Frank Pembleton Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Gledam Knjigu o džungli, uradili stvarno odličan posao sa animacijom životinja. Nestvarno dobro je urađeno... ....shit has hit the fan...
mustang Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 sve sto radi jon favreau radi super. zna da isprica pricu i da unese ljubav
Jeremija Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 (edited) Kao klinac nisam bio neki ljubitelj knjige, više sam voleo Sagu o Nibelunzima i slične stvari, ali je korektno odradjen film, za one koji vole - super. Edited December 28, 2016 by Jeremija
maheem Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Pogledao dva super filma večeras, preporuke za oba: Maggie's Plan Zabavan film sa dobrim castingom, likovima i dijalozima. NY film, pomalo Vudi Alenovski al mnogo bolji od gomile njegovih poslednjih radova. Nocturnal Animals Tom Ford estetski izuo. Možda nije savršeno spojio sve te minijature al je svakako jak utisak ostavio. Lepu vožnju je napravio sa skokovima iz sadašnjosti u fikciju i prošlost, odlične role Shannona, Gyllenhaala i Taylor-Johnsona, likovi dobro napisani, posebno interesantan pekinpovski Shannonov pandur. Uopšte, zanimljiva priča sa nešto slabijim finišom. Soundtrack interesantan jer je niš posebno al fenomenalno uklopljen.
I*m with the pilots Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Nocturnal Animals Tom Ford estetski izuo. Možda nije savršeno spojio sve te minijature al je svakako jak utisak ostavio. Lepu vožnju je napravio sa skokovima iz sadašnjosti u fikciju i prošlost, odlične role Shannona, Gyllenhaala i Taylor-Johnsona, likovi dobro napisani, posebno interesantan pekinpovski Shannonov pandur. Uopšte, zanimljiva priča sa nešto slabijim finišom. Soundtrack interesantan jer je niš posebno al fenomenalno uklopljen. Isti utisci Da li i ti razmisljas o tom kraju gde se on ne pojavi u restoranu? Jasno da je to deo osvete, ali se isprva ucinilo da je osveta vec uradjena na dva nacina, prvo pisanjem dobre knjige a onda i sadrzajem iste (to najvise kada ukapiramo da je ona nosila njegovo dete pa otisla na abortus), pa onda ne znam sta da mislim bas o samom kraju. Jos nesto, razmisljala sam posle, da li te neke klisezirane momente iz fiktivne price mozemo da posmatramo kao da su tu namerno, da mozda pokazu da on ipak nije napisao svetski bestseler? Znas na sta mislim, npr scena kada detektiv dovuce dvojicu ubica u svoju brvnaru i onda im odveze ruke pa oni imaju priliku da pobegnu i slicne momente. Ili su tu samo da bismo dobili ishode koje je pisac hteo.
Bujodrag Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 stavicu ovu divnu zenu ovde jer je veceras ponovo na meniju ... filmicj http://www.youtube.com/watch?v=7DvbSpwfkCI Divno. Kako lepo priča (nevezano od sadržaja onog što govori.) i prelep joj je osmeh. Čini mi se da bih mogao da je slušam satima i da samo blebeće. Ne sećam se da sam ikad video neki njen intervju. Krivo mi je što ovaj nije trajao barem sat vremena, jer i sadržaj onoga što govori je odličan. I, kao što mi se desilo kad sam čitao Margerit Jursenar, požalio sam što nisam naučio francuski. Ne zbog navodne lepote jezika nego zbog nesposobnosti da je čitam u originalu. Sad ću morati da pogledam La Haine
koksy Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 (edited) Nocturnal Animals film je u prvoj polovini jako obećavao. kako je, međutim, uz odmicanje radnje, struktura "unutrašnjeg romana" slabila, tako je slabila i osnovna priča pa je sve na kraju vrlo nespretno zatvoreno (ne mislim konkretno na završne scene "čekajmeija..." ). loše je - mislim već scenaristički - postavljena motivaciona potka za ponašanje dva glavna junaka (nakon dvadeset godina razdvojenosti), deluje mi da je apostrofirani "zločin iz mladosti" vrlo mršav povod, tim pre što smo kroz izvesne dijaloge pripremljeni da se radi o nečem pakleno strašnom. rekao bih ponešto i o samom "romanu" ali bojim se da bih potencijalnim gledaocima previše otkrio, a mrzi da spojlerišem. uglavnom, dosta je 7.08/10 Edited December 29, 2016 by koksy
maheem Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 (edited) Isti utisci Da li i ti razmisljas o tom kraju gde se on ne pojavi u restoranu? Jasno da je to deo osvete, ali se isprva ucinilo da je osveta vec uradjena na dva nacina, prvo pisanjem dobre knjige a onda i sadrzajem iste (to najvise kada ukapiramo da je ona nosila njegovo dete pa otisla na abortus), pa onda ne znam sta da mislim bas o samom kraju. Jos nesto, razmisljala sam posle, da li te neke klisezirane momente iz fiktivne price mozemo da posmatramo kao da su tu namerno, da mozda pokazu da on ipak nije napisao svetski bestseler? Znas na sta mislim, npr scena kada detektiv dovuce dvojicu ubica u svoju brvnaru i onda im odveze ruke pa oni imaju priliku da pobegnu i slicne momente. Ili su tu samo da bismo dobili ishode koje je pisac hteo. hm pitao sam se da li je uhodio ili je jednostavno znao da mizerno živi. To što se nije pojavio na kraju mi je očekivano i to je zapravo deo "osvete". Nekako mi je previše teška reč osveta za to što joj je priredio knjigom i ponovnim kontaktom. Rupe u knjizi poput same istrage i tih završnih scena mi se čine da su tu, kao što si rekla, namerno napravljene. A kad si spomenula abortus, da li ga je ona uopšte uradila? Ko je otac njene ćerke? Učinilo mi se da ima oko 20godina u sceni telefonskog razgovora... A možda mu i nije bio cilj da se sveti knjigom tako što će je naterati da se jadno oseća već je tu povezanost fikcije sa njihovom prošlošću ona sama u tom trenutku istripovala? Sumnjam da je to tačno ali realno može i tako da bude. Možda je samo hteo da joj pokaže evo: napisao sam knjigu o sebi tj. mom lomu posle tebe koju sam pretvorio u fiktivni događaj. Edited December 29, 2016 by maheem
Pantelija jr Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Jebeni "Zvizdan"... vidio samo prvu priču, sjeba me za medalju.
I*m with the pilots Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 (edited) hm pitao sam se da li je uhodio ili je jednostavno znao da mizerno živi. To što se nije pojavio na kraju mi je očekivano i to je zapravo deo "osvete". Nekako mi je previše teška reč osveta za to što joj je priredio knjigom i ponovnim kontaktom. Rupe u knjizi poput same istrage i tih završnih scena mi se čine da su tu, kao što si rekla, namerno napravljene. A kad si spomenula abortus, da li ga je ona uopšte uradila? Ko je otac njene ćerke? Učinilo mi se da ima oko 20godina u sceni telefonskog razgovora... A možda mu i nije bio cilj da se sveti knjigom tako što će je naterati da se jadno oseća već je tu povezanost fikcije sa njihovom prošlošću ona sama u tom trenutku istripovala? Sumnjam da je to tačno ali realno može i tako da bude. Možda je samo hteo da joj pokaže evo: napisao sam knjigu o sebi tj. mom lomu posle tebe koju sam pretvorio u fiktivni događaj. To smo se i mi pitali, kako je znao da je u tako losem stanju? Meni se cini da je u toj sceni kada sedi u kolima sa novim covekom, rekla nesto u fazonu kako je ona katolkinja i da se protivi tome - nije skroz jasan taj deo, ali mi se cini da su upravo dosli iz ordinacije. Kako krece taj deo: imao si taj prelaz kada se ne znam sta desilo u knjizi (neka od vrlo dramaticnih scena), pa je nju preseklo time sto je ptica lupila o prozor, a to je opet odmah preseceno tom scenom iz ordinacije, koja mi uopste nije bila jasna u tom momentu (mislila sam da je sadasnjost i kao, sta sad saniraju sve zbog ptice? :D ), posle koje njih dvoje mladih sede u kolima i pricaju o tome, i na kraju ih Edvard vidi. Zapitah se i ja, sa kim ima tu cerku. Neke scene, tacnije neki detalji su tako samo na brzinu tu postavljeni, mislim to da ima cerku je samo pokazano u toj jednoj sceni, nikakvog nagovestaja pre toga nije bilo. rekao bih ponešto i o samom "romanu" ali bojim se da bih potencijalnim gledaocima previše otkrio, a mrzi da spojlerišem. raspali, zar treba da te teramo? Edited December 29, 2016 by I*m with the pilots
koksy Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 pa loš je roman, to ti ja kao dokazani književnik odgovorno tvrdim, riba je bez veze sekla vene: romanopisac bi i sa tim delom i dalje osto go prosjak koji je i bio. ????
steins Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 ODgledao popodne novu Vešticu iz Blera Jbte, pa koji im je vrag? Mogu da razumem rimejkove donekle. Al ovo je prosto glupo. Kako, i zašto pobogu snimati rimejk Veštice iz Blera? Koji, čak i nije rimejk, nego nastavak - odnosno treći deo, pošto drugi deo već postoji. Malo me podsetio na poslednjeg Terminatora, gde su bukvalno cele scene iz prvog dela presnimili.
Duci Simonovic Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 spremio za sinoc bad santu 2 al mi se nije dopao zvuk pa morao brzo naci zamenu pa pustio Marty (1955) http://www.imdb.com/title/tt0048356/?ref_=fn_al_tt_1 , ispao odlican film, pogotovo za prvi u godini
Nebojsa Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 the accountant (2016) uopšte nije loš... 7.01/10. +1 posle duzeg vremena jedan pravi old-fashioned hollywood action movie - bez puno specijalnih efekata i mtv estetike. aflekov lik kao prilicno zabavan spoj bardemovog no country for old men i kroua iz beautiful minda. kendrik (jos jednom) super-simpaticna, berntal i dalje u walking dead modu - najneubedljiviji.
zakintos Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Marty (1955) Odličan! Jednostavna priča, efektan, gluma besprekorna... all time favorite. To je i omiljeni film Jeff Garlina, zato je i napravio njegov film; I Want Someone to Eat Cheese With (2006) sa brojnim referencama iz Martyja. Ako uspeš da pronađeš, preporuka! Sjajan mali film...
Recommended Posts