Ajant23 Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 (edited) Čekaj, Ajante, misliš ako napišeš kilo čaršafa da ćeš time nešto dokazati? Sorry što ne mogu da pišem čaršafe, nemam vremena, zato i nisam baš aktivan na forumu u poslednje vreme. Ne, nisam napisao čaršav već razložio ono šta si ti tražio da obrazložim! Ja sam napisao svoj utisak o filmu koji sam završio rečima: Mogao bih dosta toga da napišem šta sve ne valja u ovom filmu, ali ionako nije bitno... Ti si se na to umešao i ja sam te ispoštovao i obrazložio problematičnu rečenicu, obzirom da sam ja napisao pasus, a ne nasumičnu sintagmu iz njega, koju si ti lukavo izdvojio. Naravno, da bih mogao još mnogo da pišem, ali porazmisli o korektnosti svoje replike koju mi pišeš nakon što sam ti i previše pošteno odgovorio... A, trasirani diskursi su nenadjebivi kada su u pitanju društveni konteksti, plašim se da su tu od početka osuđeni na propast svi makar malo ozbiljniji pristupi. Tu i ti i autor filma superiorno plivate, obzirom da vam je to ionako jedina ambicija... Od premise ka potvrdi premise, od konstatacije: Čaršav, do poente: Čaršav... Edited November 19, 2016 by Ajant23
kobni zelaya Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Ne, nisam napisao čaršav već razložio ono šta si ti tražio da obrazložim! Ja sam napisao svoj utisak o filmu koji sam završio rečima: Ti si se na to umešao i ja sam te ispoštovao i obrazložio problematičnu rečenicu, obzirom da sam ja napisao pasus, a ne nasumičnu sintagmu iz njega, koju si ti lukavo izdvojio. Naravno, da bih mogao još mnogo da pišem, ali porazmisli o korektnosti svoje replike koju mi pišeš nakon što sam ti i previše pošteno odgovorio... A, trasirani diskursi su nenadjebivi kada su u pitanju društveni konteksti, plašim se da su tu od početka osuđeni na propast svi makar malo ozbiljniji pristupi. Tu i ti i autor filma superiorno plivate, obzirom da vam je to ionako jedina ambicija... Od premise ka potvrdi premise, od konstatacije: Čaršav, do poente: Čaršav... Pa ne, nego ti učitavaš filmu da je nekakva polemika (a nema emocije). To prosto nije tačno.
Ajant23 Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 (edited) Ja sam napisao to što ti izbegavaš da uvidiš i nastavljaš da izmišljaš šta sam napisao i da mi po tome repliciraš. Hej, sam sebe pobijaš, dok ignorišeš moje postove čak i nakon mog prilično obrazloženog i pošteno datog pojašnjenja... Edited November 19, 2016 by Ajant23
Sludge Factory Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 nisam bas preterano odusevljen, osim teksaske arome baruta i kulotine film je prilicno prazan i nedorecen. Bridges je dobar, odnosi medju likovima previse banalni. +1 Film je ok, ne mogu reci da mi je krivo sto sam ga pogledao, ali postavka je prilicno trapavo data kroz dijaloge koji su too on the nose, kao sto su nepotrebno i povrsno nabacane i silne drustvene teme. Da su to izbacili i ostavili samo golu pricu, poradili vise na likovima i produbili njihove odnose bila bi bolja pita. Film, naravno, ima i odredjenih kvaliteta, pomenuti Teksas, Warrenova i Nickova muzika (dok mi se odabir pesama nije bas najbojle uklapao), humor na pojedinim mestima. Zanimljiv mi je i tvist na americki san koji je predstavljen. Steta sto je slabije to razradjeno. Dzef i Ben standardno dobri. Najprijatnije iznenadjenje mi je Kris Pajn, odlican je bio.
