Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)

Ukus i nije neka kategorija. Ta reč se koristi mahom u svrhu subverzije preko koje se premosti ozbiljinjija kritika zbog politike ili ideologije, koje i jesu osnovne ambicije takvih subverzija...

Recimo, kada eraserhead kaže da mu je Emerihov film bio zabavan, jasno ti je da je mu je verovatno bio dosadan i da, nakon što je otaljao gledanje filma, sada zauzima lukavu pozu...

edit: ni polja luka nemaju toliko lukavih glavica koliko ih ima internet sa svih strana...

Edited by Ajant23
Posted

kako je ukus čudna kategorija

Jeste čudna.

Mene je, davno, iznenadila činjenica da ukus nije nikakva konačna datost, nego da se menja s vremenom, postepeno ili naglo, kako kad.

Dalje, ukus nam uopšte nije u potpunosti kognitivno dostupan, tj, ne znamo uvek šta je to što osećamo i koliko zavisi od jezika kojim raspolažemo. samim tim fraza "moj ukus" gubi na značaju: Moj ukus i nije baš toliko moj.

O ukusima treba raspravljati.

Uz malo mozga i tolerancije, može se mnogo naučiti.

Posted

Jbt, Ajant, kad je  raspooložen i u elementu, milina.

:thumbsup:

Posted (edited)

dakle, upravo odgledao gorepomenuti locke. da sam nešto scenarista, verovatno bih pokušao (ne velim da bih i uspeo) iznaći malo jaču motivaciju za prisustvo tom porođaju od ogorčenosti spram čaleta ali, sumasumarum, dobar je ovo film. bog i Toni su mi svedoci da sam škrtac na ocenjivanju ali ovo ću da počastim sa 8.23/10 što znači - preporuka.

Edited by koksy
Posted

koksy, presudio, to je stvarno visoka ocena  :)

nego, ne treba se uzbuđivati ako se u percepcijama filmova i razlikujemo pošto se u toj percepciji onda ne bih složio ni sa jednim meni poznatim čovekom.

'ajde dok ti svež utisak pošto sam čak imao i neki utisak da mu je spržen mozak od koksa™ zbog oni prenaglašenih emocija u vezi ćaleta i stalnog šmrketanja (silly me,  onda sam saznao da je Hardijeva prehlada uvrštena u scenario) odnosno da li se spominje u filmu njegova prehlada? Jer kada mu onaj lik na poslu kaže nešto tipa mogao si da slažeš da si bolestan a on odgovori-pa, nisam bolestan  :wacko:

Posted

bog i Toni su mi svedoci da sam škrtac na ocenjivanju

ovo mogu da potvrdim.

prekinuo loop. valjda najgori i najnedosledniji film koji sam gledao u poslednjih nekoliko godina.

Posted

koksy, presudio, to je stvarno visoka ocena :)

nego, ne treba se uzbuđivati ako se u percepcijama filmova i razlikujemo pošto se u toj percepciji onda ne bih složio ni sa jednim meni poznatim čovekom.

'ajde dok ti svež utisak pošto sam čak imao i neki utisak da mu je spržen mozak od koksa™ zbog oni prenaglašenih emocija u vezi ćaleta i stalnog šmrketanja (silly me, onda sam saznao da je Hardijeva prehlada uvrštena u scenario) odnosno da li se spominje u filmu njegova prehlada? Jer kada mu onaj lik na poslu kaže nešto tipa mogao si da slažeš da si bolestan a on odgovori-pa, nisam bolestan :wacko:

da, on kaže da nije bolestan. nisam primetio da je spomenuto, ono šmrcanje sam shvatio ko alergiju
Posted

da, on kaže da nije bolestan. nisam primetio da je spomenuto, ono šmrcanje sam shvatio ko alergiju

postoji momenat na pocetku kada pije iz bocice neki sirup

Posted

Mozda je mislio a to da nije bolestan dovoljno da bi morao da ostane u krevetu a da ne zeli da laze.

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Posted

aha, nije junky, ok, onda je sizofrenija-case closed sto se mene tice

Posted

250jxp4.jpg

ima skoro sve, i sjajnu fotku, i montažu, spektakularnu scenografiju i kostim, odličnu muziku...

varšava u leto '44 rekao bi čovek i potencijal za sjajnu ratnu priču, al priče nema

samo za fanove žanra

Posted

a zanr je poljski filmovi o slovacima?

Posted

to je za mekušce, ovo je hard core