Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Inače film mi je krš samo takav, ono baš se vidi "štipanje" ...

Slika je onako baš "ravna"...

....shit has hit the fan...

Posted

Un homme idéal (2015)

Guillaume Lemans stoji iza scenarija ovog filma. Dugogodišnji saradnik Freda Cavayéa i ovde je na svom nivou tvrdog žanrovskog trilera. Tu je i uobičajena tautološka kompozicija kao i klasični, naglašeno stilizovani elementi arhetipizirani iz iskustva žanra poput vaskrsnuća, mitskih prelaza u dramatično jedinstvo mesta ili jedinstvo vremena, sredstva i mesta zločina fetišizirana do svetih stubova radnje iz koje su izbačeni svi profani delovi života. Kao i obično sa Lemansom, opet je ostvaren izuzetno zanimljiv triler i opet svaka viša ambicija ostaje sputana žanrom i nedovoljno ostvarena.

Yann Gozlan drugi put režira film i u svojoj karijeri i po Lemansovom scenariju. Prelepi predeli bogatog poseda na jugu Francuske i režija koja apostrofira iznad svega atmosferu mesta i muzikom i montažom čisto i uhodano gradi tok radnje i uzbudljivost po kojoj je žanr i dobio ime.

The Girl on the Train (2016)

Kao što je jug Francuske jedno od idealnih poprišta za to zlo pod suncem kakvo usni triler, tako je put uzvodno rekom Hadson odlazak u predele nekakve kobi i mističnog u predelima koji čudnom starinom iznenađuju Njujork sa zapadne strane i slute na isti žanr. Sve je to maksimalno iskorišteno fotografijom, režijom, vrhunskom produkcijom holivudskog A filma. Sve u svemu, film je zanimljiv i meni je lično bio prilično prijatan za gledanje.

Ali, brate mili, kakav je to zbrčkan film u biti. Većim delom vremena liči na trilere devedesetih. Ali, ovo je post, post, šta već post, feminističko nešto. Bilo kako bilo, uobičajena novoholivudska prevaga medija nad dramom potpomognuta obrtima i prepoznavanjima tera preko svih problema, a diskursi i tematizacije su tu za mazanje očiju, valjda ne škode, možda koriste. Valjda je roman vredniji, film po malo unosi sumnju u to. Ipak, scenario nije uopšte toliko loš, makar nije ubio gledljivost...

The Magnificent Seven (2016)

Sasvim pristojno. Totalna klanica, doduše. Ali, sasvim pristojno.

Posted

Gledao sam novog Borna, onako, da prodje vreme... Gledao sam do pola 7 Velicanstvenih i odustao, iz pijeteta prema originalu.

Posted

Ma, Sedam samuraja su vrhovi, naravno da nisu ni blizu ove posle varijacije. Ali, relativno su zabavne igrarije...

Posted

Novogodisnji polumaraton:

The man who never was 1956

Slabasan spijunski, ratni filmic koji dobija na tempu tek u poslednjoj trecini.

Vrt Finci-Kontijevih 1970

Slabasan De Sika, takoreci Romeo i Julija 30-e u Ferari.

The gunman 2015

Slabasan film, jak Son Pen u sada vec veoma providnoj navodnoj angazovanosti.

Four days in september 1997

Slabas filmic, neiskoristen, takoreci protracen Alan Arkin.

Uzdizanje 1977

Odlicna sovjetska partizastina, pojacano dramatican, muzika intezivna, cak se u trenutku cuje i SHJ

Posted

My Old Lady - beskrajno lep spoj i ambijent, francuski sarm i ostrvski dijalozi. gluma izuzetna, Meggie Smith, Kristin Scott Thomas i maestralni Kevin Kline.

Posted

ti bi trebao da predajes predmet film za dame u skoli za obuku cura :fantom:

Posted

Možda se nešto promeni a? Ha, ha, ovo je film da se pogleda 1 u životu i ništa više od toga.

mislio sam da sačekam da se i Kobni oglasi ali ne dočekah.

elem, prilično mi je začudno ajantovo oduševljenje ovim filmom (dlajtbitvinoušns). ja sam imao utisak da sam svedočio malo preciznijoj ekranizaciji nekog uratka čestite MirJam. to će reći da problemi vazda nekako kreću od nategnutog scenarističkog predloška u kojem je deusexmachina pokretačka sila. sve je nekako u tom pink-kič tonu, čak je i sama fotografija upala u taj ključ.

što se mene tiče.....6.71/10

Posted

Ma naravno...

Film se nekako sve vreme i drži zbog decentne režije Cianfrancea ali se sve raspalo pred sam kraj, jer je sve vreme bilo nategnuto i previše slikovito...

Gajio sam nade u reditelja ali očigledno da je u padu još od polovine njegovog prethodnog filma i svetlosnim miljama je daleko od Injaritua, u ovoj dekadi.

A moraš priznati da stomačić nage Šveđanke Vikander, je nešto vizuelno najuzbuljivije  :wub:

Posted

mislio sam da sačekam da se i Kobni oglasi ali ne dočekah.

elem, prilično mi je začudno ajantovo oduševljenje ovim filmom (dlajtbitvinoušns). ja sam imao utisak da sam svedočio malo preciznijoj ekranizaciji nekog uratka čestite MirJam. to će reći da problemi vazda nekako kreću od nategnutog scenarističkog predloška u kojem je deusexmachina pokretačka sila. sve je nekako u tom pink-kič tonu, čak je i sama fotografija upala u taj ključ.

što se mene tiče.....6.71/10

:yawn2:

Posted

Rogue One A Star Wars Story

znatno bolje do li prethodni

Posted

Passengers...680 dinkara...teška nebuloza vredelo je u 3D pogledati Jennifer u kupaćem  :misko:

Posted (edited)

Odgledao http://www.cinemax.rs/movie/subura_-82843 , ne znam ni sam zašto sam gledao pošto ne volim kriminal, i mrzim krimiće; jednostavno sam vrteo kanale i počeo ovo da gledam, i ne znajući žanr.

Uglavnom, da skratim, odlično uradjen neo-noir film, sa evokativnom glavnom muzičkom temom koja se (sa varijacijama) provlači kroz ceo, ali ni u jednom trenutku ne dosadi.

Preporuke.

Edited by Jeremija