3opge Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 (edited) garant gledao. pogedao trejler, napalio se i to je to. gledanje filmova je novo citanje knjiga kako da ne. Edited November 19, 2016 by 3opge
mustang Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 (edited) ili ne znam da pretrazim ili sam hell or high water na drugom sajtu preporucila....pri tom ima utisak kao da sam ga davno gledala. volim prljave, cutljive filmove i ovaj odise tom atmosferom donekle. kao sto je sladz rekao previse je receno iako sam se na momente nasmejala. postalo je moderno da se po filmovima pljuju banke, politicki establisment i to toliko direktno da iskreno mislim razlog jeste sto zele poruku da prenesu i onom debil gledaocu. drugo, ben foster nije glumac. chris pine se potrudio ali i dalje nisam kupljena. ne pomaze tu ni pokusaj hdr polumonohromatskog exreme close ups na oci i bore. bridges....can't stand the guy...u svakom filmu je isti. on je lebowski i uvek ce to biti. znaci da je script bio manje nakicen i da su drugi glumci uzeti mislim da bi ovaj film bio potpuno savrsenstvo. ovako je odlican ali ne i Sjajan. i pratim ovog rezisera, radio je Starred up. junaci mu imaju tu dozu romantizovane ranjive muskosti koju mi zene toliko volimo da idealizujemo . Edited November 19, 2016 by mustang
mlatko Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Jbt koji glumac je B.B. Thorton, u Sling blade je neprepoznatljiv. Ni, lice, ni glas, scary feeling... I reckon. ...poslato sa prinudnog...
3opge Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Jbt koji glumac je B.B. Thorton, u Sling blade je neprepoznatljiv. Ni, lice, ni glas, scary feeling... I reckon. ...poslato sa prinudnog... majstor.
ToniAdams Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Jbt koji glumac je B.B. Thorton, u Sling blade je neprepoznatljiv. Ni, lice, ni glas, scary feeling... I reckon. ...poslato sa prinudnog... uf, kakav je tu megacar, zapravo ga u prvi mah nisam uopste prepoznao. i u onom stounovom tresicu sa dzejlo i sonom penom i nolteom, u turn, il kako se zvase.
mlatko Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 uf, kakav je tu megacar, zapravo ga u prvi mah nisam uopste prepoznao. i u onom stounovom tresicu sa dzejlo i sonom penom i nolteom, u turn, il kako se zvase. Uh, ma nema sanse. Slucajno uhvatio pocetak i citam ko igra: Bob thorton.. to mi je poznato, ne secam se ko je taj glumac al ajd da pogledam. Kako sam ga ugledao kad ga pustaju uz ustanove pomislim pa to je onaj iz ludak iz Farga, ima slicne obrve. Kako film ide, nema sanse da je to on! Jos zakljucim da se radi o onom gay sefu iz prodavnice jer kao njega sam vidjao cesto. Pri kraju reko da zavirim u internet da vidim koje godine je napravljen i ocene... Maddafaka majstorski! ...poslato sa prinudnog...
kipo Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Neobično jasne podjele izazvao hell or high water. Odiše harizmom.
Musky Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) Zanimljiv mi je i tvist na americki san koji je predstavljen... taj deo se brutalno uneredio po celoj priči, što je naravno iz nekog razloga urađeno sa predumišljajem. Edited November 20, 2016 by Musky
Sludge Factory Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 (edited) taj deo se uneredio po celoj priči... Ladnije od leda dozvoljava bratu najrođenijem da se zrtvuje da bi mu obezbedio sat vremena fore i stigao da opljačkanim novcem (zbog kojeg su ubili dva profesionalca na dužnosti) obezbedi svojoj deci lagodnu budućnost...kakav borac protiv establišmenta, kakav crni Robin Hud. Režiser ga nakon svega ostavlja u životu...i dodatno zapišava ultimativnu smernicu ,,crime don't pay". Mene je apsolutno iznenadio taj momenat. Tu njegov lik postaje negativac 100%. Ideja krajnje zanimljiva, lose realizovana. Edited November 20, 2016 by Sludge Factory
Recommended Posts