Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Da se sad na svadbi posvađaju Ben Aflek i Met Dejmon, ko bi pobedio u fajtu?

Ben ima jači rič...ali Met zna indijansku vatru.

Posted

Mislio sam na full contact, ali ne te vrste.

:lol:

Posted

Our Little Sister (2015)

Our-Little-Sister-Poster.jpg

Koreeda je ponovo od sapunjare napravio malo umetničko delo. Fino prikazani likovi i emocije, lagana vožnja iz situacije u situaciju, najviše podseća na Still Walking.

Posted

A_Most_Violent_Year_poster.png

http://www.imdb.com/title/tt2937898/

Film po mom ukusu. Krimi drama u Lumetovskom stilu, sporog tempa, ali drzi paznju sve vreme.  NYC ambijent 80-ih vrlo upecatljivo docaran, a posveta Friedkinu cist bonus. Isaac i Chastain apsolutno fantasticni, tesko da mogu da zamislim da bi iko bio bolji izbor.

Iako Chandorov rediteljski opus nije veliki, za sada gura bez greske..

Sasvim odličan. Film bez greške tipa nerealno, loše odglumljeno i sl, čak i sitnice npr agonija jelena, trčanje u cipelama po šljunku i sl su besprijekorne. Nasilja taman toliko koliko treba. Baš mi je legao.

Ako bih zakerao..

1. Držim da je nemoguće početi, razviti i raditi unosan oil biznis bez brda uticaja i sumnjive prošlosti/ kapitala, do čega se ne dolazi gandijevim metodama. Imati takav biznis bez bilo kakvog osiguranja do dispečerskog je nemoguće. Takođe, vozač je u samoodbrani ispali 4 metka koja nikog nisu povrijedila i ne gine mu ozbiljna robija!? 

2. Kako kroz čitav film provejava slutnja da mu konkurencija (ili neko, samo njemu) otima cisterne i vrši pritisak, a ispostavi se da drumski razbojnici rade samoinicijativno, šta je sa mladim salesmanom koji u organizovanoj sačekuši biva otet, prebijen i demonstrativno izbačen na onu deponiju? Ko i zbog čega se toliko potrudio oko njega? Ili sam nešto propustio.

Posted

Da ne stavljam u spojlere, nema potrebe:

1. Abel je posao preuzeo od tasta, koji je mafijas, tako da je za pretpostaviti da mu je to dosta pomoglo na pocetku. On se naravno trudio da vodi posao sto je cistije moguce (I have always taken the path that is most right), mada je zeni prepustio da bude racunovodja, pa je to moglo da mu se obije o glavu.

Ne znam da li bi onom vozacu sledila ozbiljna robija, ali neka sigurno da. A on je malo labilan i odlazak u tvorza nije opcija.

2. Da, to nije rasvetljeno, tako da mozemo da nagadjamo. Ja bih rekao i da ga je sabotirao neko od konkurencije, ali da je bio zrtva i razbojnika. To sa onim mladim prodavcem je prva varijanta sigurno..

Posted

za sinoć sam markirao  "menhetn" na ABC. ovde je naveden kao najbolje od WA, propustio sam ga, pa da pogledam. dobar je film. dobra je priča, dobro je što je crno-beli, sviđa mi se dajana kiton iz tog perioda.ono što mi nije (ponovo) odgovaralo to su mudroseravanja. primerice, poređenje dužine veze sa onom hitler - braun, poređenje plačljive face sa onom bosonoge bolivijske devojčice. bilo je još toga. sve u svemu, više bi mi se dopalo da je ta priča odigrana manje vudialenovski.

pre neki dan je na nekoj TV bilo njegov film u kome igra detektiva osiguravajuće kuće i pljačkaša pod hipnozom. uspeo sam da ostanem do momenta kada ga je počela da" pali" ćerka opljačkanog. tu sam batalio.

sve u svemu, sve što nosi potpis vudi alena kod mene podiže gard koji može da bude spušten razumnom preporukom (slučaj "menhetn")

Posted

1. Abel je posao preuzeo od tasta, koji je mafijas, tako da je za pretpostaviti da mu je to dosta pomoglo na pocetku. 

Nisam to uhvatio, vjerovatno što je odbijao ženinu ponudu da ih iscima za pomoć oko pljački, kasnije kad skuplja lovu ne traži od njenih, a bar u navrata pominje se njegov uspon od vozača. Vjerovatno sam klincima davao ibuprofen tih minuta.

Odličan, razuman film.

