Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Eto, potpuno si krivo skuzio film.  :fantom:

za koji deo mislis da je krivo skuzen?

siguran sam da sam ga odlicno skuzio.

Posted (edited)

Film je stripovska interpretacija autizma. Zamisli da je Affleck superheroj, a supermoc mu je autizam. I ima sajdkika koji takodje ima supermoc slicnog karaktera. 

A poruka filma je da autisticne ljude treba pokusati razumeti i prihvatiti ih onakve kakvi jesu. I da, oni mogu dati svoj doprinos drustvu. Ne kazem da je to sad neka "dubina" ali film na to nije ni pucao. Pre bih rekao da su hteli da naprave zabavan akcijas sa specificnim likovima. I ne vidim nikakvo (ili makar ne zlo i kvarno) manipulisanje autizmom niti kurcenje angazovanoscu. Sto ne znaci da film ne treba da ima poruku. 

Edited by Sludge Factory
Posted (edited)

drugim recima eksploatise nesto sto je apsolutno naucno neutemeljeno. znaci ipak sam dobro skontao.

jedva cekam neki stripovski prikaz depresije, ili bipolarnog poremecaja.

autisticne osobe nisu automatski rejnmeni, niti supermatematicari supernindze. sramotno je na cemu se film zasniva.

Edited by ToniAdams
Posted (edited)

Aaaa... pa? Zasto mora biti naucno utemeljeno, nije u pitanju ralisticka drama nego akcioni triler stripovskog tipa da tako kazem? Mislim, ne vidim problem sto su tretirali autizam na ovaj nacin. Kao sto ne bih imao problem da tako tretiraju i depresiju ili bipolarni poremecaj. Ako se nesto uradi s merom i ukusom, sto je ovde mislim slucaj. 

Edited by Sludge Factory
Posted

pa ok, ja vidim.

mozda ne bi sve bilo toliko ljigavo bez onog samog kraja.

to je samo jedan od problema, onaj momenat sa burazom hladnokrvim ubicom je verovatno dosad nevidjen sto se patetike tice.

Posted

autisticne osobe nisu automatski rejnmeni, niti supermatematicari supernindze. sramotno je na cemu se film zasniva.

Pa naravno da nisu, ne vidim kako ovaj film potencira da jesu. A zasto bi se uvek takve i slicne osobe morale tretirati na isti nacin na filmu, u knjizi, itd.? Kao teret ili problem, kao potpuno ili skoro potpuno zavisne? Pogotovu sto (jes da nisam strucnjak, ali ako se ne varam) postoje razni oblici ili stepeni (ili kako vec) autizma.

pa ok, ja vidim.

mozda ne bi sve bilo toliko ljigavo bez onog samog kraja.

to je samo jedan od problema, onaj momenat sa burazom hladnokrvim ubicom je verovatno dosad nevidjen sto se patetike tice.

Ok, film moze imati nekih drugih problema, to ne sporim. Mada eto meni ni to na kraju sa bratom nije bilo strasno, mnogo su gore stvari prolazile po drugim filmovima pa nista. 

Posted

S te strane, prijatelj ima sina sa autizmom, teško mi je bilo gledati scene, međutim, kasnije je leglo na svoje (što se tog tiče), vjerujem da ovaj frend ima slično mišljenje, čak da mu je dobrodošao u neku ruku. 

Uzgred, film je meni preloš. Umri muški za početnike.

Posted

betmen za sirotinju, umri muski za pocetnike... :) sad mi se jos vise svidja film.

Posted

Nisam video da je pokazala gaćice, šta im je to trebalo

Posted

betmen za sirotinju, umri muski za pocetnike... :) sad mi se jos vise svidja film.

Dodaj tu i krive noge + milijun metaka koji promašuju :fantom:

Posted

Gledo sam i žensku iz voza, taj mi bio ok film