Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted

Dobar film, ali malčice mi cela ta ideja pretenciozna. A i definitivno film ima dosta više simpatija za ćaleta nego što je zaslužio. Vigo i klinci razbili, stoji.

Režirao popularni gavin iz još popularnijeg silicon valleya, nisam znao da je u tim vodama.

I to je tacno, al' uglavnom klinci diktiraju simpatiju.

Posted

Dobar film, ali malčice mi cela ta ideja pretenciozna. A i definitivno film ima dosta više simpatija za ćaleta nego što je zaslužio. Vigo i klinci razbili, stoji.

Režirao popularni gavin iz još popularnijeg silicon valleya, nisam znao da je u tim vodama.

Delovalo mi to sve pomalo naivno i pretenciozno u jednom trenutku, kao duel dva nacina zivljenja i pitanje ko ce da pobedi na kraju, otudjenik ili svet u kome zivimo? kome je ovaj film namenjen? sto zapravo nije ni bitno. Covek je izgubio svoj svet koji je kreirao sa svojom zenom. Me and you against the world! Tako da karakter Viga zasluzuje bezrezervno saosecanje (simpatiju na engleskom) za sve posle rusenja njegovog sveta, koje je moglo da se odigra i u dvosobnom stanu u soliteru
Posted (edited)

Eh, ovo mi malo vuće na cherry picking. Biraš motive koji ti se sviđaju a ignorišeš sve ostalo (na srpskom). A kod ostalog je dosta toga problematično, jbg...

Za moje pare bi bio bolji da se do kraja bavio dekonstrukcijom koja je načeta u boljim delovima filma. Ili možda da se nije bavio problematičnim pitanjima uopšte, nego da su prosto išli na nešto eto tako slatko i plitko...

Ovako imamo film koji kao postavlja pitanja, ali nema baš i hrabrosti da na njih odgovori. Nego prosto u trečem činu zaboravi na sve to, ne lupajte glavu, sve ispalo kako treba.

Edited by Ruxin
Posted

slazem se da je film sladak i p(l)itak, ali mislim da bi mnogo izgubio da je otisao dublje u problematiku nastale situacije. jeste nezgrapan lom i pad pa izvlacenje iz istog. momenat kada cale odlazi a deca ostaju kod babe i dede, pa njihovo prikljucenje caletu i vracanja ga u misiju je po meni najveca rupa al ne pada mi na pamet bolje resenje u scenariju a da se ne izgubi tok filma. mozda jedino da se redosled malo pretumba al da ne spojlerisem sad

Posted

oću da gledam film o nekom slikaru. starije od dvadesetog veka. kaki je ovaj novi vilijam tarner?

Meni je super, volim Spalla.

Gledaj Tim's Vermeer ako nisi, dokumentarac, ima slikari, ima sve...

Posted

Meni je super, volim Spalla.

Gledaj Tim's Vermeer ako nisi, dokumentarac, ima slikari, ima sve...

gledao. ne tražim to. više kao biopics. 

spall je dobar. gledam po pola sata svako veče dok ne zaspim. jbga uspavljuju me pitoreskni pejzaži bilija tarnera. :D

Posted (edited)

Caravaggio?

Ed.: matoro za tvoju potragu...

Edited by Skyhighatrist
Posted

Pogledaj Modigliani (2004) a pošto si verovatno to video, onda Pollock (2000)

Posted

Pogledaj Modigliani (2004) a pošto si verovatno to video, onda Pollock (2000)

Treba mu nesto starije, ako sam dobro skapirao.

Gledaj Rubljova :D

Posted

Treba mu nesto starije, ako sam dobro skapirao.

Gledaj Rubljova :D

uf, gde taj najskuplji™

onda od "starijih" Lust for Life (1956)

Posted

Karavađo mu je taman, meni bio najbolji Jarman...

Ima i lepu priliku da vidi Seana Beana u nečemu što iole vredi za razliku od Igre prestola...