Posted (edited)

za sinoć sam markirao  "menhetn" na ABC. ovde je naveden kao najbolje od WA, propustio sam ga, pa da pogledam. dobar je film. dobra je priča, dobro je što je crno-beli, sviđa mi se dajana kiton iz tog perioda.ono što mi nije (ponovo) odgovaralo to su mudroseravanja. primerice, poređenje dužine veze sa onom hitler - braun, poređenje plačljive face sa onom bosonoge bolivijske devojčice. bilo je još toga. sve u svemu, više bi mi se dopalo da je ta priča odigrana manje vudialenovski.

pre neki dan je na nekoj TV bilo njegov film u kome igra detektiva osiguravajuće kuće i pljačkaša pod hipnozom. uspeo sam da ostanem do momenta kada ga je počela da" pali" ćerka opljačkanog. tu sam batalio.

sve u svemu, sve što nosi potpis vudi alena kod mene podiže gard koji može da bude spušten razumnom preporukom (slučaj "menhetn")

interesantno je da te alenova ličnost baš toliko nervira, kada je upravo to što ga čini popularnim i što gotovo svi vole. ne znam da li te podseća na nekoga ili odakle vučeš taj animozitet prema njemu?

baš bi bilo zanimljivo kada bi na to mogao odgovoriti.

inače imam preporuku za potpuno nealenovski vudijev film. match point.

praktično je uzeo jednu polovinu svog starijeg filma (crimes & misdemeanors) i preradio je u londonu u današnjici. ne sećam se da sam od tada pogledao mnogo boljih trilera. potpuno odsustvo alena i verovatno njegova vežba da napravi nešto drugačije.

Edited by Ravanelli
Posted

Baš tako.

Upravo Match Point je Alenov film kojeg preporučujem i onima koji nisu njegovi ljubitelji.

Jasan Alenov potpis se može prepoznati tek u jednoj sceni pred kraj filma.

Posted

interesantno je da te alenova ličnost baš toliko nervira, kada je upravo to što ga čini popularnim i što gotovo svi vole. ne znam da li te podseća na nekoga ili odakle vučeš taj animozitet prema njemu?

baš bi bilo zanimljivo kada bi na to mogao odgovoriti.

inače imam preporuku za potpuno nealenovski vudijev film. match point.

praktično je uzeo jednu polovinu svog starijeg filma (crimes & misdemeanors) i preradio je u londonu u današnjici. ne sećam se da sam od tada pogledao mnogo boljih trilera. potpuno odsustvo alena i verovatno njegova vežba da napravi nešto drugačije.

uf, teško je objasniti. ono što je izvesno je da nema veze sa nekim koga poznajem. u ovom jednocifrenom broju filmova u kojima glumi, a koje sam gledao, uvek mi je bio višak njegovo prenaglašeno gestikuliranje i ponašanje kao zbunjenog i neshvaćenog intelektualca. isto tako i stalno, u kontekstu radnje ili ne, nabrajanje nekih imena. ceo "menhetn", juče gledan i svež u glavi, je realan, vrlo realan, ona scena čekanja u redu u bioskopu u "eni hol" isto tako. ja dnevno pizdim u sebi u autobusu dok moram da slušam preganjanje preko mobilnog telefona. ta rasprava o filmu u redu, bila mi je blesava i nepotrebna. OK, za tebe je možda bitna da se iskaže karakter lika, meni je bila višak. za popizdeti mi je bilo ono nagovaranje pogrebnika u rimu da počne da peva arije. ono za stolom. ima još ali mi je memorija tanka.

čak i tamo gde ne igra tera na isto. u koliko scena sam prepoznao WA u ovenu vilsonu u parizu. da je vudi alen igrao tog lika, mislim da ne bih došao do kraja.

šta znam, svi smo različiti. moja gospođa ne voli filmove majka lija, kaže da su sumorni, mračni, moj prijatelj filmove sa LGBT motivima, ja sa tučnjavom, pucanjem i besomučnim razbijanjem kola.

potražići "meč point". hvala i sve najbolje.

Posted

uf, teško je objasniti. ono što je izvesno je da nema veze sa nekim koga poznajem. u ovom jednocifrenom broju filmova u kojima glumi, a koje sam gledao, uvek mi je bio višak njegovo prenaglašeno gestikuliranje i ponašanje kao zbunjenog i neshvaćenog intelektualca. isto tako i stalno, u kontekstu radnje ili ne, nabrajanje nekih imena. 

Potpisujem sve. Razmišljajući o ovome, shvatio sam da kad na tv naletim na njegov film, ostanem da ga odgledam do kraja. Upravo ti prenabudženi, besmisleni dijalozi snažno drže pažnju, zanimljivi su, jedinstveni. U svakom slučaju, teško se odvojiti od njih. S druge strane, teško se natjeram gledati ga ispočetka. Harizma, dakle, šta li je.

Posted

Odgledah na HRT TV Mreža. Kako dobar film!

....shit has hit the fan...

Posted

sva sreca pa nisam uhvatio, svaki put moram da odgledam do kraja, a imao sam nekog posla :D zato sam juce gledao beattyja u nashvilleu, i meni je to bas super primer filma koji je bolji na ponovljeno gledanje. dan pre toga life aquatic, mislim da mi je sad vec skocio na drugo mesto omiljenih wesova.

Posted

Ja sve mislim da sam odrtaveo matori stvor kad me ovu novi filmovi nikako ne uspevaju tako da prikuju da gledam...

....shit has hit the fan...

Posted

ja pre mislim da je do filmova (što ne znači da nisi i odrtaveo i mator).

elem, assassins creed

buuuuuulšijat