Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Arrival (2016)

Slabo. Sličan utisak kao što je 3orqe već pisao, koliko sam uspeo da vidim.

Colt 45 (2014)

Vrlo tvrd akcioni krimić. Likovi su gotovo komično drveni, prenaglašeni. Akcija, scene i dijalozi bez rafiniranosti, produkcija u maniru slabijeg akcionog filma. Ipak, uprkos tome, radnja je prilično koherentna i ima svojih kontemplativnih dometa. Zanimljiv film, obzirom da traje svega osamdesetak minuta, vredi ga videti.

Posted

After the Storm (2016)

Koreeda standard :D
Malo me je zabrinuo u sitne sate pa nisam mogao zaspati premotavajući razna sranja iz mog mizernog života

Posted (edited)

Our Little Sister (2015)

Our-Little-Sister-Poster.jpg

Koreeda je ponovo od sapunjare napravio malo umetničko delo. Fino prikazani likovi i emocije, lagana vožnja iz situacije u situaciju, najviše podseća na Still Walking.

Prosto sam pozelela da se sa sestrama prosetam po njihovom kraju (mislim da lepsi ambijent za zivot u filmu nisam videla) ^_^

Film nije nista veliko i pretenciozno, mislim da cu ga izmedju ostalog i zbog toga pamtiti po dobrom. Lak je u svojoj prirodnosti i nenametljivosti i lako uvuce u svoj svet. Meni je prijao uprskos toj sporoj radnji koja tece gotovo bez promene dinamike, dok se moj momak smorio.

Stvar koja je bila malo ~cudna,

je odnos najstarije sestre sa svojim momkom, koji je delovao kao da je bez emocija. Ne znam da li da onako neobican i bled rastanak pripisem cinjenici da se radi o Japancima koji cesto (makar po kliseu) potiskuju svoja osecanja, ili je nesto drugo po sredi, mozda i nesto sta mi je promaklo?

Edited by I*m with the pilots
Posted

Prosto sam pozelela da se sa sestrama prosetam po njihovom kraju (mislim da lepsi ambijent za zivot u filmu nisam videla) ^_^

Film nije nista veliko i pretenciozno, mislim da cu ga izmedju ostalog i zbog toga pamtiti po dobrom. Lak je u svojoj prirodnosti i nenametljivosti i lako uvuce u svoj svet. Meni je prijao uprskos toj sporoj radnji koja tece gotovo bez promene dinamike, dok se moj momak smorio.

Stvar koja je bila malo ~cudna,

je odnos najstarije sestre sa svojim momkom, koji je delovao kao da je bez emocija. Ne znam da li da onako neobican i bled rastanak pripisem cinjenici da se radi o Japancima koji cesto (makar po kliseu) potiskuju svoja osecanja, ili je nesto drugo po sredi, mozda i nesto sta mi je promaklo?

+1 za ambijent. Ceo film sam se oduševljavao krajolikom. Ima i lepših na svetu sigurno ali tako je lepo iskorišćen u filmu da sam tokom celog filma maštao da sam dete tamo. Sećam se da Zvyagintsev u Povratku ima jednu livadu koja je sličan utisak ostavila na mene.

A što se tiče njihove veze, mislim da je to veza bez ljubavi i strasti zbog njenog života - bila je majka mlađim sestrama dugo, nije imala vremena za avanture kad je bilo vreme, rana koju je napravio brak njenih roditelja, uletela je u nju jer je emotivno neispunjena a kolega je, koji je operisan od emocija, bio prosto slobodan i na dohvat ruke

Posted

večeras je na meniju bio lep film "čuvar stanice" sa dinklidžom. uživali smo i preporučujem vam ga.

Posted

Što se tiče Vudi Alena meni u principu dosta leži. Njegovi dijalozi me relaksiraju, uvek se tu nađe po neka mudrost. Čak mi se dopada i ta prenaglašenost u izlaganju, kao vrsta intelektualne strasti. Mada moram priznati da ga kao mlađi nisam voleo.

Preporučio bih i njegove novije filmove - Irrational Man, Magic in the Moonlight i Blue Jasmine. Ema Stone je odlična. Naravno odabir glumaca mu je uvek dobar.

Posted (edited)

2 komada iz 2. svetskog rata

estonski 1944

onako, solidan, ali zaboravljiv, deluje kao pravljen da "objasni"

ovaj drugi Under sandet

mnogo bolji, prava ratna drama i meni potpuno nepoznata priča iz tog rata, po kojoj je baziran

edit; i hvala Duciju za Compliance, fenomenalna priča

Edited by Garnirung
Posted

station agent je odlican film

taj reditelj je radio i win win sa paul giamettijem

Posted

The Invitation

Dobro neprijatan do raspleta a posle ti bude žao potrošenog vremema.

Kolko Marshall Green liči na Hardija :o

Posted

Juče gledo čaplina sa downey jr. Super je. Suze mi neterao na kraju. Sinoć na rtsu nešto sa D. Craigom. Simpatičan filmić.

Posted

Jack Reacher: Never Go Back

Nemam ideju zašto sam potrošio dva sata na ovo, ali jesam. Prvih 30-ak minuta čak je sasvim ok, iznenađujuće nešablonska akciona priča, međutim, ubrzo se sve rastoči u obično sranje. Falio je Brus Vilis i onaj knjigovođa da zatvore krug.

Ipak, oduševila me Robin Šerbatski. :naughty:  Ne ložim se nešto na snažne žene, pa još u uniformama, ali ovde je sasvim fenomenalna, žena i po. Zbog nje vrijedi pogledati film.

Posted

Le passé (2013)

Odlična drama. Spora, ali ni jednog trenutka dosadna.

Zaslužuje visoku ocenu koju nosi na imdb-u.