Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

The Light Between Oceans (2016)

Meni je lično ovo jedan od najboljih filmova ove decenije. Derek Cianfrance je sve bolji i bolji. Kritičare bolje da ignorišem, odsustvo nominacija mi nije jasno.

Dobar. 

Mada je reditelj propustio priliku da završetak priče uradi hrabrije. Ovako 20-30 min je duža drama, koja u nekim trenucima naginje ka melodrami i završava sa relativno bezbednim raspletom i sa slatkoćom u ustima. Očima punih suza, sa puno rolni toalet papira, kraj sebe. Nije tu ni približno pogođena emocija kao sa Blue Valentine. Previše manipulativno. Nisam čitao knjigu ali morao je da udari svoj pečat na adaptaciju, jer ovako; nije to pravi™ Cianfrance.

Posted (edited)

Nije on propustio ništa. Film ima izvanredan kraj...

Naravno, to je kraj u dramskom toku vremena, samo mračna mogućnost jednog fade awaya...

Edited by Ajant23
Posted

Nije on propustio ništa. Film ima izvanredan kraj...

Naravno, to je kraj u dramskom toku vremena, samo mračna mogućnost jednog fade awaya...

Nek' ti malo odleži. Imao sam sličan utisak ali je vremenom proradio racio. Manipulativno, žalim... Ako verujem u nekog reditelja onda je to Cianfrance al' jbg svakom se desi osrednji film.

Posted (edited)

Ma, imao si vraga sličan utisak. Sve što pišeš veze nema sa filmom, pritom je na liniji lupanja o njemu širom neta koliko sam juče posle gledanja uspeo da steknem utisak prelistavajući razne komentare.

Šta da ti kažem, gledaj film ponovo ili piši te replike kao i gomila, mnogo važno. To više govori o tebi, kao i o kritici, a ne o filmu...

Edited by Ajant23
Posted

Ma, imao si vraga sličan utisak. Sve što pišeš veze nema sa filmom, pritom je na liniji lupanja o njemu širom neta koliko sam juče posle gledanja uspeo da steknem utisak prelistavajući razne komentare.

Šta da ti kažem, gledaj film ponovo ili piši te replike kao i gomila, mnogo važno. To više govori o tebi, kao i o kritici, a ne o filmu...

Možda se nešto promeni a? Ha, ha, ovo je film da se pogleda 1 u životu i ništa više od toga. Šta kao ti ćeš kao da ga repriziraš posle nekog vremena. Aha, važi.

Ovo ostalo, je jadno i baš me boli qrac za tvoja zapažanja a pogledaj očekivanja za ovaj filmu onoj tvojoj specijalnoj temi al' jbg nisu očekivanja i uradak isto...

Posted

Već sam ti napisao oko tvojih egzibicija i Cianfrancea...

Ma, zabole me šta bi tebi bio bolji šta već da lupaš...

Trebalo je ovo odmah da ti napišem kada je ionako bilo očigledno da na to navlačiš...

Posted

The Light Between Oceans (2016)

Meni je lično ovo jedan od najboljih filmova ove decenije. Derek Cianfrance je sve bolji i bolji. Kritičare bolje da ignorišem, odsustvo nominacija mi nije jasno.

Il était une fois, une fois (2012)

Matthieu Delaporte me je razočarao. Prilično slaba komedija.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (2016)

Ništa posebno, ali se da gledati.

The Accountant (2016)

Odličan krimić. Klasični Holivud.

Deepwater Horizon (2016)

Relativno zanimljivo, ali zbrljano. Nije bilo prostora ni da se Peter Berg razigra u zezanju onako kako ume.

Médecin de campagne (2016)

Ovo veze nema sa komedijom, ma na koji način da posmatram. Pritom je i sam film prilično slab.

Miss Pettigrew Lives for a Day (2008)

Prilično vedro i razigrano. Nisam gledao ranije, pa sam ga video na RTS-u.

Nocturnal Animals (2016)

Prilično kvalitetan film. Po očito promišljenom književnom predlošku fino je rađen scenario i režija. Sve je to izvedeno vrlo kvalitetno, ali fali mu nadahnuta kreacija Cianfranceovog filma.

napokon neke ideje za gledanje

pa makar i od ajanta

:fantom:

:)

Posted

ajant se razume u materiju, te volim pogledati njegove preporuke, pa makar mi se sve i ne svidi

filmski connoisseur

Posted

Ja obratim pažnjju samo na ono što izuzetno pohvali i ono što izuzetno opljune. Računam da će mi se svideti i jedno i drugo.

Posted

Već sam ti napisao oko tvojih egzibicija i Cianfrancea...

Trebalo je ovo odmah da ti napišem kada je ionako bilo očigledno da na to navlačiš...

Mnogo imas visoko misljenje da se svi bave tobom. Nista te ne navlacim, samo si krenuo od lose pretpostavke da su kritike iskasapile film, koji smatras za neki vrh pomenute dekade sto govori o tebi i tvom filmskom neukusu.
Posted

Ovaj timotijević se baš rasprostro™. Navodno je i u ovom pirs brosnan filmu što igra™ na rtsu upravo.

Posted

Nije navodno, pojavljuje se celih 2,5 sekundi kao Lazin telohranitelj..

Vise vremena obracao paznju gde je sve snimano nego na radnju, koja je ionako bezvezna.. Americka ambasada i Cijin sektor u Bellvilu sa pogledom na toplanu :lolol:

A grad nam je neverovatno isaran. Mogu se naci i oronule i sredjene fasade, i rupe na ulicama i sveze asfaltirane, ali pravi je podvig pronaci jedan jedini zid koji nije izvrljan..

Posted

Ma dobro ima i skupština i gradska itd. Iskoristili grad za sve pare... I stanica kod vukovog spomenika glumi štajgu...

....shit has hit the fan...

Posted

Ma dobro ima i skupština i gradska itd. Iskoristili grad za sve pare... I stanica kod vukovog spomenika glumi štajgu...

....shit has hit the fan...

Vuk je bas dosta puta koriscen za filmove/spotove (ima i onaj sa Guy Pearcom sto je sniman pre par godina), obicno na kratko pa se skoro nista ne vidi. Sada su lepo picnuli, dodali sadrzaje, free internet.. I puno ljudi sa koferima.. Hvala im sto nisu isli na pravu lokaciju, pa se nismo obrukali..