3opge Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 (edited) Cini mi se da se odvec prestrogo ocenjuju filmovi recentne produkcije. Ovo vise nisu 70-e, pa se i ne mogu primenjivati kriterijumi relevantni za tu filmsku epohu. Svi redom krimi filmovi novijeg datuma su daleko slabiji od prosecnog krimica iz perioda Novog Holivuda. Mislim to je period apsolutne dekadencije: ne toliko u radnji i prici, nego pre svega u estetici, arhitekturi, odnosima, jeziku redukovanom na verbalizaciju, dakle bez ekspresije, zasto ne reci i svojevrsnoj otudjenosti odnosno praznini, gde likovi zapravo i ne znaju sta i kako dalje (u tom smislu nista manje banalno je tretiranje posledica turbulentnih 60-ih, ali da ne rusimo veliku iluziju), a vrlo cesto ih to i ne zanima i da se otprilike celo to beskrajno ponavljanje zavrsava sa odlicnim Killing them softly (2012), uz naravno vise ili manje praznog hoda. Hocu da kazem, nije to nikakva prava linija, ali je evidentno da se pojedine zakonomernosti daju naslutiti. Sto se tice konkretno ovde poslednjeg Bridzisa, meni tu sve sljaka kako treba i mislim da je uz Neonskog demona jedini film iz ove godine kojima sam dao osmice. Naravno, to nije ista osmica kao npr za Francusku vezu, kriterijumi su svesno spusteni kako bi se odrzao kakav-takav privid slicnosti krimi narativa ja uopste ne razumem o cemu ti pricas, kakvi kriterijumi i kakvo spustanje za nove filmove i ko se time bavi i zasto bi se kriterijumi spustali i po cemu su filmovi 70ih toliko neprikosnoveni? Edited November 13, 2016 by 3opge
zakintos Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 ja uopste ne razumem o cemu ti pricas, kakvi kriterijumi i kakvo spustanje za nove filmove i ko se time bavi i zasto bi se kriterijumi spustali i po cemu su filmovi 70ih toliko neprikosnoveni? pa valjda zato što smo bili mlađi™ doduše ja se tada nisam ni rodio ^_^
koksy Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 (edited) ja uopste ne razumem o cemu ti pricas, kakvi kriterijumi i kakvo spustanje za nove filmove i ko se time bavi i zasto bi se kriterijumi spustali i po cemu su filmovi 70ih toliko neprikosnoveni? +1. i inače se slažem sa zordeovom ocenom konkretnog filma. Edited November 13, 2016 by koksy
Pokojni Ruxin Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 As new material is released, the vast majority will be of mediocre or worse quality, but over time, a powerful selection pressure causes all but the best material (and in some infamous cases, the worst) to be rapidly forgotten, leaving an increasingly inaccurate impression of the overall quality of the genre over time. This is known as "the nostalgia filter", and can be easily demonstrated by a careful review of the period works that are not remembered today.
Ajant23 Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 ja uopste ne razumem o cemu ti pricas, kakvi kriterijumi i kakvo spustanje za nove filmove i ko se time bavi i zasto bi se kriterijumi spustali i po cemu su filmovi 70ih toliko neprikosnoveni? Pa, ni ne možeš da razumeš kada je napisano da samo meni bude jasno. Naređao je kolaž iskarikiranih sprdnji sa stvarima iz mojih postova o američkim sedamdesetim, o film noiru, o američkom trileru u Novom Holivudu, čak je odnegde iskopao i moj komentar Ulisu povodom teksta Gorana Markovića o drami, koji je ovaj citirao valjda iz Politike pre jedno sedam godina... To mu nije prvi put da radi, nikada mi se ne obrati, a sve tako udara zavijeno...
ultra plasticni Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Uopste nemam nameru da idem tragovima tvoje paranoje jer je veceras Mesec najblizi Zemlji. Idem da uzivam u ovom velikom prirodnom fenomenu.
Miljenko Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Harley Davidson and the Marlboro Man, koliko je vremena proslo od kada sam ovo gledao i uhvatih ga veceras, na jednom od onih filmskih kanala. :D http://www.imdb.com/title/tt0102005/?ref_=nv_sr_5
kud u maglu Simoviću Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 http://www.imdb.com/title/tt2582782/ Filmcina! Sjajno napisano i rezirano, glumci odlicni (Bridges i Foster su na svom terenu, iznenadio me Pine). Nick Cave i Warren Ellis uradili savrsen soundtrack, vec stavljen za skidanje.. svakako dobar i zaslužuje preporuku ovo antiestablišmentsko ostvarenje, a možda i daje odgovor zašto tramp
3opge Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 svakako dobar i zaslužuje preporuku ovo antiestablišmentsko ostvarenje, a možda i daje odgovor zašto tramp a ostvarenje je antiestablismentsko zbog......?
kud u maglu Simoviću Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 glavni junak u borbi protiv zlih banaka i sistema
Sludge Factory Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 To sto se neko od junaka bori protiv sistema ne znaci da je sam film u celini anti-sistemski i anti-establismentski. Tako je npr. Mr. Robot serija u kojoj je glavni lik anarhista koji se bori protiv zlih korporacija, a u stvari je vise kako mali djokica zamislja levicarenje i anarhizam. Ne kazem da nisi u pravu za Hell or High Water, jos nisam gledao film, samo ukazujem na tu razliku.
Pokojni Ruxin Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Brate mister robot je dok je valjao bio upravo dekonstrukcija toga, ako me nešto nervira to je ta zamerka (od raznih vinija koji su bacili 2 epizode ) Ima serija sasvim dovoljno i legitimnih mana Edited November 14, 2016 by Ruxin
Sludge Factory Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 A dobro, to mi prvo palo napamet. Ima i boljih primera sigurno. A i odgledao sam celu prvu sezonu
Ajant23 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Uopste nemam nameru da idem tragovima tvoje paranoje jer je veceras Mesec najblizi Zemlji. Idem da uzivam u ovom velikom prirodnom fenomenu. Sada mi prodaješ te fore o paranoji i to nakon što mi je obrisana replika, nivo ti je super. Uostalom, kulirao sam ti jedno desetak, petnaest puta, a onda sam ti već par puta otvoreno napisao šta radiš. Naravno, otkud znam zašto smatraš da ti je fora da mi to radiš, ali uhvatio si jedno desetak parodijskih momenata i provlačiš ih s vremena na vreme, danas si ih vidim i malo obogatio. Jesi li udario u search moje starije postove, pa koji izleti? Edited November 14, 2016 by Ajant23
Recommended Posts