR

najdosadniji film u dugo vremena, gnjavaza bez rezije i smisla, prekinuo sam posle vise od sat vremena.

miskastovana Jessica uspesno unistava filmove.

Posted

Nocturnal Animals

prvi put u posljednje dvije godine da sam u kinu uspio pogledati zaista dobar a nov film

Posted (edited)

Složio bih se oko b produkcije, a A produkciju karakteriše novac kao motiv pravljenja filma više nego bilo šta drugo, tj zarada. Barem je tako u mojim očima...

Slažem se.

Ali, pomenuo sam da se radi o staroj definiciji. Moguće iz 60-tih ili 70-tih. A sjeti se kakvi su tada žanrovski filmovi snimani.

A misli se na šta se stavlja akcenat u scenariju, a ne šta je motiv za produciranje...

Edited by colonelo
Posted

Arrival (2016)

Slabo.

u stvari, nije to baš tako slabo.

slaba mesta su udenuti hladnoratovski šabloni i generalno obrazloženje "zašto smo došli" ali je u načelu ovo dosta dobro vođeno.

zatvaranje u kom shvatamo da smo bili upali u svojevrsnu hronološku iluziju je prilično lepo rešeno.

7.24/10 

Posted

Pa, slabo je u smislu da je za dve klase ispod vrlo dubokog, složenog i izvanrednog ranijeg filma Denisa Villeneuvea, kojim se - barem meni - vrlo prijatno nametnuo kao reditelj: Prisoners (2013). Sada kako se prisećam tog filma, premišljam da li je trebalo da napišem i lošije od tog slabo.

Inače, isekao si mi repliku. Napisao sam posle ono o 3orgeovim komentarima, a inače me je mrzelo da trošim reči na ovaj film. Ovo što sam sada radio, replicirajući tebi, je trošenje reći na Villeneuvea, koji je to dovoljno zaslužio.

Posted

gledao opet bridge of spies i sada su me jako dojmili dijalozi i taj humor koji su podvukli.

pogledam ovaj put i odjavnu špicu, kad ono written by Matt Charman, Ethan Coen, Joel Coen

Posted

Inače, isekao si mi repliku. Napisao sam posle ono o 3orgeovim komentarima

tačno. ti si rekao da je:

a) ovo slabo

b) da se slažeš sa Zordeovim komentarom

Zorde, međutim,  u komentaru koji sam našao, kaže da je ovo dobar film (ali da nije za 9).

prema tome, moje sečenje je išlo u smeru da te zaštitim od kontradiktornosti. to je zato što te uvažavam i što sam dobar čovek.

Posted

Kada sledeći put uočiš u mom postu ono što ti se čini kao kontradiktornost, najbolje bi bilo da nastaviš da misliš...

Posted (edited)

Ka smo vec kod Denisa Villeneuvea, odgledao sam  starije radove doticnog gospodina

Polytechnique  

Maelstrom     

Dva vrlo razicita filma,oba vredna paznje.Prvi prilicno dokumentaristicki a drugi sa pomalo bizarnom kompleksno uradjenom pricom 
Edited by Haralampije
Posted

u nemogucnosti da ulovim naveliko nahvaljeni "endless poetry" (2016), resih da odgledam "the dance of reality" (2013) istog autora.

http://www.imdb.com/title/tt2301592/

pa, dopao mi se vizuelno to svakako, sad za scenario se moze reci da je malo all over the place, sto moze da zasmeta ali i ne mora.

ko voli juznoamericku knjizevnost, magicni realizam, itd itd verovatno ce uzivati i u ovom filmu.

bizarno, apsurdno, a opet tako divno, narocito reference na detinjstvo. al ima i par bas brutalnih scena a i golotinje.

od mene 8/10

Posted

Možda je bolje da ne gledaš Poesia sin fin, mnogo je bolji ovaj prvi. Nastavak je sličan, samo dosta slabiji, mada, šta ja znam, možda svejedno treba gledati, uvek kod Jodorowskog ima štošta interesantno. Koliko god bio mator, opet je po načinu razmišljanja često neviđeno svež, valjda zato što se uspešno decenijama drži van glavnih tokova svetske kinematografije. Filmovi su mu najčešće takvi, idu nekom linijom pada, valjda zato što su više nekakva slikovnica ideja i nemaju konzistentnost plota. Ali zato uvek ima puno stvari koje su :ziga: