mlatko Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Fina romi-komi, gledljivo. http://www.imdb.com/title/tt0460740/
Bujodrag Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Odgledao Lost in translation. Lep film, spor i nepretenciozan. I svidja mi se kako su Bil Marej i Skarlet Johanson prikazani kao likovi koji posmatraju, i sve vide. I onda prosto biraju da li će, i da li mogu, da reaguju.
Frank Pembleton Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Gledao Sosidž parti. Animirani ali nije za decu... Nije toliko loše.. ....shit has hit the fan...
kobni zelaya Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Ortak i ja gledali pre par nedelja, meni bilo mnogo smešno, pravi mrsni humor. A najsmešnije kad žvaka/Hawking kaže:"Suck my big pink dick"! :D
Frank Pembleton Posted December 2, 2016 Posted December 2, 2016 Ja sam vrisno kad sam video kolica, icvike... Ali kakva suprotnost vizuelnost i ono što izgovaraju... ....shit has hit the fan...
nisam ja Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 ovaj diaries segment planet eartha je blago.
colonelo Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Meni se uopšte nije dopao. Nategnuto, patetično, često i iritantno. Autori filma planski se trude da navuku simpatije gledalaca na stranu čudaka koji je svoju djecu odveo u divljinu, uskratio im redovno obrazovanje, a umjesto toga uči ih antimaterijalističkoj filozofiji, forsira čitanje ozbiljne literature i od njih stvara politički svjesne i odgovorne pojedince. Takođe, njeguje spartanske metode u njihovom tjelesnom vaspitanju i uči ih lovu i preživljavanju u divljini.Naravno, ni rezultati ne izostaju. Svih šestoro imaju fizičku spremu i snagu na nivou profesionalnih atletičara. Već sa osam godina pokazuju nadmoć u inteligenciji i obrazovanju u odnosu na tinejdžere koji pohađaju redovne škole. To što mu djeca polome koju ruku, nogu, zamalo i glavu - nikom ništa. Nasuprot glavnom junaku, likovi koji insistiraju na kojekakvim konvencijama bivaju ismijani i postavljeni kao antagonisti (doduše, tast pretjeruje sa insisitranjem na sahrani i hrišćanskim obredima koji je prate), a i djeca koja se odupru ocu (i time pokažu da misle svojom glavom), kasnije se ''dozovu pameti'' i vrate se ''porodičnim vrijednostima'' svog oca. Djeca pritom nemaju standardnu komunikaciju sa običnim svijetom, ponekad ispadaju naivni čudaci, ali često ispadaju i superiorni, pa tako imamo i dezavuisanje jednog policajca, ali i jednu ''simpatičnu'' krađu u supermarketu... Pred kraj filma, u sceni koja bi trebala predstavljati kulminaciju, imamo porodično izvođenje numere Swet Child of Mine. Nešto slično već smo imali u filmu Step Brothers (glumica koja nastupa u toj sceni pojavljuje se i u ovom filmu), samo je tamo to imalo ironičan prizvuk. Da je Step Brothers snimljen posle Captain Fantastic, mislilo bi se da ga ta scena parodira. Ovako ga je isparodirala unaprijed (akontativno). Ovih dana pogledao sam još film koji je ovde preporučen, donekle slične tematike (nekonvencionalna porodica i preživljavanje u divljini): Ovaj mi je ispao znatno bolji, spontaniji i simpatičniji. Sam Neil je odličan, klinac razoružava neposrednošću, duhovite i dirljive scene se neprestano smjenjuju, odlična fotografija, predivna priroda Novog Zelanda, izbor muzike po mom ukusu (posebno Leonard Cohen i Nina Simone)... Ovo je četvrti dugometražni film Taike Waititia. Nisam odgledao samo još Boy, tako da znam šta mi je činiti.
kobni zelaya Posted December 3, 2016 Posted December 3, 2016 Stvarno je opasno legao Sinerman u filmu.
Miralem Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 gledo novi underworld i stajaznam, ima dosta rupa i nelogicnosti ali na kraju vampirka iscupa kicmu glavnom vukodlaku tako da je sve u svemu sasvim ok film.
Musky Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 gledo novi underworld i stajaznam, ima dosta rupa i nelogicnosti ali na kraju vampirka iscupa kicmu glavnom vukodlaku tako da je sve u svemu sasvim ok film. kako misliš ...nelogičnosti
ultra plasticni Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Gledao Izgubljeni vikend (1945) Bilija Vajdlera Odlicno
Dimitrije Posted December 4, 2016 Posted December 4, 2016 Za vreme praznika Zahvalnosti gledao "Mancester pored mora", K. Lonergana. Meni se dopao, pogotovo uloga Kejsija Afleka (po mom misljenju ubedljiviji karakterni glumac od poznatijeg brata).
mustang Posted December 5, 2016 Posted December 5, 2016 ne mogu dalje od progenije nikako da ga vidim kao boljeg glumca od bena. nije ni da ben odise savrsenom glumom ali da prihvati neku malo vise zahtevnu ulogu sigurno bi solidan bio. mladjani je ozbiljan igrac ali u drugim vodama osim glume
Recommended Posts